婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

我99根本就係操控狂,成日都要人聽佢講,出黎食飯,連我幾時餵個女飲水都要管,要唔要幾時痾屎都要你控制埋?

大宅

我奶奶都係,煩到死,以為世界上所有規則都係佢定咁,我用我媽咪達佢,佢先收聲。

剛結婚時忍佢,依家忍唔到會寸返佢!好彩唔同住。

男爵府

陪月勳章

理得佢, 當聽唔到, 總之跟返自己方法, 99出聲直頭唔需要答佢

美菲絲    發表於 16-7-19 13:27
ling_198710    發表於 16-7-13 15:03

子爵府

回覆樓主:

我99 就咩都要知,咩都要加把口,同樣討厭!

美菲絲    發表於 16-7-19 13:28
wcpcelia    發表於 16-7-7 16:01

大宅

hoiching0516 發表於 16-7-4 10:01
理得佢, 當聽唔到, 總之跟返自己方法, 99出聲直頭唔需要答佢

佢係都要講到你應佢為止,咁先大獲(emoji)

pn_mama    發表於 16-8-6 22:53
美菲絲    發表於 16-7-19 13:28
ling_198710    發表於 16-7-13 15:03

大宅

回覆樓主:

我99都係,佢講嘅野就係聖旨,係至理名言,特別係湊bb方面,如果我唔同意,講醫生姑娘都係咁講時,就一定係個醫生錯,總之根佢個套就啱架喇!!

平時咩都要管,我同bb出街,究竟用hipseat還是bb車,佢都要呢樣個樣

屋企d廚具,佢唔識用就話唔好用,係咁叫我掉咗佢,買佢屋企用開個d

仲有好多好多情況,煩死人喇!!!!!

禁止訪問

引用:我99都係,佢講嘅野就係聖旨,係至理名言,

複式洋房

我99都係咁,似住自己係工x會學過陪月課程就咩都要控制我,爭住抱B湊B,呢個世界上無人可以叻得過佢架!連我屋企用咩窗簾買咩傢私都話要問過佢,廚房D野又係,唔識用就話我地D後生唔識買,又成日買D老土雜物上黎我屋企搞到我屋企成日垃圾崗咁!

別墅

我99係連我買咩牌子既廁紙佢都要理, 又係到扮曬有研究咁!

伯爵府

回覆樓主:

我的霸氣99直頭專程從外國返來將我屋企嘅傢俬大羅移,即客廳變飯廳,飯廳變客廳。新屋即將入伙,在我不知情下「幫」我哋買咗電飯煲,抽濕機,微波爐,但全部都係舊款最basic嘅豐澤牌,我要全部補錢upgrade。當我生完大女,立刻隊份清宮圖俾我叫我下胎生仔。每次返來小住一定清走我雪櫃d嘢來放佢認為健康嘅嘢。要數真係十版數唔完

複式洋房

點解個個99都一樣。
我99都好鐘意俾意見,只有她的方法是最好的。

99介紹個陪月俾我,自己決定book陪月兩個月。又同陪月安排我的飲食,無同我一齊商量,搞到個陪月都好似忘記了其實是我聘請她的,還向99匯報我的情況。

成日想在我家過夜湊BB,雖然佢出發點係想我哋有得瞓,但我當然唔想俾99過夜。況且我全埋身,根本幫不了。
每次來我家,都問我 "要出去嗎?" "要買嘢嗎?" 好想駛走我然後自己湊B,好奇怪。

複式洋房

我99都係咁
咩都係佢岩晒 佢要你點做就點做 有佢講冇人講
咩都要關佢事 真係好煩 (連結婚傾餅卡都唔聽我阿媽意見 佢決定晒 咁叫傾咩 睇住阿媽比人恰 真係好憎佢)
我個bb未出世 不過c6話99實會差隻腳落黎 多多不滿
C6都怕左佢 一開口永冇商量剩地 再講就黑面鬧人

別墅

Celine076 發表於 16-7-5 22:51
我99都係咁,似住自己係工x會學過陪月課程就咩都要控制我,爭住抱B湊B,呢個世界上無人可以叻得過佢架!連我 ...

我奶奶都係。。。一樣呀
好討厭

用戶要求終止服務

回覆樓主:

你…哋…嘅…99…同…我…99…一…模…一…樣!!!!!

係咪個個99都係喺工廠倒模出嚟,我6299都一樣控制狂,咩都管。通常我估到佢會上嚟嗰時就會做佢果套,其他時間我行我素

侯爵府

好媽媽勳章

Bcbb 發表於 16-7-6 03:25
點解個個99都一樣。
我99都好鐘意俾意見,只有她的方法是最好的。
我返而覺得,99呢D行為,好多時係想叉起條腰宣示主權,話比親抱知我係話事人,要親抱聽聽話話(又吾見佢對自己個女做出以上行為?)就好似D狗一定要係某條柱柯尿既行為一樣,去宣示地盆!

用戶要求終止服務

ac321 發表於 16-7-15 02:42
我返而覺得,99呢D行為,好多時係想叉起條腰宣示主權,話比親抱知我係話事人,要親抱聽聽話話(又吾見佢對自己個 ...

係呀對自己子女好似鵪鶉

侯爵府

好媽媽勳章

happybebebe 發表於 16-7-14 23:26
你…哋…嘅…99…同…我…99…一…模…一…樣!!!!!

係咪個個99都係喺工廠倒模出嚟,我6299都一樣控制狂, ...
我衰D,自從新婚99上黎我屋企(屋係女家既),將我D衫褲衣櫃、雜物櫃、㕑櫃開晒,要我將D野(衫、褲、雜物、煲、、、)按佢意思放邊格!
我呢十幾年無咩特別緊急事,都吾比99再黎我屋企!

別墅

回覆:操控狂99

我奶奶就鍾意咩都認叻,佢覺得自己永遠無錯,永遠都係岩既又鍾意話事,以為自己真係公主要全世界就晒佢

別墅

引用:我99都係咁+咩都係佢岩晒+佢要你點做就點做

原帖由 Crystal0510 於 16-07-13 發表
我99都係咁
咩都係佢岩晒 佢要你點做就點做 有佢講冇人講
咩都要關佢事 真係好煩 (連結婚傾餅卡都唔聽我 ...
咁似我奶奶既!?係咪所有奶奶都一樣

大宅

Celine076 發表於 16-7-5 22:51
我99都係咁,似住自己係工x會學過陪月課程就咩都要控制我,爭住抱B湊B,呢個世界上無人可以叻得過佢架!連我 ...

我同你99真係勁似!
我而家0岩0岩結婚冇幾耐,未有小朋友。我奶奶四年前已經為湊孫(即係我將來個仔)讀陪月課程
我全屋係黑白tone, 當年我新屋入伙,99買左一set 假snoopy, 同埋一set 街市戰鬥格雞碗比我
講緊成二十隻碗。我掉哂

首頁

尾頁

跳至