懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 chowhui97 於 08-11-3 18:18 發表

要轉房架, 入院登記就會俾你係待產房等, 開到3度就推你入產房 (我個case係坐輪椅), 生完就送返你上病房!

bb係私家出世都可以返健康院打針同檢查 (不過我都唔會係健康院打針, 因為無肺鏈, 輪狀病毒同HIB打, 出去全 ...

家人可以響身邊真係差好遠架.
我仲屈緊c6陪生, 佢話差d物, 我話支持同鼓勵好重要law.

男爵府

其實公立好唔好有時真係睇彩數.
Touchwood講句, 如果年青又無病無痛, 有時會撞正d生手或新仔.
甚至看輕d特發情況, 如急產. 有個sis岩岩響廣華自己接住個B
但如果高齡, 又有糖尿, 毐血etc, 咁佢地會出d高級d既醫生monitor, 咁就唔差過C+
我個fd岩岩生完,糖尿control唔到,入過院. 早左2,3週, 醫生催生左. 都ok.
我sis in law(大過c61x yr)試過生完傷口埋得差發炎...結果拖左發燒入院. c6話得反半條人命...唔敢生第2個.
d fd既妹早2年生, 後生,身體又好, 話d檢查好求其.

男爵府

原文章由 chickenwing2006 於 08-11-3 23:41 發表
請問 $ 15000 係邊位 e 生 ?? 又唔貴 wor ...

仁安余 e 生而家要 $ 18000 啦

p.s. 我啱啱9月尾係法國生完埋單總數$29,xxx (入面有$15,000) 係產科醫生費.

...

我咪又係睇余醫生... 不過我早你少少, 唔知佢加咗價, 仲一加加咁多! 之前做產檢睇佢都係$420, 一加就加到$480!!!

不過佢醫生費已包埋巡房啦!

男爵府

原文章由 chickenwing2006 於 08-11-3 23:58 發表
我姑仔 2008 / 2 月生 , doctor 余手術收 $ 18000
出院要 $ 47,000 呀 !!

咁奇怪? 我今年9月尾生, 余醫生開刀同順產都係收$15,000喎!

大宅

老公係身邊支持, 個心定好多架.
其實生產過程都唔係好血腥, 老公係床頭捉我我隻手, 我下身有布圍住, 老公都睇唔到下面, 所以唔會見到好多血囉. 但bb出來後, 老公就可以第一時間見到, 他話聽到bb第一下喊聲的感覺真係好震撼.

男爵府

原文章由 la5711 於 08-11-4 13:25 發表
其實生產過程都唔係好血腥, 老公係床頭捉我我隻手, 我下身有布圍住, 老公都睇唔到下面, 所以唔會見到好多血囉. 但bb出來後, 老公就可以第一時間見到, 他話聽到bb第一下喊聲的感覺真 ...

係呀, 一痛捉實佢隻手, 等佢都身(手)同感受下...hehee

大宅

原文章由 la5711 於 08-11-4 13:25 發表
其實生產過程都唔係好血腥, 老公係床頭捉我我隻手, 我下身有布圍住, 老公都睇唔到下面, 所以唔會見到好多血囉. 但bb出來後, 老公就可以第一時間見到, 他話聽到bb第一下喊聲的感覺真 ...

係呀, 老公係身邊支持好重要, 但如果老公真係怕血叫佢地唔好望.

男爵府

我老公一啲都唔驚, 仲同姑娘/助產士係度研究下面開成點... 俾佢激c!!

首頁

尾頁

跳至