自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

公爵府

貓貓6299 發表於 16-7-13 16:04
唔好意思,借位我係幫我鄰居媽媽問的,
佢昨天係有一個僱主Confirm 佢offer今日九點返工,但今朝7點佢奶奶 ...

如果佢當天有打電話通知,我會OK,但no show 又冇通知,就算第二日出現公司都未必會要。

我明會亂,但真係會全日office hour 8小時內一個電話、email、whatsapp都用唔到?

珍珠宮

個人正常, 已打底好多人.

哈哈.....

水晶宮

回覆:今早睇左幾十封求職信

其他好攪笑

但cv 會寫中文名嗎?
Chan, Tai man 咁 咪打電話「請問係咪陳生?」 咁囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

貓貓6299 發表於 16-7-13 16:04
唔好意思,借位我係幫我鄰居媽媽問的,
佢昨天係有一個僱主Confirm 佢offer今日九點返工,但今朝7點佢奶奶 ...
如果Before中午之前收到解釋電話,我都會”要”。
但全日都無電話no show,係責任心嘅問題,奶奶去到醫院,醫生做緊野嘅時候,就可以抽一分鐘打個電話返公司交待一下。

ps,我公司都曾經遇到一個,no show,一星期后返工,同事問點解今日先返工,佢話返工前想去旅行,所以去完旅行先返工。結果。。。當然請佢継續去旅行啦,唔洗返工啦,咁辛苦!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

BKsquare 發表於 16-7-14 08:20
其他好攪笑
Chan, Tai man 咁 咪打電話「請問係咪陳生?」 咁囉
寫中文名係方便人揾你,有D姓好奇怪架。

例如,我有朋友叫 LO yin ming 但中文名係姓”羅”;佢係香港出世的!
由其是今時今日,詐騙電話特別多,你噏唔出姓乜,就已經比人cut線啦。
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

咁你有冇可以簡落手呢!
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

回覆樓主:

打俾阿媽 佢應該寫, 同佢秘書聯絡

禁止訪問

水晶宮

八婆仔@ 發表於 16-7-6 12:14
我要負責條TEAM要請人,請我下面個位....

冇做 HR 好多年喇,乜依家d信咁好笑

喂,邊有得要求坐咩位架,仲要有窗
要埋海景吖笨

首頁

尾頁

跳至