夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

由3月4日比我發現我老公(我地一齊咗16年,個仔13歲)雖然我地無結婚,但我一直叫佢老公;所以以下內容都會咁叫,希望大家明白!當我發現後係呢3個月裡面,我先諗我地之間既問題,根住我開始打扮自己同比多d關心佢,雖然係呢3個月裡面,我地都有因為呢件事傾過嘈過,而佢有答應我話斷,但比我發現佢未斷。就係2個星期前個女人半夜12點打比我老公,咁啱我同我老公一齊睇緊佢同事 send 嚟既 whatsapp 我就見到佢打嚟!我老公即 cut 佢線,我地就繼續睇佢同事既 whatsapp 之後我忍唔住問佢邊個打嚟,佢就講佢個名,唔知以為我麵識佢,講得咁順口,我即著問佢,你又話同佢斷點解佢呢個時間打比你,佢話個女仔呢排想轉工,問佢意見;我話乜佢唔係2013年結咗婚咩?仲咩自己老公唔問要問我老公咁攪笑呢?接住個女仔就 whatsapp 我老公,我老公唔敢係我面前睇,我係咁叫佢睇,話佢咁夜搵你應該有事啦!佢只係係版面睇,話個女仔只係發咗個表情符號比佢,所以我一手攞咗佢電話,入去 whatsapp到睇,一睇就知個女仔問佢訓未,又睇到佢叫人地傻瓜;真係火都黎,跟手我打返比個女仔,我老公同我搶電話,之後收線;我話我講過唔會接受佢一拖二,依加想點先?我問佢個女仔知唔知我知,佢話知,知仲呢個時間打黎係咪挑機先,我話你自己諗下啦!佢既然知我知,同呢個時間明知你係屋企都打比你,佢想點呢?佢結婚一年多就主動埋你身(因為我之前睇過佢地最開始個對話,係個女仔主動)佢係咩人啦!你地要玩火?同埋你地知唔知傷到幾多人呢?白X痴!!!第二日我用老公個電話 login 左電腦版既 whatsapp 個女仔問佢係咪打比返比佢,我老公話唔係佢打,但係佢cut 線,跟住個女仔話,我咁啱擺底左電話,哈哈。見到真係想爆粗,仲哈哈。
跟住我一得閒就會login 我老公個 whatsapp 將個女仔封鎖,只要我老公唔主動搵佢就唔知我執鎖左,同埋我老公依加係無搵得佢好密,加上我封鎖咗個女仔,佢 send messenger 比我老公,我老公會收唔到。所以個女仔只係以為我老公唔覆佢。
依加我老公會每日返屋企前將個女仔 whatsapp 封鎖,而電話我今日check 過佢16/6 (即個女仔打比佢我發現既時候就封鎖到依加)
但今晚有個電話號碼打比佢,佢接左,但講野又古古怪怪,唔知係咪個女仔用第二個號碼打比佢,但我頭先用133打返轉頭就無人聽。你地知啦!女人既直覺有時好準,我已 loign 左佢個 whatsapp 睇下會發現d咩!本來我諗住忍多2年,我攞到間公屋就暗地裡搬走。但如果依加比人挑機我真係慢慢同佢女仔玩!

大宅

可以問下你點解當無結婚?生仔果時幾歲?

男爵府

你個男人唔斷其實佢都心郁
否則一定會好決絕做得清清楚楚
係咪都要比對方老公知道呢,免得佢又比人呃

侯爵府

好媽媽勳章

Natnattsui 發表於 16-7-7 01:31
可以問下你點解當無結婚?生仔果時幾歲?

樓主吾係當自己無結婚,
相反,樓主係當自己已結了婚,但事實是佢地無結婚,是同居關係。

侯爵府

好媽媽勳章

eeyore_fy 發表於 16-7-7 01:04
由3月4日比我發現我老公(我地一齊咗16年,個仔13歲)雖然我地無結婚,但我一直叫佢老公;所以以下內容都會 ...

不過我都想問,點解你地同居仔都生埋又吾結婚?
為了你可申請公屋(男友收入過上限?)?

大宅

回覆:eeyore_fy 的帖子

現今小三太狼,專選有家庭男人,明知有老婆仔女最啱最like,傻Q晒
破壞人地家庭真係咁好玩,咁有成功感咩!

男爵府

回覆:小三好似開始出手啦!

我覺得呢个男人都是茶瓜送飯,一隻手拍吾响上下都痕?如果我拎到公屋我就同佢拜拜。

大宅

ac321 發表於 16-7-7 05:14

不過我都想問,點解你地同居仔都生埋又吾結婚?

之前無結婚係因為我老公無錢,佢死都想攪大佢,但我就諗住簽紙算,之後我就同阿仔申請公屋!因為我地兩個大人既人工就超額,所以就無結婚到依加!
我老公份人呢好唔識得處理問題,可能佢諗住咁等個女仔自己走,所以從我知道咗後,佢每星期放假都同我一齊,到依加只係見過個女仔一次!所以可能咁個女仔開始頂唔到!

子爵府

畀面勳章

連仔都生埋,呢個男人點解唔同你結婚呢?
其實主要問題唔响個女人度,係你男友根本唔重視你。。
佢咁大膽咁夜打黎,即刻whatsapp,你男友卻唔敢睇,證明左佢地關係非比尋常。。
你以為block左whatsapp就搵唔到對方嗎?
見完面搞埋野食埋個飯都仲得。。你不要太天真吧。。
你要玩野咪查下對方老公個底,但你個男人都唔係咩好品種

wcpcelia    發表於 16-7-7 15:30

伯爵府

熱血勳章

回覆樓主:

現代人的婚姻好脆弱,何況你們連一張紙都無
其實個男人就咁走左去都奈佢唔何
男人唔主動斷,你爭住幫佢都無咩用
而定十元八塊就可以開個新number
一機開幾個whatsapp 都得
又有隱形app....

翡翠宮

你會唔會諗得你老公太天真無邪?

珍珠宮

開心吸收勳章

eeyore_fy 發表於 16-7-7 01:04
由3月4日比我發現我老公(我地一齊咗16年,個仔13歲)雖然我地無結婚,但我一直叫佢老公;所以以下內容都會 ...

樓主,我想贈妳四個字「物極必反」!

雖然妳老公係唔啱,但係妳而家完完全全係擺出一副令妳老公怕咗妳嘅姿態去對待佢,妳認為咁樣可以得到返一個100%嘅老公嗎?就算得到個人,但個心我可以講一定唔會在妳身上了!我斗膽講一句,妳現在用一種極端嘅方式去侵犯緊另一個人嘅尊嚴,或者妳會覺得妳老公做錯事就要受到咁樣嘅對待,但如果佢仲有少少男人嘅尊嚴,總會有一日佢會覺得「士可殺不可辱」,妳現在每一步同趕佢離開妳冇分別的。

以上乃本人肺腑之言,不喜勿插!

wcpcelia    發表於 16-7-7 15:30
wbowbo    發表於 16-7-7 12:29
Superman-GF    發表於 16-7-7 12:08
mini1204    發表於 16-7-7 11:41
百花叢裡過,片葉不沾身。

男爵府

畀面勳章

老公個電話唔係身邊都可以login到電腦版whatsapp
每次login電腦版都應該要用返自己電話開whatsapp再scan個code先得架

大宅

回覆 wing1388 的帖子

我唔係報復,我只想順利過呢兩年之後上樓。

大宅

回覆 sexybaty 的帖子

我係趁佢未出門口就 scan 個 QR code

伯爵府

牛唔飲水唔禁得牛頭低……況且,要斷唔會斷唔到,睇下個男人肯唔肯嘅姐!就算唔用whatsapp溝通,可以用其他方法!唔好以為你封鎖左佢WhatsApp就可以睇得住個男人!分分鐘個男人就係知道你咁嘅行為,佢附和你,等你繼續自以為是落去,對佢放心。

琥珀宮

問題係你老公度,個小三幾姣都好,你老公要斷一定斷到,視乎佢想唔想斷啫

大宅

回覆 QY08040408 的帖子

呢樣野我都知,我亦試過睇佢地係咪用其他方法,但暫時無!我亦都知佢唔斷我都無計,我依加只係想快d上樓,係呢段時間佢繼續負責屋企既開支,因為一直以嚟,屋企開支係佢負責,我負責個仔既! 講真佢係度一齊住,我先知佢會唔會比,佢走咗就放狗都追唔到,係呢度見到太多例子,而我既人工都係夠比我同阿仔既開支。我又唔可以返自己屋企住,因為媽咪再婚,細佬好大,佢地又唔夠地方;而我阿爸一直同我阿妹住,佢地住既地方都唔大;根本就容納唔到我同阿仔;所以我叫自己忍多2年,因為社工話我最快都要等多2年先審查

大宅

回覆 tansyneko 的帖子

呢樣野我當然明啦!

珍珠宮

開心吸收勳章

eeyore_fy 發表於 16-7-7 11:39
回覆 wing1388 的帖子

我唔係報復,我只想順利過呢兩年之後上樓。

上咗樓之後又點?飛起老公?
百花叢裡過,片葉不沾身。

首頁

尾頁

跳至