自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇人有用電解水機?你地點處理D廢水?原本立定主意買,但後尾先知道原來會產生廢水。會唔會好曬水?

Latte, 又名臭TE或臭喵

珍珠宮

回覆樓主:

係咪酸性水丫? 拖地抹野。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:係咪酸性水丫?++++拖地抹野。

原帖由 口水包包 於 16-07-08 發表
係咪酸性水丫? 拖地抹野。
咁鹼性水呢?一樣可以拖地、抹野?

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

veronna 發表於 16-7-8 20:34
咁鹼性水呢?一樣可以拖地、抹野?

強鹼性水洗油污或洗生果上的農藥。

伯爵府

引用:Quote:veronna+發表於+16-7-8+20:34+咁鹼性

原帖由 fsforth 於 16-07-08 發表
強鹼性水洗油污或洗生果上的農藥。
但廢水只會知道鹼定酸,唔知強弱

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

買機会送驗劑比你,到時慢慢試。你說的廢水可抹地、清潔用,不會浪費又免用清潔劑,夠環保!

伯爵府

引用:買機会送驗劑比你,到時慢慢試。你說的廢水

原帖由 是的 於 16-07-08 發表
買機会送驗劑比你,到時慢慢試。你說的廢水可抹地、清潔用,不會浪費又免用清潔劑,夠環保!
...
洗碗碟呢D裝食物既器皿得嗎?

首頁

尾頁

跳至