論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我而家有一單 case 係身, 等緊上庭...........但而家果件又好唔掂, 如果炒佢, 佢又玩野, 點攪好呢?

想問下有冇人有前科. 唔洗同時間都得架, 完左 1 單 case, 點知下一手個又玩野上庭, 個官會點則你 ?!

複式洋房

嘩...咁黑?! 請親d工人都唔得?!

伯爵府

我試過就係咁黑
不過兩者相隔1年度, 個官邊有咁多時間追溯之前丫, 拿拿林攪掂佢算數..

別墅

咪係, 我覺得d 官都覺得煩, 就算連勞工署都會覺得, 呢批乜野人....咁鬼多野告人!!!

大宅

原文章由 BB_sam 於 08-10-29 14:32 發表
咪係, 我覺得d 官都覺得煩, 就算連勞工署都會覺得, 呢批乜野人....咁鬼多野告人!!!

d 官同勞工處覺得煩, 咁又點 ar, 咪又係幫 d 工人, 叫 d 工人去勞資處, 又唔係幫 d 僱主 settle or 公平 去對件事, 比晒 d 正據都係要上庭攪一攪, 浪費下你地 d 時間, 佢地先開心既

別墅

係呀, 都無人可憐我地呢僱主......你估我地身"限", 好想去請工人, 跟住日愁夜愁咩....

原文章由 過客 於 08-10-29 14:39 發表

d 官同勞工處覺得煩, 咁又點 ar, 咪又係幫 d 工人, 叫 d 工人去勞資處, 又唔係幫 d 僱主 settle or 公平 去對件事, 比晒 d 正據都係要上庭攪一攪, 浪費下你地 d 時間, 佢地先開心既 ...

複式洋房

其實上庭的費由誰負責?真希望政府快D立例嚴禁工人在等上庭前找新僱主,否則她們無端白事都告一餐。

首頁

尾頁

跳至