親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人知去海南島跟咩團最好? 係海南島有咩野多買呀.

民房

椰子糖同埋佢哋既藍山咖啡. 跟團的話, 寶膚靈. 再唔係的話, 買超大貝殼.

別墅

thanks. 咁跟咩旅行社好D?

民房

我自己覺得邊間都冇所謂, 最緊要就自己. 不過, 我去既時候, 跟永安, 都ok. 點解唔諗吓做"自游神"? 不過如果你去海口+三亞, 咁就跟團好d.

原文章由 jhal061601 於 08-10-30 17:17 發表
thanks. 咁跟咩旅行社好D?

伯爵府

我係8月暑假去完, 一行八人自由行, 其實你跟團, 去既景點都無咩睇頭..

留係酒店hair左3日...同埋, 行去其他酒店參觀下, 你話係咩超無聊? 好在我人多, 在泳池玩一天, 也樂透了..

坦白講, 無小朋友既, 去第二度好di..

原文章由 humble_birth 於 08-10-30 18:01 發表
我自己覺得邊間都冇所謂, 最緊要就自己. 不過, 我去既時候, 跟永安, 都ok. 點解唔諗吓做"自游神"? 不過如果你去海口+三亞, 咁就跟團好d.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

跟d 無行程o既團~

自己hea 兩三日夠玩lu~

別墅

原文章由 humble_birth 於 08-10-30 18:01 發表

如果自己去, 會唔會好難呀? 例如去睇野同食野. 另海口同三亞自己又好難, 定係費用貴呀? 依家帶黎個時候帶小朋友去有沒有好介紹.

伯爵府

醒目開學勳章

我6月中一家3口(我囡3歲)跟團4日3夜, 個人感覺如果下次一定要去既話寧願自由行搵間近沙灘而設施又多又令既酒店住游下水行下沙灘好過, 可能個團行程有三亞+海口, 所以車程要3-5個鐘.

海南島多數都係享受陽光海灘, 景點一般冇咩吸引力(可能我個團平啩所以多數帶你買野)

有幾點注意:
1)當地係唔俾帶大貝殼出境的, 一旦發現會罸款(呢個係導遊同我地團友講的)
2)我有朋友去海南島自由行或做野, 佢地話出外食小菜或特別係海鮮餐, 當地人見你係遊客多數會開天殺價, 例如食小菜$300夠找數埋單, 佢地就坐地起價寫到$1xxx埋單 普通海鮮餐有魚有蝦毛都要$4xxx埋單; 我去時同導遊傾開計問過有冇呢個情況發生, 佢話以前多, 不過e+政府整治過少左呢d情況發生, 信不信由你)

首頁

尾頁

跳至