夫婦情感

跳至

首頁

尾頁
shsaa 該用戶已被刪除

複式洋房

完全同意,我都系咁嘎!但是佢又唔系我討厭果個。

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

可以點?????唔好理佢 law

你有一個愛錫你的老公,又有可愛小朋友,你千萬唔好為左一時"迷失"選擇錯誤.....

如果佢真係"still love you",就唔會破壞你擁有的幸福......

唔好想太多喇,好好珍惜眼前人!

別墅

咁妳就好好記住這個美好回憶,到老時來回味下。

翡翠宮

原文章由 shsaa 於 08-10-30 16:54 發表
就好似一場夢一樣,轉眼已經10年了,今日佢知我有老公&仔女時,透過msn 同我講 he is still love me..我真的迷失了???
佢係我puppy love..but 咁又可以點?

你迷失即係你對你老公的愛有所動搖???

仲要問人可以點???
一字咁淺,咪唔好理佢囉!!!
呢個係好簡單亦係最好的處理方法~~~

我覺得明知你結左婚,仔女都生埋都仲向你示愛,呢個好男人極都有限,如果真係好男人,佢應該將對你的愛埋藏係心底,默默祝福你~~~

超級版主

超級版主

一般而言,結婚果時,老公多數係最愛

但時間耐左,就好難講

未食過,當然會心思思

要睇人既定力夠唔夠

有時食左,唔好講10年咁長

10個月都可能再食唔落

水晶宮

原文章由 shsaa 於 08-10-30 16:54 發表
就好似一場夢一樣,轉眼已經10年了,今日佢知我有老公&仔女時,透過msn 同我講 he is still love me..我真的迷失了???

pupply love又點呀 ?

當初why 分手 ?

如果你叫分手, 即佢已經唔係你想要既人.

如果佢叫分手, e+仲話 still love you.............唔係話 !

你要諗下當時msn係講緊乜, 係咪講笑, 你認真左咋
天空之城, 快樂之地

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

一世人流流長
點會冇迷失嘅時候呢
但係要清醒理智D諗
別人一句說話要講出口有幾難呢??
又冇損失又唔駛負責任
但係加上自己感性嘅解讀同幻想
就引申無限想像可能喇
最重要係身邊嘅伴侶已切切實實一齊同行
真實咁支持同付出緊
點都勝過未實際付出過嗰個啊!!!
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

男爵府

我以前既所有exes 分咗手都冇朋友做~
所以一定冇咁既機會!

不過如果exes 咁同我講既話,
我會答佢: you still love me? 我唔愛你好Q耐咯喎! 你信唔信我話比我老公知吖嘞????

禁止發言

好媽媽勳章

民房

好多事是不能回頭的!

...... 去聽下Eason隻人來人往, 好有啟發....

"閉起雙眼我最掛念誰 眼睛張開身邊竟是誰
感激車站裡 尚有月台曾讓我們滿足到落淚
擁不擁有也會記住誰 快不快樂有天總過去
愛若為了永不失去 誰勉強娛樂過誰
愛若難以放進手裡 何不將這雙手放進心裡"

大宅

STILL LOVE YOU?????? if really still love you 為何比你走? 為何比你嫁人? 為何互不相干左o甘多年? still love you?? 我話佢而家無著落就真....你同佢淡左, 佢都可以同其她女仔講still love you嫁. 你唔好o甘對你老公啦.....

初戀o甘又點? 如果我o個件同我講埋d o甘既野.......啍! 打爆佢.. 仲要同老公講,叫佢比多d心機愛我

可惜, 當年既ex 同我都沒有機會聯絡上了.

你選擇老公並唔代表係你最愛既人?

複式洋房

原文章由 shsaa 於 08-10-31 11:11 發表
同佢一齊咗2次,每次都唔知邊個發生問題,都分開。第2次時候拍拖,可能係我一腳踏2船,同佢又同我老公一齊,每次最後都因為我太愛佢ge 原因,同佢分手佢都要返美國讀書,咁我就返去我老公身邊,之後果一年就結婚。要擇好老公就一定唔 ...

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果以前你冇法同佢一起,而家就更加冇可能,因為你已經有老公同小朋友,好似好唔感性,但作為人妻人母,你唔可以話因為自己仲對佢有感覺而再同佢一起,因為你會傷害愛你嘅同你愛嘅人,我估你都唔想破壞大好家園,你要為你自己作嘅選擇負責,當年你揀咗你老公,冇人逼你,唔通你已經唔愛你老公咩?又或者始終你都係未夠愛你老公?定係你身在福中不知福?何必自尋煩惱,千祈唔好心軟俾籍口自己,唔好再見佢再聯絡佢啦。

我以前未結婚之前,我個初戀男友已經結咗婚,佢同太太有問題,佢千方百計搵我,話想搵我傾吓計,佢果時未離婚,我諗住大家都係朋友咪去同佢食飯,點知佢食完飯送我番屋企,車上佢話仲對我有感覺,始終最鍾意我,問我可唔可以同番佢,我即刻話唔得,如果得以前都可以啦(佢追過我兩次,都係分手收場),況且,我話佢知佢冇資格提出,因為佢有太太,我唔想成為佢同太太離婚嘅籍口,亦唔想做佢個水泡,我叫佢諗清楚,之後佢再約我都冇再見佢啦。唔知你明唔明我想講咩呢?
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

奇實一早你個topic已經講左你想講果句啦!

原來有問題既係你,
唔明你既logic,
當年一腳踏兩船, 係因為怕自己太愛果個控制自己, 而家又思想上一腳踏兩船,
本來你就係自私!

咁多年之後, 你仲會同佢做朋友!
根本佢既意圖好清楚,
佢等你, 等到你終有一日紅杏出牆lor!

別墅

原文章由 little_girl 於 08-10-30 20:49 發表
好多事是不能回頭的!

...... 去聽下Eason隻人來人往, 好有啟發....

"閉起雙眼我最掛念誰 眼睛張開身邊竟是誰
感激車站裡 尚有月台曾讓我們滿足到落淚
擁不擁有也會記住誰 快不快樂有天總過去
愛若為了永不失去 誰 ...

Yes 句句到肉
最愛的通常唔係結婚嗰位
最愛那位永藏心裡
洛威拿BB等有心人收養 :adore:

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Still love you 當年就唔會放你走啦!
呢個男人根本唔係一個正人君子!
佢唔止傷害你,佢係度玩火,
仲傷害你老公,最衰係傷害埋你既仔女!!
佢咁樣攪到你咁,佢想你點?
拋夫棄子跟佢呀?!呢d 男人同二奶一樣咁賤。

複式洋房

應該咁講, 人生每一個階段都可能有一個最愛, 即 A,B, C, D, E 階段, 最愛既人係 1, 2, 3, 4, 5, 如果你响階段 C 結左婚, 理論上D 同 E 或之後階段你最愛既人當然係老公 / 仔女, A 階段果個初lin 情人可能有99分( 所以覺得佢係你一生最愛, 其實係錯Q晒 ), 但你而家係C階段, 應該係計C階段最高分果個, 因為A 階段果個既分數已過期 la, 而家既佢你都可能唔會俾咁高分, 所以你應該向前望( 咪回頭lum D 無謂野 la 施主 )

佢今時今日仲msn 同你講 " he is still love me.. " 我話你聽一定有企圖, 如果佢真係仲 love 你, 响心底祝福就夠 la, 講出口萬一有咩事, 破壞左人地或自己 family 典算 ... 四個字 - 不負責任 ...

首頁

尾頁

跳至