跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家可以check吓bb個醫生有冇join呢個計劃啦! 又或者邊個有啦!

http://www.chp.gov.hk/view_content.asp?lang=tc&info_id=14325

大宅

回覆 #1 Garumama 的文章

唔該晒ar!

我個仔打開針個醫生有ar!不過扣咗資助仲係貴過人哋好多ar!mouth:

別墅

唔該晒呢位媽咪!
我個醫生都有呀, 不過點解有d咁貴, 有d咁平, 甚至唔使錢嘅

複式洋房

我打去問咗姑娘啦!
有d貴,有d平 : 她話可能係唔同brand, 或者新舊針有分別喎. 咁當然亦同邊個醫生有關啦.

我個囡個醫生not in the list, 但姑娘話已經join咗, 不過未批喎. 所以各位媽咪, 最好check吓自己個醫生啦.

複式洋房

仲有想提大家, 有d醫生第一次/年, 要打2口針嘅, 咁只可以有一次係平d, 另一次就要俾正價啦!

男爵府

今朝睇報紙, 話有醫生投訴, 衛生局list 的價錢唔正確, 所以, 各位mama唔好信晒呀, 都係打電話問問好d

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Garumama 於 08-10-30 19:01 發表
仲有想提大家, 有d醫生第一次/年, 要打2口針嘅, 咁只可以有一次係平d, 另一次就要俾正價啦!

各位: 我打o左去診所問了, 如果未曾打過的bb要打2支, 即係我地的bb 就一定要打2支 (2支隔1個月), 不過就2支針都有資助的 (我去開o果間), 不過因為有政府資助, 打針時要有以下文件!
1) bb 出世紙
2) 爸爸/媽媽身分證 (帶bb去打針o果個), 如果由其他人帶就要有父母的授權書及父母的id copy.
3) 要預先在網上download 張資助計劃form 去到比醫生 (在政府網站度download)

各位記得帶齊野喇.

首頁

尾頁

跳至