夫婦情感

跳至

首頁
12345...13

尾頁

複式洋房

我大家姐, 43年歲, 20歲讀書時已經拍拖.

佢26歲個年結婚, 姐父和家姐一早協議咗唔生仔, 所以冇生.

上星期家姐個朋友係ocean park 見到姐父同一個ok 靚的女人和一個太約10歲8歲大度的小朋友玩hello 喂!!

個朋友仲影埋佢相, 方死認錯人, 仲跟蹤姐夫, 聽到個細路叫姐父做爸爸!!!姐父仲拖住個女人. (冇大陸口音)

個朋友好似好醒咁話晒比我家姐知, 仲send 埋張相過家姐認人

e + 點算好呀!!!!

我家姐話個狐狸精從來冇小動作, 姐父咁多年都唔覺佢出面有女人, 咁多年未試過唔返屋企瞓, 一d 都冇法覺佢有異樣.

個仔都咁大, 即係同個女人有成10年啦!!!

我家姐就快crazy, 自己又冇仔女, 好愛姐父, 好怕講出來唔夠個女人爭.

佢仲未同姐父傾!!!!!!!

日日打比我哭, 對住姐夫又要扮住冇野, 真係人都crazy

複式洋房

督穿佢定唔督

保持現狀?

揭出來可能會輸

接受姐夫享齊人之褔

邊有打杷狐狸精忍到10年!!

好賤呀!!!!! 我家姐點呀, 都人老豬黃!!!!!

好煩呀

王國長老

王國長老

如果妳家姐好愛佢老公, 唯一辦法係扮唔知, 佢老公已經有仔,父子骨肉情係冇得斷, 如果抖出黎, 只會家變, 佢老公好大機會揀二奶果邊, 到時驚妳家姐崩潰。:sad:
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

禁止發言

好媽媽勳章

王國長老

王國長老

妳記得保持冷靜, 呢個關口靠妳做軍師, 幫妳家姐鎮靜面對!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

了解咗你家姐嘅財政狀況
同埋2夫妻嘅共同財產
簡單嚟講你家姐嘅生活保障夠唔夠
老實講
出咗聲你家姐冇乜好處
就算姐夫唔會為個女人放棄家姐
但係始終有個小朋友
點可能以後冇la冇lung吖
慢吓手分開嘅係你家姐
除非家姐寧願分開
所以任何行動同決定前
都以保障咗自己先
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

大宅

其實你都話你姐夫已經同呢個女人一齊都起碼有十年多,但係佢依然同你家姐一齊,証明佢都愛你家姐!既然佢又唔係唔返屋企,又唔係唔理你家姐,我覺得你家姐冇必要向你姐夫踢爆佢啲嘢啦!始終個女人同你姐夫有小朋友,萬一你家姐踢爆咗,我怕你姐夫會唔要家姐!反正,你姐夫有攞錢返去俾你家姐,又唔係唔返屋企!暫時當咩都唔知住先囉!除非你姐夫唔理你家姐,又唔攞錢返去養佢,又唔返屋企!否則唔好鬧大件事!

子爵府

不要打草驚蛇住,再查清楚先,因我有另一想法,會唔會果女人係失婚婦人,個小朋友係佢前夫既,遇到你姐夫後大家鍾意左,而你姐夫又唔介意個小朋友,接受左佢叫daddy呢?不過叫你家姐預左最壞打算先,你姐夫瞞住兩邊享齊人之福,都係唔想你家姐傷心,多d開解她和陪她.
***南無阿彌陀佛***

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

姐父咁多年都唔覺佢出面有女人, 咁多年未試過唔返屋企瞓, 一d 都冇法覺佢有異樣.

如果係咁...當唔知算啦...如果出聲...姐夫好大可能揀2奶果邊...話晒有個小朋友丫嘛..
當唔知..姐夫一樣唔會唔返屋企,唔會有異樣..但係出左聲..姐夫唔揀都好啦...知你家姐知道成件事,可能重有機會少返屋企..明正言順享齊人之福
就算姐夫揀你家姐...因為29果邊有小朋友..都總有機會見面..

公爵府

我估我接受唔到一個同我結左婚既人, "掂"完第二個女人, 返黎又"掂"我囉. 咁即係點呀?交功課呀? 我唔會扮無嘢(因為我無顧慮, 平時又唔使靠佢先生活到)

別墅

最主要是你家姐經濟是否獨立,分開後能否支持得到!
如以上可以我會選擇分開,當你家姐明知佢外面有女人有仔,點可以面對佢呀,我怕佢精神分裂呀!

子爵府

其實我覺得你依家都幫唔到你家姐o的咩野~講真!你家姐到依家都可以扮唔知~佢咁愛佢呢個老公~唯一既方法係唔出聲架姐~如果唔係可以點?我覺得雖然佢先係正室~但係果邊有個仔~如果佢嘈既話,好大可能會離婚收場~既然係咁..唯有唔出聲架姐~~仲可以點?唯有支持佢任何決定好過~!!至少俾佢知道,佢仲有你呢個咁關心佢既妹妹~並唔係自己一個

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

大家掉返轉黎諗下,
如果係發生o係自己身上,
可唔可以當冇事發生?
我自己就唔得啦~
比我一定會問,
起碼得個知字都好~
不過都要睇係樓主家姐點諗~
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

子爵府

原文章由 mastergirl 於 08-10-30 19:57 發表
督穿佢定唔督

保持現狀?

揭出來可能會輸

接受姐夫享齊人之褔

好煩呀

我朋友個老豆出面夠有一個十幾年的情婦啦(又係香港人,唔係大6 ga!)

子爵府

我覺待佢家姐擺到明唔想離婚啦同埋驚一俾個老公知道左就無得返轉頭

大宅

會唔會個女人自己有個八- 十歲既仔, 而o係呢一倆年入面, 至識你姐夫, 感情好,自然仔仔都叫埋爸爸....

o甘既可能性都好大, 因為, 生bb及湊bb要好大心力, o個d時間, 你姐夫無咩可能比唔倒你姐姐發覺.

水晶宮

原文章由 lovelybearbear 於 08-10-30 22:44 發表
會唔會個女人自己有個八- 十歲既仔, 而o係呢一倆年入面, 至識你姐夫, 感情好,自然仔仔都叫埋爸爸....

o甘既可能性都好大, 因為, 生bb及湊bb要好大心力, o個d時間, 你姐夫無咩可能比唔倒你姐姐發覺. ...

而且個女人亦未必忍到10年, 尤其是樓主家姐冇子女.佢唔為自己都為個仔啦
天空之城, 快樂之地

王國長老

王國長老

原文章由 mastergirl 於 08-10-30 19:57 發表
督穿佢定唔督

保持現狀?

揭出來可能會輸

接受姐夫享齊人之褔

好煩呀

希望妳唔好怪我客觀d去睇, 我估計呢個女人不求名份, 正常二奶有左bb一定諗盡辦法逼個男人休妻, 個自己個仔有個正式既家, 但佢冇咁做, 十年, 如果真係同呢個男人生既, 佢都接受到男人過時過節永遠唔陪佢同個仔(少d eq都受唔住呀!) 佢都唔係一個普通女子, 唔同一般心態覺得做二奶好叻好巴閉既女人, 妳要家姐真係淡定d黎, 如果唔係就俾個女人比左落去, 你係男人, 見到一個溫文淡定, 一個要生要死, 只會逼佢去左果邊....

我自己睇法係最衰係妳姐夫, 個女人一直跟佢咁多年, 同樣人老珠黃....時間對每個女人都咁公平, 最錯係妳姐夫, 一腳踏兩船.

但係佢始終冇拋棄妳家姐既意思, 我諗佢都仲有良心.....

複式洋房

如果直接問你姐夫可能冇彎轉, 都係睇定d先,

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁咪會益咗個衰6同狐狸精囉? 點都唔離婚, 同狐狸精鬥長命, 繼而用盡方法慢慢吞併衰6啲 , 所有資產...反正分開人又無, 個心又痛, 一於扮傻, 睇住來食, 老蟹都要C6 TOTAL LOSS!

原文章由 bblucky 於 08-10-30 22:26 發表
最主要是你家姐經濟是否獨立,分開後能否支持得到!
如以上可以我會選擇分開,當你家姐明知佢外面有女人有仔,點可以面對佢呀,我怕佢精神分裂呀! ...

首頁
12345...13

尾頁

跳至