夫婦情感

跳至

首頁
23456...13

尾頁

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

比時間家姐消化下先啦,家下提出註冊,如果個賤男反應好絕,我驚家姐承受唔住呀!不宜妄動!

原文章由 carylce 於 08-10-31 13:45 發表
真系講又死...唔講又死...
講左,就算唔分開.件事揚左.個男人就會享齊人之福既啦...
不過叫你家姐向你姐夫講話想注冊..睇下個男人有乜反應先啦.

翡翠宮

所以我咪話踢得爆既都好大可能係第三個條路囉 自己要隱居呀
原文章由 VKwan 於 08-10-31 12:01 發表
踼爆左個男人冇避忌就未必日日返屋企喇,老實講,邊個唔想親近個仔多d?!咪亂來呀……

複式洋房

原文章由 mastergirl 於 08-10-30 19:57 發表
督穿佢定唔督

保持現狀?

揭出來可能會輸

接受姐夫享齊人之褔

邊有打杷狐狸精忍到10年!!

好賤呀!!!!! 我家姐點呀, 都人老豬黃!!!!!

好煩呀

一於, 督穿佢, 仲叫你姐夫接晒兩仔 lar 番屋企一齊住, 變左一家四口, 攞公屋都大間 D la, 你家姐仲變左荷媽 ( 大婆 ), 幾有地位 ...

複式洋房

嘩你地講得好恐怖, 要pg 家長指引呀

相都影埋, 冇點錯相, 家姐rev 個日, 姐夫真係冇留係屋企, (sat) 好夜至返, 話要陪個新加坡客周圍行下喎

張相影到姐父一手拖住個細路, 個29撓住姐夫隻手, 成家人咁款

至於邊個至係29, 就緊係出面個個啦~~~

家姐話姐父做野點夜都好, 都唔會唔返屋企瞓.

冇可能!!! 冇可能!!!! 邊有做29, 做到佢咁~~~ 唔諗自己都諗下佢個29仔, 如果係比我見到, 我唔影相, 即刻車巴個兩個人啦

個個friend 都唔知係咪同家姐有仇, 見到咪算, 影咗咪算, 成個八婆咁同家姐講.

如果唔係就唔駛e+咁痛苦.

我老公幫個29講說話呀!!!! 昨日吵咗佢一鑊. C6 想死!!!!!!!!!

個個男人都係咁!!!!

大宅

家燕姐嗰套"10月初5的XX" 搬左哩BK呀!
正印變亞2 ??
替你家姐唔底, 好好的生活, 一下子趺落谷底!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

其實果個女人會唔會係你姐夫既 "前妻" 呀? 咁佢岩岩分手時, 果個女人就有左?

禁止訪問

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

唔會喇,佢地一齊17年喇喎。

原文章由 miffymiffy 於 08-10-31 17:57 發表
其實果個女人會唔會係你姐夫既 "前妻" 呀? 咁佢岩岩分手時, 果個女人就有左?

民房

首先搵個私家偵探查清楚件事先,免得寃枉好人。

大宅

原文章由 Discover 於 08-10-31 18:17 發表
首先搵個私家偵探查清楚件事先,免得寃枉好人。

會唔會係個仔都唔係佢既, 係個女人同第2個生既? 如果真係個男人自己既仔, 冇理由唔想長期睇住個仔大. (就好似阿 x 校長咁, 點都要比個名份個仔). check清楚d.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

原文章由 bkfans 於 08-10-31 18:04 發表
又冇註冊, 又冇仔女, 又咁愛個男人....

200%輸晒啦.

咁唯一可以做的, 係忍囉. 根本完全無本錢講條件.

我都係咁話, 輸硬
好現實架, 你唔想分開唔想輸, 就最好扮傻, 當無事發生......(咁你得唔得先)
如果唔係, 結果都唔使講........

註: 比著我, 分開無所謂, 但我一定會問個明白, 跟住重新生活

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

面對唔到個結果, 就唔好揭將底牌住, 封盤先la, 想清楚自己想點!! 如果全部都係事實, 樓主家姐牌面真係好弱呀!!!原先套戲2個人主演, now加多3個角色一齊演(樓主2公婆+樓主家姐), 人地都演咗咁多年, 都係咁la, 個位男主角妳話佢好又得(好多時會choose有仔個邊, 佢無,), bad又得(享齊人之福), 俾d時間想下以後想點la!!!

公爵府

樓主你個家姐這個case都好大鑊下。
如果係我,我會同個男人攤牌,如果忍唔到就大巴大巴車埋去,然後有尊嚴地和這個男人斷絶關係,自己又唔係無本事take care自己,點解要自己就咁忍一世。
其實人巳經輸咗,唔通連自己下半生既幸褔和尊嚴都要慢慢咁流逝就係為咗唔比個男人、29同29仔好過咩。其實到最後樓主既家姐
都唔會好過,成這件事中根本就唔會有一個人係贏家。可必呢?
離開咗個咁既關係先有機會重生,唔通樓主既家姐想以後都在這混亂既關係中渡過咩?唔值得架!

[ 本文章最後由 ume 於 08-10-31 19:37 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

冇論事情點變, 我都會出聲!
因為...今日唔講, 他日29可能要求c6同我分開...長痛不如短痛吧!

複式洋房

樓主,
其實我三姑奶同你家姐情況有d似
有日我係街度見到我三姑奶個老公同個女人一齊幾親蜜,跟住就同老公商量好唔好話比佢家姐知?
我就主張講,因為佢個c6唔係成日有家用攞返屋企,又唔係時時返屋企,我怕姑奶比人騙,而且佢d仔大已經二十幾,小十四歲, 但老公唔肯講怕講出黎搞出人命.
最後我同左大姑奶講,原來好多朋友都見過,就連當事人都知,係我地兩公婆唔知, 好彩無講.
大姑奶話3姑奶扮無野都成十幾年, 仲叫我唔駛擔心tim.
我識左3姑奶十幾年,見佢兩公婆鬼咁好真唔似嫁!!!!

我都覺得樓主你家姐係唔捨得姐夫, 不如試吓搵個私家揁探查出真相再算, 慢慢再考慮清楚.

子爵府

o....樓主姐父係一個懦夫....逃避責任....當年如何佢當機立斷做決定, 決不會有今日既局面.........

我覺得樓主家姐隨其自然, 身心都可以唔再想同唔介意就最好, 忍唔到就講啦, 唔係好易轉牛角尖, 無法自拔, 或者講出黎係放生大家既辦法

複式洋房

yes ar.... 要先搵個私家揁探查出真相, 究竟姐夫有無同其他人註冊過 .....

如果真係有 29, 就算你家姐忍得, 都唔擔保過多幾年可維持現狀 ... 到時家姐 50 歲 ... 分工穩陣嗎 ?

如果係事實,不如早d分左姐夫d $, 早d放生自己, 因為 "保維現狀" 好危險 ....

珍珠宮

分$?!點分呀?仔又冇名份又冇!如果要穩陣,詐唔知就最穩陣,既然個仔咁大,男人都冇飛家姐,如無意外冇啦啦都唔會分外,50yr時冇工做都起碼有屋住!

不過,我擔心果個死人fd周圍爆響口,到時家姐想忍都難呀!

原文章由 november11 於 08-10-31 23:47 發表
yes ar.... 要先搵個私家揁探查出真相, 究竟姐夫有無同其他人註冊過 .....

如果真係有 29, 就算你家姐忍得, 都唔擔保過多幾年可維持現狀 ... 到時家姐 50 歲 ... 分工穩陣嗎 ?

如果係事實,不如早d分左姐夫d $, 早 ...

首頁
23456...13

尾頁

跳至