婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前開post講過,6299家裝修,會連同叔仔姑仔來我家暫住,開頭預計一個月,現可能兩個月!(emoji)
過來住,我已買好地墊等等準備佢地過來!我亦都自己同姐姐打包好行李,執定個衣櫥比佢地用.!我會同姐姐細b夜晚過去我媽度訓,日頭姐姐過來我反工,放工食完飯先同姐姐去阿媽度!
我雖然好吾開心,吾開心吾係因為佢地來住,係因為我要同老公分開,本身感情吾係話好好啦,現分開怕更差,第二,我又吾可以見到自己的小朋友,無得同佢地親子!第三,我去阿媽度住係想避開我同奶奶的衝突,我同佢性格吾格,佢又中意話我呢樣話我果樣!我覺得好煩,連見佢都吾想見,第四我親呢個機會反去住陪下陪媽!

但老公叫我吾好去阿媽度訓,留屋企訓,話6299吾中意,話我吾中意佢地住在我地屋企,所以走反去阿媽度住!
事實上,我屋企得兩房,但要住10個人,我吾知點住點訓呀!老公叫我訓廳,但我叔仔都係訓廳呀!我覺得好吾自在!加上我同姐姐去阿媽度訓,係唯一的解決方案,大家都可以訓得舒服!
佢地成家人就話我鬥氣反阿媽度住!唉!我依家心理不停講粗口!真係想爆佢地一家人!
我已同佢地住左一個星期,每日訓梳化,我訓到頭又痛,腰又痛,工人已多左好多野做,由以前9點幾可以休息,到依家洗碗洗到11點,因為佢地食飯係由7點幾食到10幾,12點我奶奶仲可以坐廳到度食生果,但我地一家幾口係訓廳架,小朋友想佢地早點訓都吾得!我吾想自己更討厭佢地先覺得自己反去阿媽度喘下氣係唯一解決方案!但佢地係都要我逼埋一齊訓廳!(emoji)

水晶宮

裝修兩個月都洗唔少,唔爭在比左兩三萬短租一個apartment啦.
十個人逼2房,佢地都傻傻地架.
咁你小朋友點呀?
鄧你小朋友辛苦.

大宅

回覆:6299一干人等終於進駐我家了!比我呻下啦!(emoji)

下,你老公要你瞓廳,咁房係邊個瞓架?
至於唔鍾意6299黎暫住呢個問題,的確係事實,係咪行動證明未夠,要你兜口兜面同佢地講唔歡迎咁先夠?

比我帶埋大b走添。

Jolin_Yuen    發表於 16-7-27 11:46

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

回覆 queenie3y 的帖子

有留意你D POST

無用既老公+ 厚面皮既夫家, 替你難受 !

男爵府

你老公都低能

唔鍾意就梗架啦
下次叫外母嚟同佢住吖
睇你鍾唔鍾意吖

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

你訓廳,咁你老公訓邊呀? 房? 同老公打開天窗說亮話,傾下,要平心靜氣,免爭拗,要多贊老公好的,等佢覺得你需要佢保護,愛鍚,你很強,但只得一對手

禁止訪問

回覆:6299一干人等終於進駐我家了!比我呻下啦!(emoji)

子爵府

queenie3y 發表於 16-7-15 18:18
之前開post講過,6299家裝修,會連同叔仔姑仔來我家暫住,開頭預計一個月,現可能兩個月!(emoji)
過來住, ...

You are 100% right, this is the best solution, any body feel uneasy, ask him find his own shelter place and also ask your husband to keep his mouth shut

伯爵府

回覆樓主:

你老公真是忽上腦
你又彩佢先攪笑

公爵府

回覆:queenie3y 的帖子

你真係聽佢哋講留係度同佢哋住?
你自己可以堅持返娘家瞓啫!
裝修得間屋幾十萬,都唔捨得攞三兩萬租間屋住?搞到成群難民咁!
真心唔知兩房點住十個人,仲要又男又女逼埋一齊!唔好話住兩個月,我諗我住兩日就會發癲!

美菲絲    發表於 16-7-15 19:49

子爵府

kikilala 發表於 16-7-15 19:13
我會帶埋呀B返娘家
我都係咁話~~~~
同佢地住冇可能~~~要我放低自己d細路更加冇可能~~~

成班人黎我到訓我個廳我都接受唔到啦~~~仲講到要我訓廳~~~直頭係客家佔地主~~~

冇錢租地方住~~~學咩人裝修~~~~有錢裝修就應該有準備裝修時住邊既錢~~~~而唔係去逼入人地間屋到~~~逼人地讓間房出黎訓廳~~仲要搞到好似集中營咁成班人訓係個廳到囉~~~

極限巳經係怕左佢地~~~帶埋d仔女走~~~讓間屋俾佢地~~~咁都仲要有說話講~~~車係爆硬佢地~~~

大宅

做人咁辛苦為咩,明明返媽咪度可以訓好點,可必咁辛苦,樓主同老公傾傾,如果你老公咁都唔明,真係好有問題。同埋都係短時間返媽咪度訓又唔係長時間,可能小別勝新婚呢!

伯爵府

回覆樓主:

嘩,2房單位迫10個人,簡直人間地獄!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

好好哋做乜要自己瞓廳?!

要嚟就佢哋瞓

10個人去廁所已經麻煩,佢哋咁唔知醜,應該要講白D,同埋,姐姐日頭都唔應該返去,帶哂D細路返娘家屋企住啦

真係人都癲
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

我都有留意樓住嘅post, 只可以講,可憐人切有其可恨之處…

公爵府

梗系要帶埋BB啦....

子爵府

開心吸收勳章

一諗到周屋其他人嘅毛髮…………

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你老公跟本就冇同你諗.佢呀媽話你佢又話番你.唔幫你口不突只.有冇諗過真係點住呀!10個人迫係間屋!要個老婆訓廳訓一個月梳化都唔覺有問題真好野!有冇腦架佢!真係唔好意思都要講聲你老公真係冇鬼用.

男爵府

回覆樓主:

粗啲講句你老公痴Q線,明知個廳有另一個男人重叫個老婆訓廳,比我同埋小朋友返娘家好過,2間房我當4個人訓,即係6個人迫係廳,訓訓下人有三急咪比人踩死

男爵府

BK Milk勳章

queenie3y 發表於 16-7-15 18:18
過來住, ...

你c6.....唉
你6299丶叔仔丶姑仔....唉

衰過劏房

無言

首頁

尾頁

跳至