夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

Bb 半歲,我係人奶媽,放左工急急腳返屋企,泵奶,沖涼,食飯吹頭,餵奶,又訓覺,第2朝晨咁早6點幾又起身泵奶返工。基本上好少時間,休息唔夠。
近日,老公朋友(男)約佢去旅行,去幾日。我非常唔高興,因覺得阿女仲細,夜晚佢係度都可以幫輕下我。最後,佢決定唔去,但我知佢好想去,搞到我心底唔開心唔舒服。
大家點睇。

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

一係帶埋你同bb去,佢唔開心,你都唔開心架,邊個唔想去旅行呀,我都想去啦,可以減下壓嘛
羊年行大運!

男爵府

畀面勳章

回覆:Candyctl 的帖子

提議bb 1歲後,再比佢去,bb 大家有份,互相分擔好正常。

禁止訪問

引用:Bb+半歲,我係人奶媽,放左工急急腳返屋企,

翡翠宮

回覆樓主:

我會比佢去

大宅

好正常,你都好辛苦佢應該留下可幫輕你

子爵府

我會俾佢去,佢開心你都會開心,佢可能會好感激你,更加愛你呢,唔好因為呢d事唔開心喇,你唔俾,佢都肯決定唔去,可見佢都好愛你喇,知足常樂呀

別墅

有時真係吾明d朋友咩心態 明知人地個bb得半歲就咪鬼約人去旅行啦

大宅

Chayuenc4350 發表於 16-7-17 04:44
有時真係吾明d朋友咩心態 明知人地個bb得半歲就咪鬼約人去旅行啦

係!最討好呢啲豬朋狗友!樓主,佢平時有無同你分担?例如家務,洗奶樽,洗b衫果啲,佢係咪唔知湊b有幾咁多野做?

大宅

Candyctl 發表於 16-7-17 01:36
Bb 半歲,我係人奶媽,放左工急急腳返屋企,泵奶,沖涼,食飯吹頭,餵奶,又訓覺,第2朝晨咁早6點幾又起身泵 ...

如果C6係好值得信任,對自己又好好
我會俾佢去~佢都需要社交需要減壓
當然仲要睇下佢同咩朋友去啦

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

連感受都要控制?你都得償所願就唔好再諗咁多

男爵府

回覆:老公同朋友去旅行

去玩幾日啫,生左bb吾好要個個停晒圍住bb轉的…

子爵府

回覆:老公同朋友去旅行

佢去你唔高興,唔去你又唔開心,其實你想㸃?

男爵府

回覆樓主:

其實大家為bb都餓左好耐想放鬆下,但一個人湊仔確好辛苦,c6唔去係解決左,但樓主見老公唔開心自己唔開心都好正常啫,如果佢係好好好想去我會比佢去。
不過,我仔8個月,兩公婆都要返工,返工放工要去接仔,已經好攰,平時c6會分担啲工作,佢知道佢唔喺度,我一個人湊住個仔係連飯都無得食,所以佢非必要唔會自己去街,唔好話旅行,相信佢亦唔捨得幾日見唔到個仔

男爵府

你老公唔生性,自己都應該拒絕啦!
佢覺得你一個搞得掂都辛苦啦,自己好意思去玩!係都等個b大少少先啦

侯爵府

Superman-GF 發表於 16-7-17 02:18
咪已經唔去囉。

作為一個人,有唔開心感受都唔得?行為已經restraint , 連 feelings 都要 restraint :igiv ...

好明顯係我無得去,你都唔使旨意有得去啦

1928mickey    發表於 16-7-18 16:32

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

其實樓主想點?又係你唔想老公去,老公怕你唔開心,唔去;好嘞,老公唔去,你又唔開心,咁你想老公點呢?唔係大方嘅人,就唔好假好人,只會令身邊人2頭唔到岸

tansyneko    發表於 16-7-17 17:32

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

I9528 發表於 16-7-17 10:54
其實樓主想點?又係你唔想老公去,老公怕你唔開心,唔去;好嘞,老公唔去,你又唔開心,咁你想老公點呢?唔 ...
我係女人都覺得女人煩。。老公都決定吾去,仲要吾開心。。想點呢?? 跪地認錯 ? 男都係肯幫手揍仔算係咁。。有時吾好無限放大,做媽媽好偉大。生得b出黎大家負擔責任。。

子爵府

BK Milk勳章

Candyctl 發表於 16-7-17 01:36
Bb 半歲,我係人奶媽,放左工急急腳返屋企,泵奶,沖涼,食飯吹頭,餵奶,又訓覺,第2朝晨咁早6點幾又起身泵 ...

其實去幾日咋,我會比佢去,但回來後要補番幾日幫你湊bb多d,等你又休息下。

瑪瑙宮

佢已經就左您推左朋友唔去, 您重有乜野值得唔開心?

首頁

尾頁

跳至