跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我仔仔今日面試取錄左,想問吓你地覺得呢間學校好唔好呀?多數升邊間小學?多唔多興趣班/課外活動參加呢?我覺得個校長幾好,次次見佢都盡心盡力解答家長問題。

侯爵府

我都想知呀? 我阿囡今日都收左上午班呀!

原文章由 mandy1227 於 08-11-1 22:37 發表
我仔仔今日面試取錄左,想問吓你地覺得呢間學校好唔好呀?多數升邊間小學?多唔多興趣班/課外活動參加呢?我覺得個校長幾好,次次見佢都盡心盡力解答家長問題。 ...

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章

我都想知呀? 我阿仔仔都收左上午班呀!
[img align=left]http://netalbum2006.netvigator.com/netalbum/photos/9585b1e661a2d0b43ec2349a62b572813935cda70e06d4ae9ab567687fb7928e734576ce5aa368f62a7d873a36aa5b0df77f72844f370398[/img]

子爵府

多數升天澤邨宣道會葉蔭纪念小學,我大仔都係讀個間架!幾好架!

[img align=left]http://netalbum2006.netvigator.com/netalbum/photos/9585b1e661a2d0b43ec2349a62b572813935cda70e06d4ae9ab567687fb7928e734576ce5aa368f62a7d873a36aa5b0df77f72844f370398[/img]

侯爵府

琴日面試完, 只係見過校長一眼, 今日係天耀撞到林校長, 佢都竟然認得我同囡囡, 林校長真勁.

複式洋房

我報左下午班,而家仲諗緊讀唔讀好.....我都幾鍾意呢間幼稚園,但我怕區內d小學唔好,可能會搬出九龍.......

子爵府

犀利呀!
原文章由 29XX86 於 08-11-2 20:27 發表
琴日面試完, 只係見過校長一眼, 今日係天耀撞到林校長, 佢都竟然認得我同囡囡, 林校長真勁.

子爵府

得番一、兩天諗,要交留位費啦!
原文章由 mandy1227 於 08-11-3 02:47 發表
我報左下午班,而家仲諗緊讀唔讀好.....我都幾鍾意呢間幼稚園,但我怕區內d小學唔好,可能會搬出九龍.......

侯爵府

我都未必讀, 但都照留住位先再諗, 今朝交左留位費.

複式洋房

家校聯繫緊密

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

我囡囡都係星期六面試,都收左讀上午班,今日知翰林都收,不過係下午,所以聽日會去陳李詠貞交留位費~

侯爵府

我IN時問老師多唔多新移民家庭, 佢話都有一班2-3個, 但我真係好憎呢D小朋友, 我同個FD係學校PLAYGROUND玩, 有個小朋友不停用車仔撞我FD個女, 我一手捉住架車, 一手推開FD囡囡對腳, 但個小朋友都不斷追住我FD個女隻腳黎撞, 跟住佢父親上前阻止, 原來又係流利普通話既新移民家庭, 後尾我同我FD講返, 因佢岩岩去左廁所, 佢話又有一個推/打我囡呀, 又係大陸人. 我真係好驚第日阿囡果班有D咁既人做同學仔.

禁止訪問

好媽媽勳章

珍珠宮

原文章由 pekkle306 於 08-11-3 15:03 發表

我只會唔鍾意那些無品的新移民~

坦白講,好多幼稚園都會有新移民的學生,尤其是天水圍區。

但天水圍南區始終會好過天水圍北區(eg:天華打後果 d 屋村)~

而家我囡囡在這間學校讀 K1,佢果班都有四、五個係新移民家庭的,暫 ...

agree ar,係天水圍真係好難避免無新移民既小朋友,不過我都唔會揀天華以後個d~~~

子爵府

今朝交左留位費啦!

複式洋房

我今日都交左留位費喇,今朝見到林校長,問左佢d有關升小嘅問題,佢解答完之後比到我好大信心呀,所以即刻決定比仔仔讀呢間。我老公都好鍾意呢間學校,佢話校長好熱誠,事事親力親為。

珍珠宮

原文章由 mandy1227 於 08-11-3 18:59 發表
我今日都交左留位費喇,今朝見到林校長,問左佢d有關升小嘅問題,佢解答完之後比到我好大信心呀,所以即刻決定比仔仔讀呢間。我老公都好鍾意呢間學校,佢話校長好熱誠,事事親力親為。 ...

係呀,淨係睇佢星期6個日見新生,佢都有幫手就知啦,我都同老公講,佢自己做埋一份,比到家長信心,覺得呢個校長係親力親為~~~

男爵府

小小靖
好耐冇傾喇~~~哈
謙謙依家都係讀緊陳李詠貞k1呀...

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至