跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有沒有人讀緊沙田好時光學校?因為小兒畢業,有校服送贈,winder同summer都有,童軍都有

複式洋房

color0721 發表於 16-7-23 23:06
有沒有人讀緊沙田好時光學校?因為小兒畢業,有校服送贈,winder同summer都有,童軍都有
...

唔好意思,想問下你覺得好時光點,女女收左n 國際班,想請教下意見讀唔讀

大宅

whf_Doris 發表於 16-12-29 14:26
唔好意思,想問下你覺得好時光點,女女收左n 國際班,想請教下意見讀唔讀
...
知唔知幾錢一個月學費?

複式洋房

回覆樓主:

你小朋友幾大啊?讀n 班定K 1 ?
好時光國際班係全英語的,英語氣氛一定好好。 佢全英語的幼稚園來講可以叫做比較便宜。我小朋友資質唔係話好好,唔可以話叫做英文好叻,但佢listening 同oral 就OK, 叫做聽得明外籍老師講野同埋肯講英文(唔埋grammer啱唔啱),但佢寫同串字麻麻地。
但國際班有個唔好地方係佢冇中文堂,唔會教中文,一星期先得一兩堂國語堂,唔會寫中文字,呢個讀小學就有問題了,佢地有全日班的,可以上午國際,下午中英文班咁,但K2就冇午睡時間,出面好多幼稚園k2都仲有得瞓,咁樣小朋友會辛苦d。我個陣時K2先讀全日學中文寫字的。
我覺得佢唔係話一間好出名的學校,考直資時人地又唔識你間學校,好難同九龍塘或直資幼稚園比,佢in直資學校都冇咩優勢,因為勁人大有人在。我個時候係七千讀全日,每日有個鬼佬做佢班主任,又學讀中文。依家英文聽講都冇咩問題。
但比我再來過,我會教一條龍學校,幼稚園直升小學,因為升小學的面試,抽獎真的好煩。都唔關你讀邊間幼稚園的。
讀N班就冇咩所謂,K1如有一條龍的幼稚園的話,就去讀龍校啦。
如冇龍校,你要諗下全日班冇午睡呢個問題,讀就話讀全日,其實係讀兩班的

首頁

尾頁

跳至