懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

hihi,

有冇媽咪已經照到心跳啦?

男爵府

原文章由 心心相印 於 08-11-2 09:20 發表
hihi,

有冇媽咪已經照到心跳啦?

咁早應該未得la,我last wed check胎long 都未見,2 week再照,你last periods係幾時ar?

複式洋房

我都係岩岩check完胎囊都未見到, 我9/28, 你呢?

原文章由 keroro113 於 08-11-2 10:25 發表

咁早應該未得la,我last wed check胎long 都未見,2 week再照,你last periods係幾時ar?

男爵府

我25/9 lor,你periods 準晤準架? 我因為之前流啡,入咗院,check blood level ok後先俾我出院ar

複式洋房

hello, 我都會係七月媽媽呀~~
我last m 係27/9, 星期五(~5wk)去照... 見到個小黑點... e生話係胎囊喎... 不過個點真係好細, 個感覺好唔實在呀~~

keroro... 你check左blood level, 有冇覺得實在d?? btw, 你流啡, 真係要瞓多d呀!!

洋房

hihi:

我last periods 30/9, 預產期7/7, 星期四(4wk)去照就只係見到

胎囊未有心跳, doctor 話要起碼6wk先照到心跳喎!

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

hello hello..恭喜7月媽媽,原先我預產期係30/6,其實係因為我唔多記得23/24號last period,所以maybe可能30/6or1/7,所要有少少踏界..hehe.唔介意我都入黎ma.
我仲未去照,因我家庭e生話太細照黎都無用,所以我book左17/11 7week左右先去照.
甘你地去左健康院做產險未?

男爵府

原文章由 sasa~~ 於 08-11-2 15:15 發表
hello, 我都會係七月媽媽呀~~
我last m 係27/9, 星期五(~5wk)去照... 見到個小黑點... e生話係胎囊喎... 不過個點真係好細, 個感覺好唔實在呀~~

keroro... 你check左blood level, 有冇覺得實在d?? btw, 你流啡, 真 ...

Mm..嗰刻都開心嘅,at least知BB still growing,但因未見到喺邊,都有d晤實在架,尋晚半夜又肚痛,toilet時又好似有少粉紅(後尾都冇,唔知係咪眼花),今朝爭d想再入院ar

洋房

我book左12號去健康院

男爵府

原文章由 nono76 於 08-11-2 16:07 發表
hello hello..恭喜7月媽媽,原先我預產期係30/6,其實係因為我唔多記得23/24號last period,所以maybe可能30/6or1/7,所要有少少踏界..hehe.唔介意我都入黎ma.
我仲未去照,因我家庭e生話太細照黎都無用,所以我b ...

我periods都唔知計23 or 25,因我23有啡色,24 stop, 25先正式come,我14/11去覆診la

男爵府

原文章由 Yungmama 於 08-11-2 16:21 發表
我book左12號去健康院

U mean 母嬰健康院or一般hospital?

複式洋房

nono06, welcome ar... 17/11?? 仲有好耐呀... 我而家直頭想日日去照呀~~

yungmama, 我都係12號去健康院...

洋房

原文章由 keroro113 於 08-11-2 16:25 發表

U mean 母嬰健康院or一般hospital?

我住元朗, 去容鳳書母嬰健康院

男爵府

熱血勳章 睛靈勳章

hihi:

我last periods 24/9, 預產期1/7, 已經book左廣華, 等到12月16日先第一次產檢呀!!! (到果日我都有成13weeks囉)

請問登記左醫院, 可吾可以再登記係母嬰健康院做檢查呢?

複式洋房

你地就好啦, 己經見到bb, 我約左11月17號再去check, 好似要等好耐咁呀...

男爵府

原文章由 hkgalcarrie 於 08-11-2 16:57 發表
hihi:

我last periods 24/9, 預產期1/7, 已經book左廣華, 等到12月16日先第一次產檢呀!!! (到果日我都有成13weeks囉)

請問登記左醫院, 可吾可以再登記係母嬰健康院做檢查呢? ...

咁你照咗BB未ar,我25/9,last Tue see nothing ar

男爵府

熱血勳章 睛靈勳章

未去照呀.. 起碼7 weeks先有bb 睇架..

男爵府

原文章由 hkgalcarrie 於 08-11-2 18:43 發表
未去照呀.. 起碼7 weeks先有bb 睇架..

大家可唔可以去埋我另一個topic'順產or開刀'俾吓意見ar,我好心急想知ar

大宅

我嘅last m first day 係10月4號,11月1號同2號自己用驗孕棒
check過3次,知道 bingo左 (第一胎),但未book睇婦產科醫生,打算睇張國良醫生 (先後有兩個朋友介紹) 但今日聽朋友講張醫生好難book,起碼預約個幾兩個月先有得睇,諗住睇另一個friend介紹嘅李綺雯醫生先,但未知明天book嘅情況如何。依家都有點心急,因唔知bb陀得好唔好,同埋想早d照左會安心點!mouth:

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 keroro113 於 08-11-2 16:19 發表

Mm..嗰刻都開心嘅,at least知BB still growing,但因未見到喺邊,都有d晤實在架,尋晚半夜又肚痛,toilet時又好似有少粉紅(後尾都冇,唔知係咪眼花),今朝爭d想再入院ar ...

盡量休息多d ar..保持心情開朗

首頁

尾頁

跳至