母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日個胸谷得好犀利 奶量小咗好多 泵到冇奶出都仲谷緊 點按都按唔鬆 用熱水敷都無用 吖b埋身又食到一半就訓 我會唔會係塞乳腺 我宜家個頭仲有啲頭暈

大宅

momoko_T 發表於 16-7-28 02:43
今日個胸谷得好犀利 奶量小咗好多 泵到冇奶出都仲谷緊 點按都按唔鬆 用熱水敷都無用 吖b埋身又食到一半就訓 ...

你有無推呀 。按實咁推。 由內推出去到乳頭

別墅

回覆:塞乳腺

我都塞緊 啪左卵磷脂,一陣bb醒就再俾佢啜。阿B好慘呀,啜唔到有奶出又喊又扯希望密密啜會通番

別墅

今日個胸谷得好犀利 奶量小咗好多 泵到冇奶出都仲谷緊 點按都按唔鬆 用熱水敷都無用 吖b埋身又食到一半就訓 ...
食卵磷脂 再加餵或泵時都要忍痛推
有時太實 BB 啜唔到
如果真係太塞就泵下先啦
通返少少 阿B一啜就無事架啦

我前二星期都塞過右胸
第1晚
訓前奶 BB啜到炆
半夜熱夫+邊泵邊推

第2朝
BB埋身都有少少炆 但叫好少少
返工2泵邊推邊泵 夜晚埋身BB食完就鬆晒

複式洋房

有無睇下乳頭有無白色一點點好似走米既野,如果有要整走佢,即通。
我有日出左街太耐,第二日塞左,推極泵極阿b啜都唔得,痛到訓唔到,原來乳頭有幾粒走米咁既野塞住左,用針整走佢,d奶即刻噴出黎,舒服哂。

民房

其實你有無聽過催乳師呢?你甘咖情況,最好就搵催乳師幫你催乳!如果繼續拖,遲下會回奶,慢慢就無奶,最慘係有乳腺炎!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊