自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

bing-jing 發表於 16-8-3 12:50
其實佢嚟唔嚟,里都要七日內出糧比佢,只要里覺得係計啱數 ,就入票落佢戶口,佢有異議可以上勞工處,如果 ...
我無佢銀行戶口, 公司一直都係用支票出糧

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

終極熊貓 發表於 16-8-3 12:54
佢鍾意你地寫佢 poor performance?~
我都唔明佢諗咩? 佢話老細無比理由佢去炒佢喎, 佢一定要我係封信寫明, 佢話勞工處話一定要有理由, 我只表明老細已經同你講左, 我唔知亦都唔使知點解, 佢堅持我唔寫理由就唔簽, OK, 我咪寄掛號信囉, 我都係要確實佢有收到封解僱信啫, 至於過左7日都未出糧, 我估我都算有理據証明係佢唔返黎攞票, 而唔係公司唔出呱 (我係封信寫左可以ANYTIME上OFFICE攞票, 唔知夠唔夠充分?)

珍珠宮

引用:Quote:終極熊貓 發表於 16-8-3 12:54 佢鍾

原帖由 miumiu0101 於 16-08-03 發表
我都唔明佢諗咩? 佢話老細無比理由佢去炒佢喎, 佢一定要我係封信寫明, 佢話勞工處話一定要有理由, 我只表明 ...
可否双掛號寄埋張票俾佢
加email去佢私人email address for acknowledging?

我知寄現金係犯法,唔知支票得唔得~

點解會搞到咁㗎。。。緊離職同收信唔係同一日,你地應該準備好哂啲野先叫佢離職嘛,咁樣唔清唔楚法,佢可能有權追埋佢無返工嘅人工,因為你地一日都未俾信佢

我話有可能姐。。。唔一定嘅。。。

珍珠宮

終極熊貓 發表於 16-8-3 17:49
可否双掛號寄埋張票俾佢
加email去佢私人email address for acknowledging?
我都估唔到件事搞到咁複雜我諗我都係打多次去勞工處問清楚點樣出糧比佢先

老實講, 件事發展到呢個地步, 我都預左勞工處見

首頁

尾頁

跳至