親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

E-mart 買左呢隻蟹,佢蒸埋,won50,000 (1kg)

子爵府

引用:E-mart 買左呢隻蟹,佢蒸埋,won50,000 (1k

原帖由 wendyyy 於 16-07-28 發表
E-mart 買左呢隻蟹,佢蒸埋,won50,000 (1kg)
拎的蟹肉、蟹膏炒飯.

大宅

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:超市買蟹

邊間emart?首爾站emart我兩個trip都有去睇下,無蟹賣。炒飯自己炒?

子爵府

引用:邊間emart

原帖由 ahmama 於 16-07-31 發表
邊間emart?首爾站emart我兩個trip都有去睇下,無蟹賣。炒飯自己炒?
住建國大學果邊,樓下間E-mart我地晚晚都去. 酒店有齊煮食用品,只是火力吾夠,要慢慢煮.

子爵府

引用:Quote:原帖由 ahmama 於 16-07-31 發表邊間

原帖由 wendyyy 於 16-07-31 發表
住建國大學果邊,樓下間E-mart我地晚晚都去. 酒店有齊煮食用品,只是火力吾夠,要慢慢煮.
另一晚係另一間超市買左韓牛,呢間超市 24小時營業.

子爵府

引用:Quote:原帖由 ahmama 於 16-07-31 發表邊間

另一晚在E mart臨關門前買左pack 澳洲牛40% off, 60蚊咋,阿女話好味過出面的燒肉.

子爵府

引用:Quote:原帖由 wendyyy 於 16-07-31 發表住

另一晚在E mart臨關門前買左pack 澳洲牛40% off, 60蚊咋,阿女話好味過出面的燒肉.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Thx. 間房好大間,咩名,幾錢晚?我有去建國大學站,但無行emart. 早兩年有行過呢間emart,但就無留意有蟹賣。

子爵府

引用:Quote:原帖由 wendyyy 於 16-07-31 發表住

原帖由 ahmama 於 16-07-31 發表
Thx. 間房好大間,咩名,幾錢晚?我有去建國大學站,但無行emart. 早兩年有行過呢間emart,但就無 ...
呢間,over 2K/night, 過千呎,望到 Commom Ground. 我 2013年住時也無海鮮賣,之後有jm講過有.

複式洋房

wendyyy 發表於 16-7-31 21:47
呢間,over 2K/night, 過千呎,望到 Commom Ground. 我 2013年住時也無海鮮賣,之後有jm講過有.

我八月底將會住呢間classic 500!!! thanks for info..

子爵府

引用:Quote:wendyyy 發表於 16-7-31 21:47 呢間

原帖由 babyarchie 於 16-08-09 發表
我八月底將會住呢間classic 500!!! thanks for info..
你幾個人住? 房大包你話正,樓下開多間 coffee shop,有三間啦.

複式洋房

wendyyy 發表於 16-8-9 23:28
你幾個人住? 房大包你話正,樓下開多間 coffee shop,有三間啦.

我兩大兩細,book了套房,好似成二仟呎,好期待!!!
請問你機場點去酒店?我6:20 pm先落機,話首爾過關要成兩個鐘,擔心等機場巴士去酒店又會好耐,兩隻小朋友頂唔順,想book皇包車。any comment?

伯爵府

wendyyy 發表於 16-7-28 23:46

係咪買時寫咗?可以煮埋,這間我成日去無見佢話可以整熟

大宅

回覆樓主:

松葉蟹嚟講我覺得呢個價錢好貴!如果係長腳蟹就差唔多。舊年呢個時間去麻浦水產市場松葉蟹衹需30,000至35,000一kg。

珍珠宮

子爵府

引用:Quote:wendyyy 發表於 16-8-9 23:28 你幾個

原帖由 babyarchie 於 16-08-12 發表
我兩大兩細,book了套房,好似成二仟呎,好期待!!!
請問你機場點去酒店?我6:20 pm先落機,話首爾過關要成 ...
坐巴士一個鍾咁上下到,落車位好近酒店,但我今次係用易途8 六人車,7O人仔,到左酒店又吾使自己搬行李,而且比坐巴士平,我小朋友已過12歲,所以book房時當4大人計,我吾見有二千幾尺套房,幾錢晚? 我地的房 100幾平方米,已好大,到時影下相來睇下你的套房係點樣既?

ronnie2016    發表於 16-8-12 13:20

子爵府

引用:Quote:wendyyy 發表於 16-7-28 23:46 E-mar

原帖由 JohnKeats 於 16-08-12 發表
係咪買時寫咗?可以煮埋,這間我成日去無見佢話可以整熟
因為以前有jm講過可以煮埋,我地咪問佢囉,係魚缸旁邊蒸架,臨關門前的肉類會減價,抵好多. 呢pack係澳洲牛.

大宅

我都剛住完, 廳仲有一張成4呎半床, 我朝朝 cook breakfast, 又有洗潔精同新既百潔布, 不過要帶油或買, 想洗衫就要帶洗衣粉, 日日都有 house keeping and 5 bottles of water. 樓下仲有 LOTTE百貨, shoopen, SPAO, 食又多, 真係值得再住

ronnie2016    發表於 16-8-12 13:39

別墅

回覆 wendyyy 的帖子

請問是否Superior Suite (5-person) 125.62 square metres 有兩個房? 近地鐵嗎? 地鐵只有樓梯要行上去嗎? 謝謝!

首頁

尾頁

跳至