跳至

首頁

尾頁

別墅

睛靈勳章

我對孖仔O係10月28日出世了,出世時只有34週.大孖2.36kgs,細孖2.1kgs.

好驚險呀!我10月27日見紅入院,其實都無諗住生得,但都入了QE住了一晚以保安全.28/10早上,醫生巡房見我無咩子宮收縮,仲同我講話觀察多一晚無事便走得.點知我剛打完電話俾屋企人,另一個醫生話幫我照U/S,我以為無咩事,照完佢話我細孖血流量唔好,早D俾佢出世安全D,建議快D開刀,我問佢幾時,佢居然話即日下午!好突然!之前一直checkup都好地地,點知突然會咁.我真係嚇到個人都震埋.返到病房,打電話返屋企時真係忍唔住喊了出來.之後冷靜下來想沖番個涼先,點知D姑娘已經幫我吊鹽水, 插尿喉 ..........

大細孖住了2日NICU,之後轉了病房 ,我上星期五便出院了,但孖仔仲未走得.昨日朝早,醫院打電話來,話孖仔半夜體温急降,放入暖箱後大孖體温都未回復得好,懷疑孖仔有感染,可能是腦膜炎,要抽腦骨髓液化驗.若果今晚無話有事應該無事,希望佢地無事啦!好擔心呀!

男爵府

首先要恭喜你生咗,雖然過程係有D驚險,但總算母子平安。

唔好咁擔心啦,我相信政府嘅NICU設備咁好,大細孖好快就無事,開開心心跟你返屋企!

大宅

當時你一定係好擔心,不過事情發展得咁快都係好.....最少知道妳同 babies 得到o既 care 係最好o既........恭喜一對孖b順利誕生,你也要好好休息呢

而好似 joeff 話事解,QEH嘅NICU好好,有佢地睇住好快可以變大隻同你返屋企,咁你都易照顧D.....只係O依排你要出出入入醫院屋企呢,就辛苦妳喇.....

加油呀~~~

大宅

恭喜晒你晒o左孖b.
唔好咁擔心. bb會無事的. 好快你就可以日日對住佢o地o架喇.

男爵府

恭喜你順利誕下孖B啊!
你唔好咁擔心啊,啲醫生姑娘會好好照顧佢哋嘎啦,你要爭取時間休息,到佢哋番佐屋企先有精力照顧佢哋啊!

大宅

恭喜你順利誕下孖B呀!!!
係囉~ 唔好咁擔心啦~ 有醫生同姑娘會好好照顧佢地, 我地支持你呀!!!

男爵府

魅力公主 7周年華麗國民

恭喜妳ar~
祝妳對孖b健健康康~

男爵府

恭喜你對孖b仔順利出世..
亦都祝孖b仔健健康康,你要快d爭取時間休息..
孖b仔一出院你就有排忙喇

[ 本文章最後由 hippo126 於 08-11-3 22:38 編輯 ]

子爵府

恭喜你孖B順利出世!
你自己才剛剛開完刀要盡量多d休息, 相信醫院同醫生都會好好照顧你對囝囝的, 比D信心對囝囝, 好快他們會平平安安健康活潑咁跟你返屋企了, 加油呀!!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

恭喜你!

祝你對孖B健健康康!

男爵府

放心啦!一定冇事的,你要對bb有信心呀!bb知道架!

原文章由 avisf 於 08-11-3 16:11 發表
我對孖仔O係10月28日出世了,出世時只有34週.大孖2.36kgs,細孖2.1kgs.

好驚險呀!我10月27日見紅入院,其實都無諗住生得,但都入了QE住了一晚以保安全.28/10早上,醫生巡房見我無咩子宮收縮,仲同我講話觀察多一晚無事便 ...

洋房

祝孖b仔健健康康,順利出院

男爵府

孖b出世好值得 高興呀!
可能 過程唔係最 順利,
不過冇要緊, 最緊要 母子平安!!!

你要多d休息, 都要對bb 有信心呀
明白你既擔心~
我地成班 12月媽咪都會為你地一家祝福o架~

[ 本文章最後由 LaLaLand 於 08-11-3 22:04 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

嘩~~恭喜你
孖b一定好快無事架
你而家要多d休息
孖b實好快可以出院架

大宅

原文章由 avisf 於 08-11-3 16:11 發表

1/. 恭喜晒))))

2/. 唔好咁擔心啦,孖 B 一定平安無事既!! e 家醫學昌明,唔好自己嚇自己啊)))) 最緊要好好保重身體啊))))
0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

大宅

恭喜你順利誕下孖B呀

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

恭喜妳
祝妳對孖b健健康康~

別墅

孖B一定平安無事順順利利出院!

別墅

睛靈勳章

多謝你們的祝福和支持.細孖似乎穏定下來,但大孖體温依然低,要一直放在暖箱,不可抱他,又唔可以餵食奶,要用喉輸入.

醫生話大孖有細箘入血,但未知咩箘,而家種緊箘,一星期後才知結果.希望佢唔係中D好厲害的箘.

大宅

Don't worry. You better take care yourself. !!

God bless you !

首頁

尾頁

跳至