懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我33w重左12磅,呢排重得愈黎愈快,我驚會一發不可收拾

複式洋房

31週重15磅都ok,唔使擔心。

我37週果陣重左24磅到,後期係會重得快d,到生果時重30-35磅都正常。你本身咩身型,醫生有冇叫你注意飲食?

大宅

katherine418 發表於 16-8-8 02:10
我33w重左12磅,呢排重得愈黎愈快,我驚會一發不可收拾

我都係驚淨返8星期愈重好多呀…

大宅

Clarababe 發表於 16-8-8 02:37
31週重15磅都ok,唔使擔心。

我37週果陣重左24磅到,後期係會重得快d,到生果時重30-35磅都正常。你本身咩 ...

咁你記唔記得由32週到37週重咗幾多磅?
我中等身型有肉地但又未叫好肥, 未懷孕前122磅, 有肚腩仔囉~
因為妊娠糖尿, 醫生叫我小心碳水化合物過量, 但基本上我同以前食量冇大分別都可以重得好快…… 本來希望成個孕期唔重多過20磅, 而家已經15磅, 唔知淨返8星期會點……

別墅

pokmilkpuff 發表於 16-8-8 17:59
我中等身型有肉地但又未叫好肥, 未懷孕前122磅, 有肚腩仔囉~
因為 ...
我今日34週喇 ~ 琴晚磅左 已經去到150
重有6個星期~ 輕鬆心情面對啦 ,唔驚得咁多喇

大宅

Poo得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

我而家36週,全期重左24-25磅左右,但32-36週體重不升反跌,但阿b有增長,可能阿b大食,吸埋我啲營養:mother:

複式洋房

pokmilkpuff 發表於 16-8-8 17:59
因為 ...
實際唔記得,應該5、6磅到,我本身112磅,到生嗰時差唔多140磅,個肚一路都唔係好大,生出黎都足磅。
妊娠糖尿會對你同bb有咩影響?如果飯食多d菜同水果得唔得?
你都唔算重,20磅又太少,你依家個體重增長好正常,唔使太擔心,太瘦都唔好,最緊要係你同bb都健康,順其自然啦

大宅

回覆樓主:

一磅都無重,已經33週,同懷孕前一樣體重,但醫生話bb正常

首頁

尾頁

跳至