自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

你要人地俾人情你, 咁都要搞好關係先架? 在理上, 佢無錯架.

我家斜對面的那家人, 長期放d鞋在門外, 排外晒. 我有時都會諗下, 咁都幾搞笑, 放晒d野出街, 自己家一定好鬆動? 不過我地幾fd架. 以前新年大家幾戶會互請賀年食品及派利是. 雖然佢咁做我地覺得唔啱, 但知佢份人ok, 所以我地無投訴, 一齊做鄰居十幾年了.

我記得好似有人話"加樂"仔係咁投訴鄰居, 總之係理直氣壯, 道理上佢啱. 但有時都可以講下人情, 我記得係話比人投訴果位只不過係在門外擺放聖誕飾物的.

所以, 有d人執正的話, 也只是無何奈何 所以我對住鄰居笑笑口.

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 sunflower 於 08-11-4 22:46 發表
雖然我唔係100% sure!
但我可以好肯定消防十日前先黎巡過!無理由咁快再黎過哇!

其實你有冇諗過係看更/管理處的人call消防的呢?

珊瑚宮

環保接龍勳章

原文章由 LeeAnnMama 於 08-11-4 23:08 發表

我都有類似經驗,話說我個女下午去左佢姑姐屋企,
姑姐教佢彈琴,o個時4點幾5點(留意係"下午"),
點知竟然比隔離屋個菲傭過黎拍門投訴話嘈住佢
訓晏覺,聽完真係"o"晒咀,我話如果佢覺得咁嘈or真
係bother到佢o既請佢馬 ...

我係惡人. 當時是下午, 如果佢阻到你地彈琴. 我直頭會鬧返佢轉頭話佢騷擾我. 下下咁按我門鐘. 佢真係未死過.

首頁

尾頁

跳至