自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

SUMMER581 發表於 16-8-7 15:57
牙佬阿叔同班師兄弟後生已經衰格,欺負唐詩詠三母子

其實有點唔明,點解拳佬仲同佢地咁好

原來仲有唐c詠

男爵府

iamcnine 發表於 16-8-7 16:08
原來仲有唐c詠

唐詩詠客串咋,第一集出左啦

伯爵府

iamcnine 發表於 16-8-7 16:08
原來仲有唐c詠

第一集已經出場啦,做拳佬 王君馨媽媽,不過最後俾牙佬阿叔 其他師兄弟打死

公爵府

引用:Quote:peppamo 發表於 16-8-7 14:38 原來佢

原帖由 SUMMER581 於 16-08-07 發表
牙佬阿叔同班師兄弟後生已經衰格,欺負唐詩詠三母子

其實有點唔明,點解拳佬仲同佢地咁好
我估佢以為真係佢老豆打死牙佬個老豆

伯爵府

littledot 發表於 16-8-7 17:09
我估佢以為真係佢老豆打死牙佬個老豆
唔明點解佢咁肯定自己老豆殺左人,佢唔會覺得成件事奇怪有問題,救火點會變打交

反而阿妹就百份百信老豆

男爵府

SUMMER581 發表於 16-8-7 17:40
唔明點解佢咁肯定自己老豆殺左人,佢唔會覺得成件事奇怪有問題,救火點會變打交

反而阿妹就百份百信老豆

因為老豆一句 " 猛虎硬爬山,必有死傷",所以佢覺得係老豆殺左人

伯爵府

lopoto 發表於 16-8-7 18:01
因為老豆一句 " 猛虎硬爬山,必有死傷",所以佢覺得係老豆殺左人
咁都要睇情況呀,當時係救火 又唔係比武,兩個點會冇啦啦打起上黎?

佢太單純啦

侯爵府

SUMMER581 發表於 16-8-7 17:40

反而阿妹就百份百信老豆

係咪因為畏罪潛逃四個字

翡翠宮

想生BB熱投 hashtag影視迷勳章

iamcnine 發表於 16-8-7 15:48
佢個妹沒死?

未死。係王君馨來架

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

【on.cc東網專訊】 第八集 〈08/08〉
德莉〈劉佩玥飾〉教義學時學生們說肚餓,德莉買砵仔糕請他們吃,豈料學生全部中毒。竹鑾來到跪下來向眾人道歉,原來他是與福壽金有聯繫。竹鑾過意不去想為小童交醫藥費,豈料福壽金〈林偉飾〉來到沒收了他所有錢,更以工場員工性命威脅他要把毒品運出城。竹鑾向勾拳等人說出一切,更希望兩人能站出來保護大家。勾拳對迎風〈袁偉豪飾〉說可趁機成立福利會,與同鄉會對抗,把黃賭毒踢出城寨。護士要收錢才肯救小新,得了竟去報名參加黑市拳賽。葉輝帶得了去偷看對手練習,見對方武功高強明白自己必死無疑,於是去找萬長〈張國強飾〉希望退出參賽。

第九集 〈08/09〉
得了全無鬥志不肯上台,這時葉輝出現指已請了幫手;原來勾拳〈陳展鵬飾〉與迎風現身相助以福利會的名義出賽。迎風在拳賽中見到勾拳使出朝家八極,勾拳解釋是跟朝陽學。成虎〈伍允龍飾〉參與拳賽,波鳳〈元秋飾〉突然出現大罵成虎出手兇狠。勾拳與迎風看見成虎招式後思考拆解他的方法,波鳳出現願意把拆解方法告訴他們。勾拳眾人知道迎風為了福利會而與折韁反目無家可歸,所以叫他與大家同住。花曼〈王君馨飾〉突然來找萬長,她希望為拳賽下注;德莉去見成虎,希望成虎輸給勾拳。但另一邊廂,萬長〈張國強飾〉命令成虎不但要打贏迎風二人,更要活生生打死他們。

第十集 〈08/10〉
擂台上成虎突然頸上出血,迎風與勾拳見成虎一直被追打,即上前幫助他;德莉喬妝成功混入會場,當成虎回到休息室時德莉想去關心他,卻偷聽到萬長要成虎殺人。花曼欲取獎金,但萬長出爾反爾;當萬長要出手對付花曼之際,春美〈吳家樂飾〉突然出現。福利會正式成立,街坊們非常團結,一同出來維持治安,打走同鄉會的人。春美的夜總會新成立,萬長與福壽金都特意去看個究竟。春美知道福利會已成立而且不交保護費,他指這是因為同鄉會群龍無首,才會讓福利會勢力愈來愈大。春美指誰人收拾福利會,便可成為老大,萬長與福壽金都贊成。

第十一集 〈08/11〉
福壽金離開煙館時發現天上有大量蝙蝠;福壽金覺得有可疑走向放置毒品的地方,卻發現所有毒品都不見了。德莉為幫小新補習,所以來到勾拳家中;眾人聽到她是萬長的女兒之後態度立即改變。毒品缺貨,道友為了毒品大打出手甚至搞出人命。波鳳搬運生果時發現箱內有毒品,同一時間福壽金與一眾手下出現。成虎受命看守着德莉,可是當他聽到波鳳被福壽金襲擊後即去拯救波鳳;德莉覺得被人跟蹤想找地方暫避,但終遇上福壽金與手下。德莉被捉,其他人卻指福利會毋須要插手,但勾拳與波鳳決意救人。

第十二集 〈08/12〉
勾拳受傷,幸得刁蘭〈胡定欣飾〉在旁照顧;刁蘭知道勾拳想為德莉做事,便帶勾拳去義學教導學生。花曼在夜總會見到迎風,突然出手試到花曼是識功夫;花曼坦言想迎風出手偷取毒品,並打倒春美,更把自己的身世向迎風相告。迎風偷進夜總會尋找春美的犯罪證據,但卻中計被擒。毒品被偷春美震怒,更要立即剷除福利會但被花曼阻止。成虎與波鳳在元朗聽到有人提起有陌生人來過,二人覺得是重要線索。萬長懷疑福利會收藏了毒品,即派人去搜查一番。搜查期間勾拳為了不被萬長發現,竟吞食了殘留地上的毒品,之後毒發抽筋昏迷。

第十三集 〈08/13〉
德莉失蹤後,萬長收到福壽金的電話,指要以毒品來交換德莉,萬長於是命令手下買光市面上所有毒品。德莉被福壽金的手下追捕來到山頭,被他們發現時幸好成虎出現,但他一不小心中了福壽金手下的冷槍暈倒;於是波鳳與德莉帶成虎躲藏等待天光。勾拳出院後得知萬長為救德莉不惜一切籌錢,於是打算將之前偷走的毒品交給萬長,希望萬長不再傷害無辜的人,但迎風卻不贊同。萬長未籌到足夠的金錢時勾拳突然出現,指所有毒品都在他手上。萬長落了五千元暗花要殺福壽金,春美得知後非常感興趣。福壽金已死的消息傳遍整個城寨,所有市民都非常高興。萬長與春美商討,要平分福壽金的地盤。

第十四集 〈08/14〉
萬長見到德莉欲去城寨,只有派成虎保護她;兩人來到城寨後,德莉竟去賭檔搞到天翻地覆。萬長大罵她,但德莉竟指要加入黑社會承繼萬長的生意。刁蘭清潔房間時在迎風床上有對新鞋,覺得是買來送給她的但終發現會錯意。勾拳不明白自己為何會喜歡上刁蘭,最後竟向得了請教。刁蘭提出希望勾拳能幫她與迎風拍拖,勾拳聽到後感到晴天霹靂,但仍扮作若無其事。萬長與春美接手福壽金的生意時遇暗算,德莉知道父親受傷後立即趕往醫院。德莉整夜等待着萬長甦醒,成虎更把他與萬長的往事,告訴她。

公爵府

kit2011312 發表於 16-8-7 15:50
邊集講係春美打架

未做啦,我都係睇維基講

公爵府

SUMMER581 發表於 16-8-7 18:18
咁都要睇情況呀,當時係救火 又唔係比武,兩個點會冇啦啦打起上黎?

佢太單純啦

細路吖嘛

公爵府

引用:段折彊唔知奸唔奸,只知極怕事,因為當年係

原帖由 molasses 於 16-08-07 發表
段折彊唔知奸唔奸,只知極怕事,因為當年係佢親眼見春美打到佢哥重傷,唔講出嚟反而屈朝陽老豆。

利申:睇 ...
我都睇左維基,維基寫kc會被雞姦死,夏滿死左但被雷劈返生,呢d亂寫咋嘛??

琥珀宮

畀面勳章

[email protected] 發表於 16-8-7 18:54
我都睇左維基,維基寫kc會被雞姦死,夏滿死左但被雷劈返生,呢d亂寫咋嘛??

...

可以比雷擊而翻生?咁典解2位師傅又唔翻生呀

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

Ms.cheung 發表於 16-8-7 18:58
唔好意思,有個題外話,
乜而家星期六、日都有得睇咩?

有架,星期六930,星期日10點

伯爵府

Ms.cheung 發表於 16-8-7 18:58
唔好意思,有個題外話,
乜而家星期六、日都有得睇咩?
係呀,而家9:30劇集,播足一至日

伯爵府

[email protected] 發表於 16-8-7 18:54

...
我睇維基冇咁寫喎,同埋一定冇可能,實係亂寫

大宅

...

太誇

公爵府

引用:Quote:[email protected]+發表於+16-8-7+18:54+

原帖由 SUMMER581 於 16-08-07 發表
我睇維基冇咁寫喎,同埋一定冇可能,實係亂寫
岩岩睇維基已無左呢段,我係今朝8點睇到架,我仲一路睇一路諗,點呀,不死人咩,好彩係亂寫

首頁

尾頁

跳至