親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好, 黎緊10月尾會帶1歲2個月女女去沖繩,
我預個時佢岩岩識行冇耐
有少少行程問題想請教大家:)

10月28號 12:30起飛-16:15降落
book左艾斯汀納特飯店
我見agoda寫距離機場10分鐘,
如果落機拎完行李順利既, 係咪預5:30到酒店?

因為我同老公都唔識渣車,
諗緊book local tour 係咪會方便d?
其實今次主要想帶呀b去水族館&滑梯公園&沙灘
其他地方冇乜所謂..
如果自己搭車去北部(水族館)會唔會好麻煩@@?

另外之前見到有jm推介過d室內兒童遊樂場,
bb適合去嗎 (我個月都幾大膽量懶玩-___-")

同埋國際通附近有咩平靚正野食推介haha
我同老公都係吃貨, 買野就麻麻地

同埋最後一日我15:15飛,
想朝早帶BB去沙灘行下,請問那霸附近有冇沙灘易去@@?

謝謝大家既耐心睇曬, :-*

子爵府

你間酒店係咪叫 Hotel Estinate ? 如果係嘅話,從機場離開可以坐架空鐡路去美栄橋站落,行大約5-10分鐘到。

子爵府

至於你講嘅景點,你 book 到車或 local tour 當然好,因為水族館享沖繩北部,唔渣車帶住BB會好辛苦,國際通、首里城等都可以坐架空鐡路去到,比埋個沖繩巴士 website 你參考 http://www.kotsu-okinawa.org

大宅

Liontigerma 發表於 16-8-8 14:35
至於你講嘅景點,你 book 到車或 local tour 當然好,因為水族館享沖繩北部,唔渣車帶住BB會好辛苦,國際通 ...
thanks,
btw請問有冇去過動物園?

我岩岩上網睇多左資料

而家想去埋動物園, 西松屋新都心店, 奧"mo"山公園
><唔知行程點安排先好

大宅

Liontigerma 發表於 16-8-8 14:25
你間酒店係咪叫 Hotel Estinate ? 如果係嘅話,從機場離開可以坐架空鐡路去美栄橋站落,行大約5-10分鐘到。 ...
係丫^____^
我諗緊第一日去到除左食飯行街有咩玩=.="
你住過呢間? 覺得ok嗎?

子爵府

yyc1027 發表於 16-8-8 17:12
係丫^____^
我諗緊第一日去到除左食飯行街有咩玩=.="
你住過呢間? 覺得ok嗎?

我未住過呢間酒店,所以話唔到俾你知好唔好住。至於你想去動物園,你應該講緊 沖縄こどもの国 ,如果你唔渣車,去呢度比較轉接:

【電車】ゆいレール旭橋駅那覇バスターミナルから23、27、31、90系統バスに乗り中の町下車 徒歩15分 【車】沖縄自動車道沖縄南ICから約5分

即係要坐架空鐵路去到旭橋駅,之後再到附近之巴士總站搭上述路線巴士,去到中の町站落車,再徒步行15分鐘。

wcpcelia    發表於 16-8-9 14:41

子爵府

你第一日五六點到酒店,最近有得行嘅地方只有國際通,呢條街夠哂你行一個晚上加埋食嘢!

大宅

Liontigerma 發表於 16-8-8 20:12
你第一日五六點到酒店,最近有得行嘅地方只有國際通,呢條街夠哂你行一個晚上加埋食嘢!
...
而家打算下次先去動物園同kidsland了

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

我九月都會去沖繩自駕遊,一星期
仲諗緊帶唔帶埋到時五個月大嘅女(同行有爸媽,三歲多家姐,爺嫲)
因為婆婆請唔到一星期假(emoji)

子爵府

Tabo_Cat 發表於 16-8-10 16:10
我九月都會去沖繩自駕遊,一星期
仲諗緊帶唔帶埋到時五個月大嘅女(同行有爸媽,三歲多家姐,爺嫲)
因為婆婆 ...

2個字 : 辛苦

不過,都係一個快樂啲回憶。

首頁

尾頁

跳至