在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

我自己做了4個月的全職媽媽~~之前我天天都會同我媽媽傾電話~~但近來爸爸退休後同媽媽四圍旅行~~

而c6又不會同我傾計~~你們會找誰呢??

洋房

其實日日都係同個仔玩,無同d朋友傾計架,有時會同阿媽講下電話,發覺做了一年全職媽媽後,身邊更加少朋友,有時見悶咪上網,慢慢都習慣了

珍珠宮

好媽媽勳章

多數都係同網友 ,, 或者呢度D媽咪傾計囉 ,,
一得閒就約D媽咪出黎TEA下,,

男爵府

2011精緻種植勳章

係BK慢慢吹囉

http://hk.myblog.yahoo.com/shing_kwong

複式洋房

原文章由 fhmeimei 於 08-11-5 18:18 發表
其實日日都係同個仔玩,無同d朋友傾計架,有時會同阿媽講下電話,發覺做了一年全職媽媽後,身邊更加少朋友,有時見悶咪上網,慢慢都習慣了

agree~~~朋友有都好少contact!!!
得閒係BK吹下水!!!!

大宅

自問結緍生仔之後都好少同朋友聯络o羅,如果真係要傾訴...都會打比家姐既,但我家姐又未有细路,所以唔望我家姐會明白我,至在渲洩........

大宅

我好少搵朋友傾計,多數佢地搵我,因為佢地個個都返工,我又唔知佢地幾時得閒,多數上bk。

大宅

我都有搵朋友傾, 媽媽, 網友, bk朋友, 老公, 如果朋友一年都會出黎幾次, 有時都會約下其她媽媽出黎.
我有二個小寶貝, 歡迎入黎探下我對豬仔豬女~~ : http://hk.myblog.yahoo.com/alicechan914/

大宅

陪月勳章

上 BK 傾囉.......或者同舊同事 msn

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係咁話 !
講電話又怕嘈住呀囡瞓, 咁上網就最好啦 !

原文章由 kiwipooh 於 08-11-5 21:52 發表

agree~~~朋友有都好少contact!!!
得閒係BK吹下水!!!!

大宅

我做左全職媽咪3年幾, 個女而家3歲半. 大肚果時辭左職.

我都係多數上網. 因為真係唔敢講電話, 怕嘈住個女訓覺. 當時佢好醒訓, 一醒我就冇得休息.

上bk囉. 係bk我試左好多志同道合既媽咪, 慢慢傾得埋果d, 就做左好朋友.

我女而家都有幾個係同佢同一個月出世既朋友仔, 間中睇下, 有時一齊食飯, 睇住佢地大個, 真幾好架.

大宅

bk mami/有BBo既friend

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我老公好多野傾ga...
其次同奶奶關係都幾好,自己媽咪都有傾...
仲有表姐囉...

舊同學大多都未有小朋友(得d男同學有,但無理由打比人地老公傾計ga嘛),所以只會係msn/facebook到傾計...

別墅

原文章由 我愛Corina 於 08-11-7 07:08 發表
我老公好多野傾ga...
其次同奶奶關係都幾好,自己媽咪都有傾...
仲有表姐囉...

舊同學大多都未有小朋友(得d男同學有,但無理由打比人地老公傾計ga嘛),所以只會係msn/facebook到傾計... ...

其實我覺得大部份嘅全職媽咪,都係上下bk,msn,facebook,blog......同人傾下計

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我通常都係睇書多,有時會上下网,睇下電視,
都好少找人聊天,因為大部份朋友都要返工。
如果有朋友打黎先會聊天
原文章由 Funghei 於 08-11-5 03:02 PM 發表
我自己做了4個月的全職媽媽~~之前我天天都會同我媽媽傾電話~~但近來爸爸退休後同媽媽四圍旅行~~

而c6又不會同我傾計~~你們會找誰呢??

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我如果講電話都唔會嘈到個女瞓,
因為佢都瞓得好好架﹗
不過唔知點解個老豆一返屋企佢又會醒架喎﹗
原文章由 sandra28 於 08-11-6 03:45 PM 發表
我都係咁話 !
講電話又怕嘈住呀囡瞓, 咁上網就最好啦 !

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢係咪習慣左爸爸邊個時侯番屋企所以個段時間特別醒瞓呀 ?
原文章由 張秋 於 08-11-7 11:28 發表
我如果講電話都唔會嘈到個女瞓,
因為佢都瞓得好好架﹗
不過唔知點解個老豆一返屋企佢又會醒架喎﹗

別墅

當然同自己仔仔傾計啦! 同似前D朋友的距離已越來越遠了,同自己老公講太多東西, 又比他話我煩..... 個工人又聴唔係好明我講咩....
珍惜眼前人

大宅

自從有著bb就無返工,到宜家己有一年几,而朋友就越來越少,有時打電話俾佢的,也傾不了几句,感覺距離越來越遠,朋友出去行街吃飯也不會再搵我,因為佢的話我好忙,不想打擾我.哎!其實我好悶,好想搵個人傾下解都要想一想搵賓個.

大宅

日日要揍住孖b..連老公都唔得閒理..唔好講咩朋友啦..更加冇時間搵 ..次次有電話實俾孖b嘈到聽唔到..一係就齊齊搶電話..以前就成日同阿媽家姐傾電話..而家阿媽學識打字..同我喺msn度傾或留言..等我得閒果陣睇番再覆佢..

首頁

尾頁

跳至