自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

今早坐地鐵,車門已經"嘟嘟"突然開番,有個媽咪拖住個仔衝入車,小朋友係前面上左車,媽咪上唔到,小朋友係車上大喊拍車門,媽咪係月台到大叫,好彩車上有人安慰小朋友,車走左,其他人叫媽咪去下個站等,提佢下次唔好,但個媽咪係咁講粗口鬧人八掛!好彩到左下一站有好心人陪住小朋友,但佢已經喊到面都紅晒!小朋友嚇親或者受傷都唔好啦!希望各位拖住小朋友幾趕都好,千祈唔好衝門

funfun759    發表於 16-8-10 16:31
wcpcelia    發表於 16-8-9 10:47

水晶宮

好媽媽勳章

回覆:拖住小朋友唔好衝門

講粗口鬧人??😤 呢個媽真係呢

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

iyan2108 發表於 16-8-9 10:33
今早坐地鐵,車門已經"嘟嘟"突然開番,有個媽咪拖住個仔衝入車,小朋友係前面上左車,媽咪上唔到,小朋友係 ...

好彩遇到好心人,小朋友一定好驚,突然唔見左媽媽

珍珠宮

回覆樓主:

小朋友好慘,好似之前都有類似情況

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:今早坐地鐵,車門已經\"嘟嘟\"突然開番,有個

原帖由 iyan2108 於 16-08-09 發表
今早坐地鐵,車門已經"嘟嘟"突然開番,有個媽咪拖住個仔衝入車,小朋友係前面上左車,媽咪上唔到,小朋友係 ...
粗口閙人……

翡翠宮

衝門衝馬路都見過, 真係睇到都驚

最怕見到唔係拖住細路齊衝, 而係推bb 車.
細路都識走, bb 車真係有咩事就係咁大

用戶要求終止服務

令我想起不久前...

果位在屯門新墟衝紅燈...結果仔仔死左.

不要掉以輕心,意外就是意外!

大家都要小心為上.

水晶宮

有冇小朋友都唔應該衝門啦!地鐵幾分鐘就有一班,真係怕咗果d人!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

真係好在有好心人,個呀媽仲好意思鬧人,嚇親個細路喇 其實我真係好怕人衝門,我個肚6個月大,試過一次就係咁比個衝門既男人撞到成個人趴左去月台幕門,佢就上到車好爽喇,好在我個肚痛左一陣冇事囉。

iyan2108    發表於 16-8-9 14:59

子爵府

嚇死小朋友喇

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

早幾日坐巴士,又係個亞媽上車先,由得個女係後面,佢又唔睇住個女,果陣人好多,前面D人遮住晒,司機就睇唔到個細路女所以關門,點知度門就夾到細路女個頭。個亞媽就係度大吵大鬧,又講粗口...根本都冇睇過個細路有冇事..係度罵晒成車人,最後搞到報警,成車人要落車本來小朋友夾到係陰功,當時好多人都幫手問個小朋友有冇事,但個亞媽D態度真係唔要得,最後比人話番轉頭

翡翠宮

好媽媽勳章

回覆:拖住小朋友唔好衝門

講粗口罵人...

男爵府

個呀媽自己都好有問題,自己錯仲用粗口鬧人

珍珠宮

Dwmn 發表於 16-8-9 10:40
衝門衝馬路都見過, 真係睇到都驚

最怕見到唔係拖住細路齊衝, 而係推bb 車.

我見過有個亞媽拖住個8,9歲嘅仔連衝2條馬路(每條3線行車),即是中間會有個安全島果隻,而當然綠燈已閃,最後兩母子成功咗!但.....故事未完,過完馬路後個亞媽向對面馬路大叫“過啦!快d啦!....”
原來對面仲有個6,7歲嘅女仔企喺路邊唔敢過,其實當時已轉紅燈...而個亞媽亦不斷向對面馬路大爆粗....宄
究竟d亞媽諗咩?有咩緊要得過人命?仲要係自己個心肝寳貝。

iyan2108    發表於 16-8-9 15:00

大宅

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

粗口鬧人

男爵府

回覆樓主:

我上次坐西鐵都有個小學男子沖門
而佢媽咪上吾到
呆左喺度
車上有個好心女人行埋小朋友度安撫佢
叫佢媽咪下個站等
我女不停問我發生咩事
我解釋返比佢听
亦係一個活生生教訓

侯爵府

2018復活節勳章

有冇拖小朋友都吾應該衝門啦!

男爵府

熱血勳章 爸B勳章

有D人都唔化.....係都要衝.....

我見過一家大細外國遊客衝到個囡跌落地,頭撞親....門係俾佢地撞開左......咪成架車廂人睇住個小朋友狂喊0羅.....

都唔知趕乜....

首頁

尾頁

跳至