論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

本屬肥師奶既我,以為係呢段真空期入面可以瘦身,唔夠半個月,已經病左一次,同真係瘦左5磅 .但今早再磅,竟然反彈返原來既再加2磅. 唔知係唔係成日覺得自己好慘,好辛苦,再加上公司又好閒,成日食嘢呢............好驚變左個超肥師奶呀~

男爵府

原文章由 ta_ta 於 08-11-6 09:28 發表
本屬肥師奶既我,以為係呢段真空期入面可以瘦身,唔夠半個月,已經病左一次,同真係瘦左5磅 .但今早再磅,竟然反彈返原來既再加2磅. 唔知係唔係成日覺得自己好慘,好辛苦,再加上公司又好閒,成日食嘢呢............ ...

妳就好啦! 可以肥!

半年內換了兩個工人, 給她們激瘦了四磅, 到今天為止, 還未可以恢復原來體重.

說真一句, 沒有工人是好過有工人, 因不須受她們影響自己情緒, 好怕遲些會有神經病.

"工人"好似毒品一樣, 好難"不要", 無它會想死, 有它更加是慢性毒氣, 不知幾時激死, 唯有看開一點. 不知去到那時才可以"不要", 因我用她去照顧老人家, 不是"bb", 故條路是漫長的, 要不斷改變自己以應付不斷變質的工人.

男爵府

[quote]原文章由 jadechant 於 08-11-6 13:15 發表

"工人"好似毒品一樣, 好難"不要", 無它會想死, 有它更加是慢性毒氣, 不知幾時激死, 唯有看開一點. 不知去到那時才可以"不要", 因我用她去照顧老人家, 不是"bb", 故條路是漫長的, 要不斷改變自己以應付不斷變質的工人..[quote]
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

首頁

尾頁

跳至