自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 man0219 於 08-11-6 23:42 發表
我識有人向富善房署做佢話睇返閉路個男人係向G樓出左去呀!!!出左去本來有對情侶等緊LIFT個男人仲叫對情侶唔好入去!部LIFT好嘈有危險!之後對情侶就無入到去...之後向14樓個個女仔咁佢要再搭返LIFT落樓..咁見到上黎又 ...

man0219,

多謝妳呀, 而家真相大白喇, 大家唔駛再驚, 話時話, 個男人無啦啦畀人當係鬼, 都幾攪笑
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

原來男人已經在G出了去

男爵府

醒目開學勳章

哦....真相大白!!

原文章由 webjen 於 08-11-6 17:59 發表
第 2 份報紙都唔係咁講:

明報
當時她感到電梯有異,並在電梯於14樓開門時立即衝出,但該男子並無跟隨,繼續乘搭電梯下樓,最後安然無恙在地下出後,升降機再度上升時,不久便即墜下,釀成意外。而非街坊早前所指由14樓直墮糟。

[ 本文章最後由 AA媽媽 於 08-11-7 09:53 編輯 ]

大宅

原文章由 Giant 於 08-11-7 09:09 發表

man0219,

多謝妳呀, 而家真相大白喇, 大家唔駛再驚, 話時話, 個男人無啦啦畀人當係鬼, 都幾攪笑

好彩真相大白...五系又多一單鬼故

男爵府

一場誤會...可能亞玲都係唔會所以先咁驚, 應該找人輔導吓佢好喎...真係人嚇人嚇死人

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

開頭唔知,真係以為有"鬼"
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

「失蹤漢」墜機前離去
07/11/2008

【 記 者 劉 偉 權 報 道 】 富 善 升 降 機 飛 墮 事 故 發 生 前 一 刻, 原 來 有 一 男 一 女 居 民 同 乘 該 部 「 凶 」 , 幸 好 升 降 機 在 二 人 離 開機 廂 、 再 上 升 至 高 層 才 斷 纜 墜 毀 , 否 則 必 定 造 成 嚴 重 傷 亡 。 機 電 工 程 署 連 日 來 多 番 嘗 試 聯 絡二 人 不 果 , 呼 籲 他 們 盡 快 接 觸 該 署 , 提 供 資 料 以 便 完 成 重 組 案 情 工 作 。

據 悉 , 機 電 署 接 獲 善 雅 樓 發 生 升 降 機墜 毀 事 故 後 , 已 翻 查 事 發 前 後 的 錄 影 帶 , 發 現 有 兩 名 居 民 曾 與 死 神 擦 身 而 過 。 其 中 居 於 廿 九樓 的 女 居 民 玲 玲 , 當 晚 先 進 入 升 降 機 , 機 廂 下 降 數 層 後 , 另 一 男 子 亦 入 。 二 人 在 升 降 機 徐 徐 而 下 之際 , 已 發 現 機 廂 傳 來 怪 聲 及 搖 晃 , 未 幾 升 降 機 在 十 四 樓 開 門 , 玲 玲 乘 勢 衝 出 機 廂 外 , 但 男 子卻 「 無 有 怕 」 , 未 有 跟 隨 出 待 機 廂 抵 達 地 下 始 離 開 。

急 欲 晤 兩 事 主 重 組 案 情
此 時 升 降 機 內 再 無 他 人 , 未幾 關 門 回 升 到 十 四 樓 , 機 廂 開 始 劇 烈 搖 晃 , 並 迅 即 跌 到 地 下 槽 。 根 據 錄 影 帶 內 容 , 二 人在 墮 前 一 刻 已 離 開 機 廂 , 如 果 任何 人 再 進 入 升 降 機 內 , 後 果 不 堪 設 想 。

據 悉 , 機 電 署 曾 嘗 試 聯 絡 兩 人 , 惜 至今 仍 未 成 功 。 負 責 富 善 管 理 工 作 的 新 昌 管 理 有 限 公司 經 理 余 先 生 說 , 機 電 署 確 已 翻 看 事 發 時 的 錄 影 帶 , 亦 確 定 升 降 機 下 墜 一 刻 並 無 居 民 在 內 ,管 理 公 司 暫 亦 未 接 獲 業 主 立 案 法 團 提 出 撤 換 升 降 機 保 養 商 的 要 求 , 一 切 有 待 機 電 署 公 布 調 查報 告 後 始 決 定 。

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

太好啦, 終於真相大白.

原文章由 wong2323 於 08-11-7 10:33 發表
「失蹤漢」墜機前離去
07/11/2008

【 記 者 劉 偉 權 報 道 】 富 善 file:///C:/DOCUME%7E1/user/LOCALS%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif升 降 機 飛 墮 事 故 發 生 前 一 刻, 原 來 有 一 男 一 女 ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

係啦~真係幾攪笑!!大家唔洗再驚喇~哈哈!
原文章由 Giant 於 08-11-7 09:09 發表

man0219,

寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

大宅

我都係住太和!住你隔離個棟!kaka~
原文章由 CutieSo 於 08-11-7 09:01 發表

雖然經常發生 , 但如果係夜晚 , 真係會嚇死人架...........
咁你住太和邊幢呀??
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 CutieSo 於 08-11-7 09:01 發表

雖然經常發生 , 但如果係夜晚 , 真係會嚇死人架...........
咁你住太和邊幢呀??

我住hei wo ar~!^^

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 joey122 於 08-11-7 02:32 AM 發表

咁岩呀~?!你都係住左廿幾年~
我地會唔會原來係識o既呢?hahaa~

原文章由 cindyheng 於 08-11-7 03:01 AM 發表

e~~我都係住左廿幾年 bor~

但冇咩聽到有

原來我地咁多人都喺度住左廿幾年

珍珠宮

好媽媽勳章

原來都好多住太和wo ,,
我都成日返太和 ,, 因為奶奶住太和 ,,

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 TESSA 於 08-11-7 10:47 發表
太好啦, 終於真相大白.

agree

男爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章

大宅

好恐怖喎 ..................

複式洋房

原文章由 winkdex 於 08-11-7 00:20 發表
不過善雅樓呢排都好多事,先兩個禮拜先有人跳樓,之後又有阿仔斬死阿媽,而加仲要跌lift o忝!

咁邪?

首頁

尾頁

跳至