自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

事緣:佢係BK話執到隻雀, 我提佢上網POST係facebook幫隻雀揾主人, 但佢竟然轉頭隨便俾個聲稱有興趣養既人接走隻雀
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18364026&extra=&page=1

我有錯, 應該叫佢第一時間call愛協, 雖然愛協環境唔好,但點都好過俾左個39547既人. 噚晚隻雀既主人上FACEBOOK話唔見左隻雀, 有人叫佢揾樓主, 後黎佢搵到攞走隻雀既人, 我希望呢位網友會還返俾佢啦

再提下大家, 執到非貓狗既小動物又唔識攪, 就call愛協,佢地會黎收, 鸚鵡呢D佢地唔會人道毀滅, 同埋失主好多時都會同愛協報失, 有揾返主人機會

大宅

mickey2013 發表於 16-8-17 10:11
事緣:佢係BK話執到隻雀, 我提佢上網POST係facebook幫隻雀揾主人, 但佢竟然轉頭隨便俾個聲稱有興趣養既人接 ...
愛協!!!! 你想隻雀比人人道毀滅???? MAYBE你唔知, 但愛協真係唔好囉....

象牙宮

2024年龍年勳章

事緣:佢係BK話執到隻雀, 我提佢上網POST係facebook幫隻雀揾主人, 但佢竟然轉頭隨便俾個聲稱有興趣養既人接 ...

交俾有興趣收養嘅人,有咩問題?

男爵府

小玲晶 發表於 16-8-17 10:14
愛協!!!! 你想隻雀比人人道毀滅???? MAYBE你唔知, 但愛協真係唔好囉....
唔會,我朋友唔見左隻金剛都係送左去愛協, 咁先揾得返同埋佢地成日放鸚鵡(愛情雀,雞尾)出黎領養

大宅

Sumyeema1 發表於 16-8-17 10:18
問題係原主人出現番!!

男爵府

Sumyeema1 發表於 16-8-17 10:18
24個鐘都唔等, 咁個主人咪好慘? 你係主人會點?

大宅

mickey2013 發表於 16-8-17 10:18
唔會,我朋友唔見左隻金剛都係送左去愛協, 咁先揾得返同埋佢地成日放鸚鵡(愛情雀,雞尾)出黎領養
...
係限期內有人應領番就係, 如果限期後就....................... 多數要88咁囉QQ

男爵府

小玲晶 發表於 16-8-17 10:19
問題係原主人出現番!!
唔夠24個鐘我已經係網上見到主人搵雀

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:有位BK JM令我好失望,我都有錯

愛協唔會理㗎,我隻衰貓捉左隻雀入屋,我怕佢有受傷(應該就冇),想call愛協,愛協答帶走都係人道毀滅,叫我放左佢算。

wcpcelia    發表於 16-8-17 11:05

男爵府

小玲晶 發表於 16-8-17 10:20
係限期內有人應領番就係, 如果限期後就....................... 多數要88咁囉QQ

鸚鵡貴,賣到錢 好多人去領養去繁殖

大宅

mickey2013 發表於 16-8-17 10:21
唔夠24個鐘我已經係網上見到主人搵雀
不過咁, 有D人屋企真係唔方便收留, 我諗搵D動物義工幫忙係最好

男爵府

seaman1982 發表於 16-8-17 10:22
愛協唔會理㗎,我隻衰貓捉左隻雀入屋,我怕佢有受傷(應該就冇),想call愛協,愛協答帶走都係人道毀滅,叫 ...
我試過連cheap cheap愛情雀佢都理

大宅

mickey2013 發表於 16-8-17 10:22
鸚鵡貴,賣到錢 好多人去領養去繁殖
...咁同D狗拎去打種有乜分別? 好慘者..

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

對愛協零好感,真係放返出街好過

男爵府

小玲晶 發表於 16-8-17 10:24
...咁同D狗拎去打種有乜分別? 好慘者..
鸚鵡係差既環境同身體狀態係點都唔會生, 仲要同對方有D感情先得, 識人好想搞繁殖, 用埋'春藥' D雀都係唔生, 所以比貓狗好

象牙宮

2024年龍年勳章

mickey2013 發表於 16-8-17 10:20
24個鐘都唔等, 咁個主人咪好慘? 你係主人會點?

我冇養過雀仔,唔識養,驚害死佢,見到有人要會俾人……

呢個。case, 主人可否聯絡收養者要番隻雀?

子爵府

唓,咁小事你又要開鋪話人,你既觀點同果位JM觀點唔同啫,你講到佢錯晒咁,佢交比有興趣收養既人冇問題喎,至於果個人比唔比番原主人係另一回事,唔怪得個JM!個JM冇責任拎去愛協或一直養佢,你要明白。

Dwmn    發表於 16-8-17 16:07
BEBIBE    發表於 16-8-17 15:38
Jolin_Yuen    發表於 16-8-17 13:13

男爵府

Charlotte_mom 發表於 16-8-17 10:25
對愛協零好感,真係放返出街好過
但如果想幫隻雀揾主人, 愛協真係有用, 放家雀出街生存機會低

子爵府

事緣:佢係BK話執到隻雀, 我提佢上網POST係facebook幫隻雀揾主人, 但佢竟然轉頭隨便俾個聲稱有興趣養既人接走隻雀
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18364026&extra=&page=1

我有錯, 應該叫佢第一時間call愛協, 雖然愛協環境唔好,但點都好過俾左個39547既人. 噚晚隻雀既主人上FACEBOOK話唔見左隻雀, 有人叫佢揾樓主, 後黎佢搵到攞走隻雀既人, 我希望呢位網友會還返俾佢啦

再提下大家, 執到非貓狗既小動物又唔識攪, 就call愛協,佢地會黎收, 鸚鵡呢D佢地唔會人道毀滅, 同埋失主好多時都會同愛協報失, 有揾返主人機會
真係睇你呢句唔順眼,講到個JM有責任咁,佢對隻雀冇責任嫁!個主人比隻雀走甩咗可以怪邊個。

成件事同你冇關係,難聽D講你多管閒事啫。

Jolin_Yuen    發表於 16-8-17 13:13

男爵府

月牙兒♡ 發表於 16-8-17 10:29
唓,咁小事你又要開鋪話人,你既觀點同果位JM觀點唔同啫,你講到佢錯晒咁,佢交比有興趣收養既人冇問題喎 ...
第日你唔見左寵物,唔知你仲會唔會咁諗

首頁
12345...8

尾頁

跳至