自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問沙田第一城商場樓上有兩間老人院 (劍橋 / 安德(類似名)),
那間好些? 謝謝!

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 Cting 於 08-11-7 15:06 發表
請問沙田第一城商場樓上有兩間老人院 (劍橋 / 安德(類似名)),
那間好些? 謝謝!

行遠少少,威爾斯醫院入面有間瑞安,家人短住過都 ok,係貴少少!

但老人院通常係一分錢一分貨架
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

我媽入了呢間劍橋老人院, 就係覺得佢管理唔好, 日間的護理員都好d, 夜間則不想多講, ......

原文章由 Carol601016 於 08-11-7 15:11 發表
你千其唔好去劍橋呀,我個朋友個爸爸就係呢間老人院跌死左(夜晚),我朋友個爸爸係可以自己行去廁所,佢地就係無人理d老人既,事後我朋友追求,佢地重要講埋d唔係人講既野,佢地話:你想有專人服侍你爸爸出出入入,就唔係呢d ...

大宅

原文章由 Cting 於 08-11-7 15:06 發表
那間好些? 謝謝!

你要上門實地考察下,順便可以即時問下D STAFF 問題
例如如果個老人家要用胃喉,係保健員餵,或是姐姐餵( 好大分別的),個環境會不會令長期臥床的老人家會有壓瘡, (例如會不會有人定時幫佢轉身)

大宅

D阿姐係唔可以餵喉仔奶的,因為要抽胃液,呢d一定要保健員負責的,我都建議你去瑞安睇下,會好少少啦!

原文章由 pinocchio_manma 於 08-11-7 16:07 發表

你要上門實地考察下,順便可以即時問下D STAFF 問題
例如如果個老人家要用胃喉,係保健員餵,或是姐姐餵( 好大分別的),個環境會不會令長期臥床的老人家會有壓瘡, (例如會不會有人定時幫佢轉身) ...

首頁

尾頁

跳至