親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

先多謝哩度分享既jm, 好多資料都好有用, 所以今次旅程尚算順利

交通: 除了去Legoland 包車外, 全個旅程都係搭MRT, 所以一到機場即買ez-link , 真係超方便。

住 : HotelBoss ~ 優點: 機場搭mrt 大約30-40 分鐘就到, 位置好方便, MRTLavender 一出直行約5-10 分鐘便到, 樓下有肉骨茶, 有一個小型food court, 有便利店, 有找換店。 另外, MRT 一出向VHotel 方向都有野食( 土司工坊, subway,burger king ….) 還有一間超市。缺點: 房間好細(我係book 3 人房), 要自己準備拖鞋,嗽口杯, 床單枕頭袋都感覺不太乾淨, 但還可接受的, 另外隔音較差。

食 : Legoland 當天去jm 介紹的泰國餐廳, 味道ok, 但只收馬幣和creditcard, 同埋closed 8 點。 熟食中心就去了Newtonfood centre 好多野都好食, 交通方便。 Seafoodrepublic jm groupon 團購, SG$120 = SG$200 , 抵食又好好食, 話俾侍應知係用groupon , 佢會幫你預到剛剛好價錢。另外,係網上介紹間裕佳斑蘭瑞士卷, 今次買了兩隻味來試, 真係幾好食, 個個食過都話好食,但地點有d 難找。

玩: Legoland ~ theme park 我去了兩天都不太多人, water park Joker soaker 維修, 所以暫停開放。USS ~ 我去當日係星期四, 超多人每個遊戲最小要排40 min. Garden by the bay ~ 我去當天children’s garden & OCBC skyway 維修, 暫停開放, 另外, mrt garden bythe bay 的出口係地下隊道, 不用曬。

暫時只記得咁多, 希望大家有用。

伯爵府

回覆樓主:

請問skywalk維修至幾時?後日去仲買咗飛

別墅

多謝分享!
想知LEGOLAND的泰國餐廳資料

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

taiming 發表於 16-8-22 17:47

尋日去garden by the bay,兒童玩水區同skywalk都開返了。MRT Bayfront有通道去,但要過露天天橋+入到花園都要露天行一段。
今日去legoland water park, Joker Soaker已開返,不過Wave pool就維修,職員話仲要整10日。

男爵府

畀面勳章

回覆:taiming 的帖子

下面有jm回覆已開返,或者可以上官網睇睇有無講邊日會維修d咩。

男爵府

畀面勳章

回覆:Fatsheepching 的帖子

間泰國餐廳唔係legoland, 係佢對面既一個細商場,入面有一間泰國菜。個商場還有kfc & burger king

wcpcelia    發表於 16-8-26 16:56

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

taiming 發表於 16-8-22 17:47

請問ez link 係乜?

子爵府

ICbaby 發表於 16-8-23 00:16
請問ez link 係乜?
等於香港嘅八達通

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

LCHF 發表於 16-8-23 01:15
等於香港嘅八達通

Tks 咁分幾多種票價?要比訂金?

禁止訪問

別墅

回覆:新加坡+Legoland 小小分享

請問USS是什麼?

男爵府

引用:多謝分享!想知LEGOLAND的泰國餐廳資料

原帖由 Fatsheepching 於 16-08-22 發表
多謝分享!
想知LEGOLAND的泰國餐廳資料

男爵府

引用:先多謝哩度分享既jm, 好多資料都好有用, 所

原帖由 小B仔 於 16-08-22 發表
先多謝哩度分享既jm, 好多資料都好有用, 所以今次旅程尚算順利 交通: 除了去Legoland 包車外, 全個旅程都係 ...
請問往Gardens by the bay 嘅車站出口? 另外,Ezlink等於香港嘅八達通,要俾按金,你覺得值得嗎?

男爵府

畀面勳章

回覆:ICbaby 的帖子

總共S$12 (有$7value ,$5 按金不能退的)

男爵府

畀面勳章

回覆:hurryup 的帖子

環球影城

男爵府

畀面勳章

wendybruce 發表於 16-8-23 08:17
請問往Gardens by the bay 嘅車站出口? 另外,Ezlink等於香港嘅八達通,要俾按金,你覺得值得嗎?

...
Gardens by the bay 嘅車站出口? 車站係Bayfront MRT 有gardens by the bay 的出口, 跟指示行係地下隧道來, 行到盡一上便見到售票處

如果你係大部份時間都係搭MRT 我覺得值得買, 因為唔洗次次買票, 好方便。

大宅

回覆 小B仔 的帖子

Boss hotel 要打電話叫服務員送拖鞋到房的.

伯爵府

回覆 Johnny@Klnbay 的帖子

吓~ 咁攪笑?
我明天都會入住hotel boss, 一定會打電話問佢拎, thanks~

男爵府

畀面勳章

Johnny@Klnbay 發表於 16-8-23 14:58
回覆 小B仔 的帖子

Boss hotel 要打電話叫服務員送拖鞋到房的.
原來係有個咁既服務, 謝謝提醒

伯爵府

小B仔 發表於 16-8-23 10:16
總共S$12 (有$7value ,$5 按金不能退的)
ez link 我用完後,在機場有得退卡嗎?

首頁

尾頁

跳至