夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

ac321 發表於 16-9-1 17:43
一個男人要比哂成份人工老婆,跟住再每月好似小朋友咁問返老婆攞零用錢去返工!咁自己父母吾使養?個男人係男 ...

好似話2邊家用係個舊錢比 但我都唔明女人有返工點解要咁 我唔信個女人有用自己分人工出家用

伯爵府

ac321 發表於 16-9-1 17:43
一個男人要比哂成份人工老婆,跟住再每月好似小朋友咁問返老婆攞零用錢去返工!咁自己父母吾使養?個男人係男 ...

結婚後同奶奶一齊住~

大宅

個人意見:

一個男人能盡己所能去照顧(金錢和行動)和保護太太和家庭,已是愛老婆的好男人!

侯爵府

好媽媽勳章

007~sa 發表於 16-9-2 11:48
好似話2邊家用係個舊錢比 但我都唔明女人有返工點解要咁 我唔信個女人有用自己分人工出家用:zombie ...
好多女都吾會將自己份人工放落個家到,但男人亦吾係蠢,佢地心內知咩事,亦很清楚自己老婆點對屋企點對自己,
不過男人吾想煩,所以會選擇吾出聲!
但當個男人一但遇到個有手段既女人,又識扮到同會同個男人同甘共苦真心愛佢,通常個男人就會即刻信哂呢個女人(順理成為小三),
因為個男人深知自己老婆吾信自己吾愛家庭!

p.s.
佢老婆要晒老公所有人工,再將部份錢比6299家用(住6299家),目的係用老公錢比面色6299睇,話比6299知錢係我手,叫6299要睇身抱面色!

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我覺得講係冇用,係女人都鍾意人哄,做到啲咩先係重點。

男爵府

你講的都有,佢食到好味的要塞落你口度,同你分享,他喜歡的都會同你一齊去完成,半夜BB喊佢就算好早要返工都會湊,覺得生出黎就要盡最大能力照顧,拿重的東西冇叫佢幫手,佢自己會去攞,會推同事飯局陪老婆食,我老公咁樣的,我很滿足了

珍珠宮

環保接龍勳章

DaiDaiBaby 發表於 16-8-24 21:22
華麗的詞措我就吾講了,講啲生活上的小節,大家判斷下呢個男人愛吾愛老婆:
1 我地剛結婚時,未有小朋友, ...

估唔到今時今日仲有呢種好老公,珍惜呀

男爵府

DaiDaiBaby 發表於 16-8-24 21:22
華麗的詞措我就吾講了,講啲生活上的小節,大家判斷下呢個男人愛吾愛老婆:
你老公年紀係咪比較大?通常年紀大少少男人先會咁成熟
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

大宅

引用:Quote:DaiDaiBaby+發表於+16-8-24+21:22+華

原帖由 sharonchan.0711 於 16-09-03 發表
你老公年紀係咪比較大?通常年紀大少少男人先會咁成熟
老公大我9年

男爵府

DaiDaiBaby 發表於 16-9-3 00:44
老公大我9年
我老公3x幾,大我11年添,冇你老公咁細心體貼反而我朋友老公4x幾,大朋友2x幾年,同你老公行為好相似,睇得出朋友非常幸福
.
.
不随便評價他人,是一种修養。而不活在別人的評價裡,是一种修行。

.
.

大宅

回覆:sharonchan.0711 的帖子

我2x歲時同老公拍拖,老公思想已好成熟,我28歲同老公結婚,婚後更覺得他細心。我本人脾氣吾好,幸好有他處處遷就,吾敢講他係世上最好的,卻是最適合我的。

男爵府

DaiDaiBaby 發表於 16-9-3 12:18
我2x歲時同老公拍拖,老公思想已好成熟,我28歲同老公結婚,婚後更覺得他細心。我本人脾氣吾好,幸好有他處 ...
咁你6299應該好易相處,先教到咁好仔出來
.
.

.
.

大宅

回覆:愛老婆的男人

要在乎你感受

大宅

回覆:sharonchan.0711 的帖子

我老公自小父母離異,他中學時期已經開始獨立生活,可能因為咁,他自小已倍感家庭對於小朋友的重要性。但他並沒有因為自己的家庭背景而自暴自棄,父母並沒有留給他任何金錢,亦沒有任何樹蔭;一直他都好努力生活、工作。
當然老公的人生也並非一直一帆風順,年輕時的他因為投資失利,經歷過破產。我啱和他拍拖時,他破產令還未完結,當時拍拖時所有不必要的消費娛樂我們都沒有去做,他更加沒有送過我任何禮物,甚至一枝花也沒有⋯⋯種種的磨練,令他越來越成熟,沉實

大宅

引用:華麗的詞措我就吾講了,講啲生活上的小節,

原帖由 DaiDaiBaby 於 16-08-24 發表
冇一樣發生過係我身上

禁止訪問

男爵府

ChanSiLai 發表於 16-8-23 17:35
我想問一個愛老婆的男人會做d咩行為?做家務?湊仔?揾多d錢番黎?

好脾氣

大宅

一個愛我的老公係會肯聽我表達感受,唔會將自己的情緒投射在我身上!

大宅

回覆 DaiDaiBaby 的帖子

咁既男人好到唔真實!

複式洋房

回覆樓主:

係你自己嘅感覺唔係要人講㗎

首頁

尾頁

跳至