親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛去完,玩得舒服,出發前都決擇樂天或愛寶,兩個樂園十幾年前都去過,因為今次帶兩個6歳小朋友去,最終選擇樂天,因為近市區,爭取時間玩好過,(留意首爾地鐵行得好甘),很多遊戲也適合他們玩,有個兒童邨,好啱年紀小的,亦有好激的,樂園很新淨,番新過不舊,夜了樂天室內很漂亮,食物不貴,同埋個人喜歡地方不太大,不用走來走去,不過我們都玩唔哂,樂天玩遊戲要排隊,相信愛寶仲誇張!今次沒有選擇錯!

如果小朋友年紀不太大,又不想浪費車程,個人認為樂天較適合,小朋友不會理會是什麼樂園,只知道有得玩就得喇!

希望幫到大家!

大宅

carmenc026 發表於 16-8-24 12:06
剛去完,玩得舒服,出發前都決擇樂天或愛寶,兩個樂園十幾年前都去過,因為今次帶兩個6歳小朋友去,最終選 ...

有冇出室外部份?室外有什麼岩小朋友玩?

大宅

babychin 發表於 16-8-24 18:28
有冇出室外部份?室外有什麼岩小朋友玩?

有,出去玩左一陣,因為太熱,有小朋友嘅海盜船及摩天輪,冇乜留意有幾多小朋友嘅遊戲

別墅

請問你是買一天票 定門票?
若買門票 係咪每樣要比錢

大宅

Opps309 發表於 16-8-24 19:41
請問你是買一天票 定門票?
若買門票 係咪每樣要比錢

我在hopetrip 買特價168 一日票,玩機動遊戲不用收費,而於買其他種類的門票就不大清楚,不過我們玩時要查票

大宅

carmenc026 發表於 16-8-24 12:06
剛去完,玩得舒服,出發前都決擇樂天或愛寶,兩個樂園十幾年前都去過,因為今次帶兩個6歳小朋友去,最終選 ...

我上星期去,2個樂園都係平日去,樂天每個遊戲都要排至少45分鐘,反而愛實因為太大,分散左人,唔駛點排,我覺得愛寶好玩些

大宅

aidaau 發表於 16-8-24 20:49
我上星期去,2個樂園都係平日去,樂天每個遊戲都要排至少45分鐘,反而愛實因為太大,分散左人,唔駛點排, ...

哦!真好! 不過愛寶車程太遠,來回必定花3-4小時,可能我家小朋友年紀小,玩嘅不太多人排隊,例如跳樓機冇人玩,佢哋又鍾意玩,就喪玩,有d就排約10分鐘,等佢哋大d,我都會再玩愛寶!

大宅

aidaau 發表於 16-8-24 20:49
我上星期去,2個樂園都係平日去,樂天每個遊戲都要排至少45分鐘,反而愛實因為太大,分散左人,唔駛點排, ...

仲有你走兩個樂園好勁,暑假首爾真係勁熱,你小朋友幾多歲?

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

我朋友就係話樂天多人到好似迪迪尼咁,樣樣都要排個幾兩個鐘,
所以我卻歩無去了。

大宅

一年內去兩次韓國 每次玩一個樂園 上年聖誕後幾天玩左樂天 多人到不得了 室內一個超簡單的遊戲也排成個鐘 令人失望 玩到4~5點無心情排 去左吃有九層塔

反而去愛寶 一早約好巴士來回 樂園夠大 有動物 小朋友好玩好多 問過D細佬再選擇去 都會選愛寶樂園

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我四月份時兩個樂園也有去,個人覺得愛寶樂園好玩d,不過如果夏天去會好熱

愛寶車程都唔算遠,我住明洞,明洞上落車,旅遊巴有位坐都好舒服,如果搭地鐵就辛苦

大宅

Koala_Chu 發表於 16-8-27 14:04
我四月份時兩個樂園也有去,個人覺得愛寶樂園好玩d,不過如果夏天去會好熱

愛寶車程都唔算遠,我住明洞, ...

怎樣可以坐旅遊巴?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

rachelchow 發表於 16-8-27 19:58
怎樣可以坐旅遊巴?

我喺韓國某tour買入場劵,可以加錢有shuttle bus (旅遊巴士) 接送

大宅

Koala_Chu 發表於 16-8-27 20:39
我喺韓國某tour買入場劵,可以加錢有shuttle bus (旅遊巴士) 接送

可唔可以比資料我?謝謝

水晶宮

rachelchow 發表於 16-8-27 22:08
可唔可以比資料我?謝謝

我在 Daesung Tour 買,你上網睇吓

上次去到首爾,睇晒天氣報告,定日期後揾酒店 reception 幫我買,早一日 book 就 ok

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

Koala_Chu 發表於 16-8-27 14:04

愛寶車程都唔算遠,我住明洞, ...

同意!車程唔太遠,我住明洞,去同回都係50分鐘左右,大部份都不用排隊

大宅

Koala_Chu 發表於 16-8-27 23:40
我在 Daesung Tour 買,你上網睇吓

上次去到首爾,睇晒天氣報告,定日期後揾酒店 reception 幫我買,早一 ...

多謝你

首頁

尾頁

跳至