嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

where can i buy 拖鞋 for 1 year old bb ? thanks

水晶宮

原文章由 lalasmile 於 08-11-9 21:23 發表
where can i buy 拖鞋 for 1 year old bb ? thanks

街市!
最好揀在heel 部份有一條帶果d拖鞋.
因為一歲bb唔係好識著拖鞋行路.
有條帶幫佢地固定個拖鞋在對腳上面.

又或者買對 crocs 比bb著.... 唔知有冇咁細 size.

別墅

mothercare

洋房

1歲都唔識著拖鞋啦, 著襪得唔得呀?

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

why need slippers for a 1-yr-old?

大宅

我諗係咪本來着襪就得, 不過依家天氣開始凍, 着多對拖鞋會好D呢?

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 birdbird 於 08-11-9 22:19 發表

街市!
最好揀在heel 部份有一條帶果d拖鞋.
因為一歲bb唔係好識著拖鞋行路.
有條帶幫佢地固定個拖鞋在對腳上面.

又或者買對 crocs 比bb著.... 唔知有冇咁細 size. ...

crocs著壞腳,呢個階段對BB學行好重要,更加唔好著

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原文章由 gion 於 08-11-11 16:32 發表

crocs著壞腳,呢個階段對BB學行好重要,更加唔好著

報紙話 crocs 著到D BB 反腳甲.

[ 本文章最後由 bosch 於 08-11-11 16:44 編輯 ]

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 bosch 於 08-11-11 16:43 發表

報紙話 crocs 著到D BB 反腳甲.

嘩,咁恐怖
唔明點解d人咁鐘意著crocs,有咩咁好著?我見到就憎,而且都試過小朋友因為咁發生過意外,我一定唔會比我個細路著

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

1歲大既 bb, 仲學緊行路, 千奇唔好比佢著拖鞋住, 同埋會行壞腳 及 佢會好易仆親, 我仔到左3歲大才真真正正在家穿拖鞋

如果凍, 你可以比佢一些軟皮鞋仔佢穿

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

PIYO PIYO

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我買左對軟腳套比bb冬天用, 裡面抓毛外面絨毛好暖下

大宅

buy a pair of Lily Jack for your baby

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆 #2 ingong 的文章

我都買左一對, 洗唔洗得既呢?

大宅

how much for Lily Jack ? and where can i find it ? many thanks

大宅

i need to buy a slipper for my bb cos our floor is made of ceramics and not wood...so, it's very cold for him to walk with bare foot....

i think a pair of soft leather shoes which suggested by all of you is a good idea. many thanks for your reply !

洋房

我想問下你响邊到買架!thx

原文章由 ingong 於 08-11-12 02:03 發表
我買左對軟腳套比bb冬天用, 裡面抓毛外面絨毛好暖下

首頁

尾頁

跳至