夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

其實好小事, 嫁咗比個好強勢嘅C6, 只要有口角, 一定係我錯, 未結婚前鬧交都好d, 鬧10 次都有5 次會主動氹返我, 而家結婚好多年生埋仔, 鬧完交喺條街到, 明知我無帶鎖匙,身上又無銀包, 佢可以一支箭自己走咗去,我追唔到佢, 打咗五十幾個電話先接, 我喊住話我要返屋企,比條鎖匙我, 佢就話:" 好啊,你咪等吓囉!" 然後收線由得我自己一個喺條街又返唔到屋企.... 我好唔開心, 點解要咁對我...

Kerokerokeropei    發表於 16-9-5 20:50

大宅

MommyPanel勳章

sakbbjaijai 發表於 16-8-24 22:57
其實好小事, 嫁咗比個好強勢嘅C6, 只要有口角, 一定係我錯, 未結婚前鬧交都好d, 鬧10 次都有5 次會主動氹返 ...

點解咁衰架最憎就係掉低自己走左去!!仲要打五十幾個電話.........

大宅

回覆:唔開心...

你C6真係

抱抱BB

珍珠宮

回覆樓主:

點解咁大個人出街可以銀包鎖匙都唔帶架

大宅

tracy1219 發表於 16-8-24 23:11
點解咁衰架最憎就係掉低自己走左去!!仲要打五十幾個電話.........

其實點解男人唔可以大方D, 夫妻有口角好平常, 但佢明知我返唔到去, 又專登唔接電話, 擺明係有心玩我, 大家咁多年夫妻, 咁樣對我, 仲要其實唔係第一次,其實真係好心淡
希望我的寶貝們健健康康,快高長大,幸福快樂

大宅

winifredwin 發表於 16-8-24 23:15
點解咁大個人出街可以銀包鎖匙都唔帶架

諗住同C6行路去99 屋企食飯,無諗過會中途鬧交... 我都覺得自己好失敗

男爵府

BK Milk勳章

咁衰格…不知所謂!可以的話帶埋小朋友走,我唔相信冇佢唔得
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

男爵府

你冇外家返洗乜求佢,聽都心痛重吾只—次太過份,你冇工作所以比佢食住?嫁着呢真是前世吾修,何只心淡簡直想走佬?

大宅

tommy715 發表於 16-8-24 23:29
你冇外家返洗乜求佢,聽都心痛重吾只—次太過份,你冇工作所以比佢食住?嫁着呢真是前世吾修,何只心淡簡直 ...

我有工作的, 但我承認我確實係比佢食住.... 我有兩個小朋友, 娘家又遠, 佢睇死我唔會走

男爵府

唉!有工作都咁慘,佢睇死你吾舍得啲細佬,亞女你都有亞媽生,㸃解要咁受制於佢?咁亦來順受我就吾可以?我吾係叫你離婚,不過你要發火同佢講冇下次後果自負死佬?

大宅

聽都心痛x2

男爵府

畀面勳章

你唔走1次佢唔知驚,係時候要發圍。

大宅

chitosefung 發表於 16-8-25 00:01
你唔走1次佢唔知驚,係時候要發圍。

本來我都想走, 但我仔女好細, 我一個人帶住佢兩個都唔知可以去邊, 但唔帶埋D細路我又怕唔知幾時個C6 先會知驚揾我, 如果佢成個月唔揾我, 我就見唔到d仔女成個月,我都覺得自己好無用啊

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:chitosefung 發表於 16-8-25 00:01

原帖由 sakbbjaijai 於 16-08-25 發表
本來我都想走, 但我仔女好細, 我一個人帶住佢兩個都唔知可以去邊, 但唔帶埋D細路我又怕唔知幾時個C6 先會 ...
要走梗係帶埋仔女走,睇你娘家有冇back up.遠近不是問題,重點要娘家支持你。

子爵府

chitosefung 發表於 16-8-25 00:10
要走梗係帶埋仔女走,睇你娘家有冇back up.遠近不是問題,重點要娘家支持你。

...

自己打算一下吧,人系至忌比人睇死,有工作能力就不要顧忌大多,D人衰到冇影,奌可以禁對自已老婆,太狠心,冇薬医、算吧啦

珍珠宮

減齡達人勳章

要人珍惜你,首先你要愛(emoji)你自己,你都有亞媽生,你老公甘玩你,連最機本尊重都冇。某程度忍讓係好,但你老公似乎越來越過份。如果你曾經同佢傾過都冇改善,我諗下次再出現問題,你不如帶埋對仔女返外家,比大家冷靜下。

侯爵府

sakbbjaijai 發表於 16-8-24 22:57
其實好小事, 嫁咗比個好強勢嘅C6, 只要有口角, 一定係我錯, 未結婚前鬧交都好d, 鬧10 次都有5 次會主動氹返 ...

其實我會照返99度,照同99打招呼,跟手話唔舒服問佢拎key 返屋企,你下下比佢大到啫。。。冷靜d 就得架喇

侯爵府

sakbbjaijai 發表於 16-8-24 23:35
我有工作的, 但我承認我確實係比佢食住.... 我有兩個小朋友, 娘家又遠, 佢睇死我唔會走
...

比我唔會帶,由佢自己湊下就知你緊要啦

伯爵府

你成日顧慮D小朋友,佢更係睇死你食硬你喇。你真係要威翻次,型俾佢睇,等自己變得獨立D,你先可以更加好保護你D細路!

侯爵府

回覆:sakbbjaijai 的帖子

自己袋好鎖匙銀包。有時要獨立啲,唔駛吓吓求佢,佢自然無咁強勢。

首頁
12345...6

尾頁

跳至