自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

星期六個日我同老公抱住阿仔過緊馬路, 當時綠燈, 我剛行前一步, 比老公拉返轉頭, 有架的士衝燈轉彎車埋黎, 唔係老公拉住我, 我就....

之後老公閙個的士佬, 的士佬冇理, 老公拍佢架車閙佢衝燈, 綠公仔都車埋黎...
司機話"咩料呀, 我轉彎過黎, 綠公仔唔關事架, 有乜問題呀"

各位有牌人士, 請問有咩理由/情況下...行人燈係綠公仔, 轉彎o既車係可以過架???

大宅

美國同台灣真係咁既...

但香港唔係

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

have you noted down his licence plate no.?? If yes, go to Transport Department's website and search Transport Complaint Unti. Reprot it online la ~~
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

& Macau, Italy too ~~

原文章由 kittynleo 於 08-11-10 10:20 發表
美國同台灣真係咁既...

但香港唔係

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

原文章由 fungwongphie 於 08-11-10 10:25 發表
& Macau, Italy too ~~

我都知台灣係咁...但以我所知, 香港一定唔係咁架ma, 個個住係十字路口...我一定根燈過架..
嚇得我...最嬲係個司機覺得自己冇問題仲比佢話返轉頭...好似我地拍佢架車係我地錯咁

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 siusum 於 08-11-10 10:37 發表

我都知台灣係咁...但以我所知, 香港一定唔係咁架ma, 個個住係十字路口...我一定根燈過架..
嚇得我...最嬲係個司機覺得自己冇問題仲比佢話返轉頭...好似我地拍佢架車係我地錯咁 ...

有無mark低車牌,compliant佢啦。

伯爵府

原文章由 ivory0915 於 08-11-10 10:51 發表

有無mark低車牌,compliant佢啦。

我比佢嚇一嚇, 心都離埋....都比唔到反應
點mark車牌喎

首頁

尾頁

跳至