懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題...幫朋友問...

男爵府

係大陸同事問....佢阿嫂岩岩生左.
美x臣,惠c 定邊隻好.
聽人話有分大碼B & 細碼B...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

好多人都話惠氏S26係肥仔奶粉, 我囡囡出生時係醫院飲雅培心美力, 依家一路都OK無問題.
不過, 係HK美贊臣&惠氏都好鬼多人買.
同埋之前係D網站睇過, 香港3大主要奶粉牌子就係呢3隻.

男爵府

原文章由 Sallyb1a 於 08-11-11 17:42 發表
好多人都話惠氏S26係肥仔奶粉, 我囡囡出生時係醫院飲雅培心美力, 依家一路都OK無問題.
不過, 係HK美贊臣&惠氏都好鬼多人買.
同埋之前係D網站睇過, 香港3大主要奶粉牌子就係呢3隻. ...

唔該哂.我都記得HK主要係呢幾隻. 佢講另外果隻, 我都未聽過.
我得8~9 wk, 未查奶粉info

男爵府

原文章由 麥兜MaMa 於 08-11-11 16:10 發表
如題...幫朋友問...

初生就當然飲黃金初乳(人奶)最好,是第一次預防針,就勁多營養,易吸收.最適合寶寶不過,其實如果媽咪係鍚寶寶的,就最好選擇自已餵奶,又安全經濟實惠.又有親子機會. 所有寶寶要的營養係晒度,奶粉未有耐可以跟得上.餵奶才是潮呢!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

回覆 #5 麥兜MaMa 的文章

我打算餵母乳. 但要兩手準備, 一旦奶水不足時, 另要買定奶粉. 朋友圈子中, 很多人都選用明治, 用家評語很好哩!

男爵府

我自己都唸住試下喂母乳(媽咪當年都係).對媽咪身體復原都好.c6都話母乳有抗體比奶粉好.
不過可能Mix, 怕唔夠奶 or in case病

男爵府

原文章由 大好友 於 08-11-12 10:48 發表
我打算餵母乳. 但要兩手準備, 一旦奶水不足時, 另要買定奶粉. 朋友圈子中, 很多人都選用明治, 用家評語很好哩!

英雄所見略同. 要兩手準備.
c6同事個老婆試過病左, 阿B本來唔肯飲奶粉都要谷住飲.
d SIL 都話Mix飲, 佢無咁抗佢

男爵府

明治好似近排好Heat. 好似好流行. 萬0, 屈人$都好似有賣...有咩特別好處?

子爵府

我就perfer:-

1. A+
2. 惠氏
我就會揀外國奶粉, 唔喜歡日本奶粉(個人喜好)

男爵府

1. A+

我個女由出世開始就食佢, 食到而家兩歲, 好好呀, 身體又好, 便便又靚, 從來都未便秘過!

男爵府

A+係唔係美贊臣呀?

大宅

我聽人講話食日本個d奶粉bb既肉會鬆鬆既,有無mama既bb有錦既情況呀????同埋初生係唔係真係食既A+好D呢??

首頁

尾頁

跳至