婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

你幾時聽過老爺/新抱, 老公/外父, 媽咪/老公有意見, 就算有都係勁少. 但奶奶/新抱就................可能因為男人唔多理家裹既事.

大宅

我覺得係表達方式唔同啫,並唔代表女人一定係小器啲,如果男人真係個個都咁大方嘅話,諗深一層,亦都唔會有婆媳問題啦!

大宅

多數女人都會呷男人醋,感覺上會小器,但有d男人都唔大方得去邊,只係表達方式唔同,男人會收埋係個心度記住.

子爵府

我62就係極小器o既人,阿仔唔同佢玩,佢就黑我同老公面,又唔彩我老公。有時99大聲少少同佢講野,佢可以幾個月唔彩佢,但係又唔講嬲咩。早排佢又唔知為咩嬲我老公,十問十唔應,問佢嬲咩又話冇,攪到我真係發火,而家先好少少,十問七唔應。

子爵府

我老公就係一個勁麻煩既人~佢對我外家既人都好不滿

大宅

哈哈,咁我都算好彩,我老爺係咩都無所謂既人,又唔會黑面,仲好nice添. 所以我會叫老公帶d孫返去比佢玩下.

伯爵府

男人都少氣嫁, 咪少氣在於見自己男家屋企人同老婆關係唔好law

男爵府

同埋的男人死要面...咩家醜不出外傳o麻,佢地唔會好似女人咁同人傾訴, 因為驚比人話婆媽/嚕疏o者
原文章由 Cat1218 於 08-11-11 19:06 發表
多數女人都會呷男人醋,感覺上會小器,但有d男人都唔大方得去邊,只係表達方式唔同,男人會收埋係個心度記住.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

你老爺咁搞野
原文章由 mikitten 於 08-11-11 19:53 發表
我62就係極小器o既人,阿仔唔同佢玩,佢就黑我同老公面,又唔彩我老公。有時99大聲少少同佢講野,佢可以幾個月唔彩佢,但係又唔講嬲咩。早排佢又唔知為咩嬲我老公,十問十唔應,問佢嬲咩又話冇,攪到我真係發火,而家先好少少,十問七唔 ...
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

別墅

我62又係丫,好鬼小器架....議見又多,口又多,人地唔聽就黑面&唔彩人架啦.....
我最喜歡無啦啦就頂佢1句....哈哈, 可以靜得幾日,GOOD呢

原文章由 mikitten 於 08-11-11 19:53 發表
我62就係極小器o既人,阿仔唔同佢玩,佢就黑我同老公面,又唔彩我老公。有時99大聲少少同佢講野,佢可以幾個月唔彩佢,但係又唔講嬲咩。早排佢又唔知為咩嬲我老公,十問十唔應,問佢嬲咩又話冇,攪到我真係發火,而家先好少少,十問七唔 ...

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我62又係咁喎.妳62係唔係唔潮洲人嚟.我62無常識又要多多事實.我成日都頂佢咀.但轉頭佢又係咁.
原文章由 25lam 於 08-11-12 16:37 發表
我62又係丫,好鬼小器架....議見又多,口又多,人地唔聽就黑面&唔彩人架啦.....
我最喜歡無啦啦就頂佢1句....哈哈, 可以靜得幾日,GOOD呢

子爵府

原文章由 25lam 於 08-11-12 16:37 發表

我62雖然唔算口多,不過又係佢講乜就一定要聽果D。果晚上o黎我屋企,阿仔攬住我唔同佢玩,99即刻叫62俾部手機佢打機,不過要阿仔坐62隔離打,最後阿仔唔肯,都係坐我大脾打,加上我其實唔鍾意佢地成日俾阿仔打機,所以就問阿仔打幾多舖,佢話打兩舖,打完就俾返62。之後老公切左哈密瓜出o黎,切之前問左99,佢話佢唔係好食,但係62就食,咁我同老公已經食左,咁即係專登切俾62食啦,問果時佢冇出聲,到老公切晒出o黎,62黑面擰頭唔食,因為阿仔唔同佢玩,老公即刻要阿仔攞一舊哈密瓜俾62,最後62就即刻對住阿仔笑然後食左.......

別墅

男人有事都係放在心,所以少出聲!

別墅

係也, 佢又係潮洲老黎架...仲要係嗰D大男人到死, 又要係嗰仔面前扮民主,,,,,D姑仔怕晒佢架.....

原文章由 nico011296 於 08-11-12 17:26 發表
我62又係咁喎.妳62係唔係唔潮洲人嚟.我62無常識又要多多事實.我成日都頂佢咀.但轉頭佢又係咁.

別墅

我叻乖個仔都係好唔like佢, 心情唔好離遠望都唔得架....

叫你62唔好比手機細路玩喎, 手機D幅射好傷小朋友個腦架,

咁細個更加唔好比佢地打機啦,大個變遊戲機迷架就死火啦...

"係呀,62佢講就要聽架...你應佢喔喔咪得囉, 咪理佢啦"

C6教架...我好聽C6呢一句話架.

原文章由 mikitten 於 08-11-12 21:03 發表

我62雖然唔算口多,不過又係佢講乜就一定要聽果D。果晚上o黎我屋企,阿仔攬住我唔同佢玩,99即刻叫62俾部手機佢打機,不過要阿仔坐62隔離打,最後阿仔唔肯,都係坐我大脾打,加上我其實唔鍾意佢地成日俾阿仔打機,所以就問阿仔打幾 ...

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我62又打老婆.(近十年先無)又唔聽人講.最閉係連女人嘢都有佢份.佢真係以為家有一老如有一寶.吹脹......見到佢就眼火爆.真係扮唔到啊唔出口
原文章由 25lam 於 08-11-13 10:12 發表
係也, 佢又係潮洲老黎架...仲要係嗰D大男人到死, 又要係嗰仔面前扮民主,,,,,D姑仔怕晒佢架.....

別墅

仲意為我62先咁經曲添......我貪方便坐月食28方, 28方入面有幾包有D有鹿茸,人蔘架....佢居然要我分D比佢,話自己老要食嗰D補下 ....真係到脹爆

原文章由 nico011296 於 08-11-13 14:05 發表
我62又打老婆.(近十年先無)又唔聽人講.最閉係連女人嘢都有佢份.佢真係以為家有一老如有一寶.吹脹......見到佢就眼火爆.真係扮唔到啊唔出口

子爵府

我認我小氣架! 鬼叫我係女人呀! 唔係點顯得d男人懶大方呀!

子爵府

原文章由 25lam 於 08-11-13 10:46 發表
我叻乖個仔都係好唔like佢, 心情唔好離遠望都唔得架....

叫你62唔好比手機細路玩喎, 手機D幅射好傷小朋友個腦架,
咁細個更加唔好比佢地打機啦,大個變遊戲機迷架就死火啦...

"係呀,62佢講就要聽架...你應佢喔喔咪得 ...

我淨係叫阿仔只可以玩一陣,佢都黑面啦,因為有時佢要俾部電話阿仔打機,阿仔先同佢玩,所以次次見面,99第一時間就叫62攞部電話出o黎,之後兩個就痴實阿仔睇佢打機,有次仲打到電話冇電先肯收手。佢地為左阿仔同佢地玩,永遠不擇手段,話之乜野幅射定近視,到時真係攪到要戴眼鏡,咪又賴落我同老公度囉~

別墅

原文章由 mikitten 於 08-11-13 15:42 發表

我淨係叫阿仔只可以玩一陣,佢都黑面啦,因為有時佢要俾部電話阿仔打機,阿仔先同佢玩,所以次次見面,99第一時間就叫62攞部電話出o黎,之後兩個就痴實阿仔睇佢打機,有次仲打到電話冇電先肯收手。佢地為左阿仔同佢地玩,永遠不擇 ...

咁我就會即刻會好小器,黑面....帶個仔去街或者帶個仔去瞓.

首頁

尾頁

跳至