親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

出年2月會去北海渡, 第1次去滑雪新手, 打算去滑雪場揀私人教練學吓玩吓咁, 酒店好貴, 而家有兩個地方房價都可以接受, 大家覺得揀邊到好呢? 請大家比意見...

2人2晚

1. 星野渡假村Risonare Resort $4904 include 早餐 (要先付費)

2. 二世古甘露之森Superior Twin $4703 include 早餐 (於指定日期可取消)

男爵府

christy-mama 發表於 16-9-2 15:51
出年2月會去北海渡, 第1次去滑雪新手, 打算去滑雪場揀私人教練學吓玩吓咁, 酒店好貴, 而家有兩個地方房價都 ...

如果真是滑雪,二世古雪道多D,雪質靚D!星野就多個水上樂園,不過現在多國內同胞

男爵府

bbeasy25 發表於 16-9-2 18:39
如果真是滑雪,二世古雪道多D,雪質靚D!星野就多個水上樂園,不過現在多國內同胞
...

當然多强國人,因為呢間星野已經易手,賣咗比國內人!

wcpcelia    發表於 16-9-4 15:42

大宅

其實強國人週圍都有, 所以focus返你的需要我會建議星野, 因為slopes對新手來講容易, 而且直接方便不用浪費時間坐shuttle可以盡情享受。希望幫到你啦

子爵府

...

謝謝你意見

子爵府

BigMac16 發表於 16-9-3 09:52
其實強國人週圍都有, 所以focus返你的需要我會建議星野, 因為slopes對新手來講容易, 而且直接方便不用浪 ...

謝謝你呀! 對我地晚新手只係想體驗下滑雪的樂趣,看你分析,星野比較合適!

大宅

星野配套係幾好架, 可滑雪又可玩水對新手及家庭客來講很方便,一定唔會悶。而且你只計劃住/滑兩晚就更加不值得坐車轉來轉去。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:住星野渡假村定二世古Appupuri附近好呢

星野較多元化,除左滑雪仲有沖浪池,温泉,雪上電單車,2月仲有冰教堂,冰酒店等參觀,餐廳選擇亦較多。

男爵府

...

哈哈, 二世古好多香港同胞

珍珠宮

體驗
學習去札幌附近已可以

雪場一樣有平住宿 睇你乜要求

子爵府

ahmama 發表於 16-9-3 11:27
星野較多元化,除左滑雪仲有沖浪池,温泉,雪上電單車,2月仲有冰教堂,冰酒店等參觀,餐廳選擇亦較多。

...

謝謝! 好多活動,唔怕悶!!!

子爵府

youhello507 發表於 16-9-3 12:30
體驗
學習去札幌附近已可以

札幌仲有其他雪場架? 咁係咪唔洗住由札幌來回都得? 有無教練教滑雪?

大宅

回覆:住星野渡假村定二世古Appupuri附近好呢?

住過甘露之森,明年已book星野。
如果你係新手滑,建議你搵教練學會快上手d.

二世古共4個雪場,你新滑建議去最左邊Annupuri,hirafu就有註場ski school,你可以search下. 二世古整個town都有食店同滑雪用品店,較熱鬧,但甘露之森不近雪場,酒店每日有來回雪場的接駁車。

而星野就是渡假村,雪場就在渡假村內,跟二世古完全不同,食玩全在裡面,出面無野吃的

我自駕,兩邊都不會有太大交問題

大宅

tenmimie 發表於 16-9-3 17:03
住過甘露之森,明年已book星野。
如果你係新手滑,建議你搵教練學會快上手d.

你記唔得 甘露之森往來滑雪場的shuttle bus頻密與否嗎?大幾幾耐一班車?

最夜可以去到幾點?

另外,你對於冬季自駕北海道,有何意見?

大宅

引用:Quote:tenmimie+發表於+16-9-3+17:03+住過

原帖由 MAYHO23 於 16-09-03 發表
你記唔得 甘露之森往來滑雪場的shuttle bus頻密與否嗎?大幾幾耐一班車?

最夜可以去到幾點?
岩岩幫你上官網望左,早上830開始一小時一班,由hirafu返酒店最遲果班晚上2030開出。經Annupuri 同hirafu兩個雪場。

冬季自駕,個人意見一定要有豐富駕駛經驗,日日揸車果種,遇到危險會知道點做好緊要(例如sin軑點救車),冬天其實真係好危險,我地都遇過暴風雪完全睇唔到路,我有牌都唔敢揸,係我老公同佢朋友揸咋。

珍珠宮

christy-mama 發表於 16-9-3 14:32
札幌仲有其他雪場架? 咁係咪唔洗住由札幌來回都得? 有無教練教滑雪?

在 google map 查 スキー場

就見到札幌都有兩三個

初學未必上山 不需要大規模雪場

大宅

如初學好似星野好D,個度都幾多嘢玩!至於冬天自駕最好有揸雪地經驗好D,我老公係外國揸開雪地,佢去到都揸得好小心,因為北海道D雪係power snow, 大風一吹真係咩都睇唔到,有時大雪到連水撥都撥唔切同結冰,其實冇經驗真係幾危險!

大宅

christy-mama 發表於 16-9-2 15:51
出年2月會去北海渡, 第1次去滑雪新手, 打算去滑雪場揀私人教練學吓玩吓咁, 酒店好貴, 而家有兩個地方房價都 ...

星野配套很適合初學,ski in ski out.而且最緊要初學範圍有輸送帶送你上去,好多滑雪場要自己行上去滑,對初學者真的比較辛苦,另外知如果有信心試下上山滑,佢吔初級道上山係免費,初學嚟講已經足夠

水晶宮

tenmimie 發表於 16-9-3 19:50
岩岩幫你上官網望左,早上830開始一小時一班,由hirafu返酒店最遲果班晚上2030開出。經Annupuri 同hirafu兩 ...

官網邊度睇到shuttle時間???請告知。

大宅

引用:Quote:tenmimie+發表於+16-9-3+19:50+岩岩

原帖由 diong 於 16-09-04 發表
官網邊度睇到shuttle時間???請告知。
http://www.kanronomori.com/access.html#fit-shuttle

拉到網頁中間,寫住「スキーシャトルバス(無料)」就係冬季滑雪shuttle bus.

第一個表格第一直行是甘露之森開出,第二直行是到/開Annupuri , 第三直行是hirafu

第二個表格是回程

首頁
12345...7

尾頁

跳至