跳至

首頁

尾頁

大宅

你地既bb重幾多磅及每日正常總共食幾多安奶呢(吾扭計時)??

我bb14磅幾,每日食28安!!呢個份量同個幾月前一樣,其實想再加俾佢,但佢3個月開始就好多時食奶就扭,一日肯食哂28安已經算好,攪到我加吾到奶俾佢!!而家一日仲飲緊6-7餐!!!想拖長d時間每餐餵多d都吾得!!!點算??

大宅

我阿B都係咁..我已經放棄..佢就算每次食2安.唔食.我就由佢唔食.到下一次四小時後.再餵.佢再食2安.我又由佢..我希望佢到有一日.佢真係餓會食晒成支奶..雖然每次都SIDE好多奶.我每次都開住6安佢STANDBY..但都冇辦法..mouth:

侯爵府

我個仔一日5餐,每餐7安幾,,,會唔會好多呀??

複式洋房

我阿囝而家有16lbs, 一日飲5-6餐奶喇..每餐180ml

複式洋房

My doctor tell me , my son's size ( 17 lb) need 30oz per day but he always refuse to drink my breast milk in bottle and cry when see the bottle, so i think he only can drink around 23 oz each day jir.

大宅

原文章由 吉永老師 於 08-11-12 10:45 發表
我阿B都係咁..我已經放棄..佢就算每次食2安.唔食.我就由佢唔食.到下一次四小時後.再餵.佢再食2安.我又由佢..我希望佢到有一日.佢真係餓會食晒成支奶..雖然每次都SIDE好多奶.我每次都開住6安佢STANDBY..但都冇辦法..: ...

如果我bb食幾十ml就停,我地都會繼續嘗試餵佢,因為佢已經係細碼b,再吾食,真係怕佢愈來愈細粒!!不過有時真係要搏鬥好耐!!

不過,吉永老師,你好似係自己一個人湊,係咪??如果換著我,又要湊b又要做屋企野,我諗我都會放棄,如果吾係,其他乜野都吾駛做!!

別墅

我阿B 就快4個月, 但係食好小奶 ,每餐都要同佢搏鬥迫佢食, 而家都係每餐大約2,3OZ 奶咋, 一日5餐, 每日應該唔會過15OZ, 但佢係大碼B, 雖然而家都有14,5LBS, 我都擔心佢食得太小呀

大宅

我個女仲有3日就滿4個月..
依家14磅幾...一日食5餐每餐200ml(7安),
即係每日都食到35安奶....
不過每餐都好似唔多夠咁,我唔敢再加比佢啦...

別墅

Hi, my bb is now 4 months and 1 week old, last saturday I brought him for needle. He is now 14.5 lbs, the nurse said he is smaller than average. Everyday he drinks 5 times, each times 5 oz breast milk. He can finish all the milk everyday, so I think I will add some more for him.

大宅

原文章由 cheimama 於 08-11-12 23:21 發表
我阿B 就快4個月, 但係食好小奶 ,每餐都要同佢搏鬥迫佢食, 而家都係每餐大約2,3OZ 奶咋, 一日5餐, 每日應該唔會過15OZ, 但佢係大碼B, 雖然而家都有14,5LBS, 我都擔心佢食得太小呀 ...

咁你有無覺得佢瘦左??不過,好在佢有"本錢"咋!!

大宅

原文章由 小小be 於 08-11-12 23:52 發表
我個女仲有3日就滿4個月..
依家14磅幾...一日食5餐每餐200ml(7安),
即係每日都食到35安奶....
不過每餐都好似唔多夠咁,我唔敢再加比佢啦...

嘩,你個女14磅幾食咁多架??真係好呀,餵得好開心呢!!

我今日同小b去健康院,同佢磅過重6.88kg,姑娘話佢雖然食得少,不過重得好好喎,係中碼b,不過我都想佢再食多d呀!!!

禁止訪問

民房

原文章由 royalbb 於 08-11-13 17:49 發表

我個仔3個半月有15磅,但一日5餐,每餐食得140-160ml咋,有餐得110ml添,真係食得好少!!我都想佢食多d,肥多d呀!!mouth:

我個仔仲有幾日就4個月,得14磅,一日5餐,每餐都係飲3-5安士,朝早同臨訓前個兩餐飲3安就訓覺唔飲,逼佢飲佢就吐番出黎,激死我!!

大宅

我個女差2日就四個月,佢而家15磅,每日飲4餐奶,4.5oz 至 6 oz不等,即每日共20oz多dd左右...好似好少咁...但醫生話佢磅數ok,喺條curve度係75%左右喎。

複式洋房

我亞b一日飲五餐奶, 全日約930ml (即31安士), 因為朝早飲得特別少, 現時四個月零一個星期, 重8.33磅, 約18磅, 姑娘說只可保持, 不可以加奶.

大宅

我個b, 四個月多一星期, 而家16磅, 一日食5餐, 每餐飲6安, 不過近排飲少左, 可能真係厭奶期啦

複式洋房

My daughter still have ten days to be four month. She only have 12 lbs and 120ml/times per day. Feed 6 times

別墅

My baby is now 8kg. He has to take 35oz milk everyday.

禁止訪問

大宅

原文章由 yanhui 於 08-11-14 18:43 發表
我個女差2日就四個月,佢而家15磅,每日飲4餐奶,4.5oz 至 6 oz不等,即每日共20oz多dd左右...好似好少咁...但醫生話佢磅數ok,喺條curve度係75%左右喎。

其實係咪醫生同健康院條curve係吾同呢??我bb都係~15磅,但健康院簿仔show出黎好似只係50%.......不過吾算細碼我都好開心啦!

首頁

尾頁

跳至