懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

男爵府

我朋友到佢生時話同未有BB時比輕左廿磅添呀(雖然唔係好覺)
不過佢一路都話醫生話ok無問題
而家生左個七磅幾嘅b呀

公爵府

畀面勳章

我都輕左6磅,因為成日嘔同埋食好少野,而家仲未上返未有b嘅磅數,唔駛太擔心,只要bb size正常就冇問題.

大宅

2023年兔年勳章

我有左三、四個月果時, 因為成日嘔, 所以輕左兩、三磅, 之後就重番.
跟住到第九個月, 唔知點解又輕左兩、三磅, 跟住食番多啲野, 就重番....

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我有左之後, 都成日俾人話瘦左, 但磅數有增無減~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我上胎頭幾個月都係食唔到嘢, 輕左15-20lbs, 到生時都係重返廿幾磅, 但bb出世都有7lbs.

今胎都係一樣, 人哋同自己都覺得瘦左好多, 今次無比過確實磅數, 但一切都响正常重量範圍, 同上次一樣, 咁其實即係無乜重响自己度, 係重左晌bb度啫, 咁仲好啦! 只要你飲食均衡, 唔洗擔心bb無營養!

男爵府

我陀左兩個月到, 都係瘦左幾磅, 不過醫生話個胎長到喎, 叫我唔駛咁擔心!

我陀大女時頭幾個月都係無乜點重到, 又食唔到野, 靠食冬蟲草, 我個女長胎長得幾好!

大宅

我有個朋友都係咁
愈陀愈瘦 不過個b 好長胎 有7磅幾

複式洋房

咁其實有冇方法或者食d咩, 可以令BB吸收d呢?

伯爵府

原文章由 lindabb 於 08-11-12 11:29 發表
我而家差唔多4 個月,但輕左 8 磅,點算呀?

但e生話初初唔緊要
我究竟食d 咩令bb有營養d 呢?

我係頭4个月都係輕左6,7磅,
個人瘦左個肚大左,到而家5个半月
都重係輕左2磅,同未有BB時比,
我本身大大隻隻,D朋友見到都話瘦左
同吾覺有左5个几月,
最緊要个B吸收,遲多2,3个月就好D嫁啦.
你原本幾多磅呀.

複式洋房

我第一胎都係輕了,因為我成日嘔,我d朋友教我少食多餐,只要我一有胃口就會食東西,即是我一日除了正常的三餐外(份量會少了),我一有胃口,我便會食下生果or包等等.....

大宅

我依家15週,比起未懷孕前輕左6磅,最高峰試過輕左9磅,唯有強迫自己食野至好番d咋~

我陀住大仔既時候都係咁,生阿囝既時候都只係重左8kg (17.6磅),但大仔出世時都有3.765kg (8.3磅),我都嚇左一跳,所以我諗唔需要太擔心,只要個胎啱size就無問題,媽咪重都唔代表bb重磅架~

大宅

我去未有BB前都有101-102磅,但近來可能工作忙,加上有左胃口唔係太好,依家(5WKS+),頭先磅都只係得100磅!唉......

大宅

好媽媽勳章

我輕左6磅...宜家16weeks

大宅

我開頭輕左 ..
但係後尾胃口好返 ..
重返好多了 ..

侯爵府

好媽媽勳章

我比未有bb時都輕左2磅, 個e生又話阿b ok 我冇特別big自己食野 好怕食得多又ur又嘔
原文章由 kitlong_yim 於 08-11-12 20:05 發表
我開頭輕左 ..
但係後尾胃口好返 ..
重返好多了 ..

大宅

原文章由 ShinTeresa 於 08-11-12 20:42 發表
我比未有bb時都輕左2磅, 個e生又話阿b ok 我冇特別big自己食野 好怕食得多又ur又嘔

係呀 ..我都無迫自己食野 ..
開頭真係望住d野好想食但係想嘔 ..
之後胃口好返食到成3碗飯呀餐餐都 ..

男爵府

我頭果幾個月都係因為反胃所以瘦咗好多, 體重輕咗成十磅呀 ! 不一路睇住醫生佢都話無事, 到臨出世我都係重咗十幾磅咋, 但係醫生照到bb好大隻 ! 而家bb出咗世兩個月, 好健康, 出世時都七磅 , 所以唔駛咁擔心!

複式洋房

我第一胎頭三個月輕0左7磅,到生的時候共重二十幾磅,阿女出世都有7磅半
所以開頭輕0左係唔驚架,放心
我呢一胎就由開頭己經重,而家好肥,生完唔知減唔減得返

別墅

我食得訓得無嘔過,但系都無重過,keep住懷孕前0既重量,到左19weeks先重左2磅..

首頁

尾頁

跳至