時政擂台

跳至

首頁
34567...8

尾頁

侯爵府

csdenis 發表於 16-9-5 10:04
原來你唔知新民黨同公民力量結盟,容海恩本身就有上屆龐愛蘭2萬幾票做底,再憑新民黨葉劉個知名度,攞3萬 ...

真係好驚奇啊, 一個完全無政治觀念, 又唔識法例, 問自己黨的政見都好似唔識既人都可以當選, 成日一開口叫人地講答案俾佢聽, 佢咁唔PREPARE, 真係仲衰過條私煙

侯爵府

freshrose 發表於 16-9-5 11:56
真係好驚奇啊, 一個完全無政治觀念, 又唔識法例, 問自己黨的政見都好似唔識既人都可以當選, 成日一開口叫 ...

好一句「好呀!咁你講吖。。。」

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:vicky629 發表於 16-9-5 11:21 係囉

原帖由 freshrose 於 16-09-05 發表
睇呢個容姐的選舉討論, 問十條問題十條都唔識答, 完全係一個空殼, 仲衰過D 中學生, 連大律師的急才都睇唔 ...
咁天然氣同羅37 都係冇從政, 分分鐘連工都冇打過, 咁都得, 容豬豬當選有幾奇呀

侯爵府

畀面勳章

littlecar 發表於 16-9-5 10:17
我認同佢口才反應好,不過唔係我杯茶!

長毛其實本人好有料,佢只是做番佢代表既選民要做既野,忠於選展。唔似某D人,講既同做相反。

侯爵府

尋晚見到樓主標題,我都即刻叫晒一家廿幾口由葛珮帆轉投容海恩啦,容海恩應該多謝BK
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

琥珀宮

畀面勳章

freshrose 發表於 16-9-5 11:24
次次開會三分鐘就被趕, 但發高次數竟然係咁多位議員最多, 用你的比喻, 唔發言果D 咪仲廢? 真係請佢地入去訓 ...

叫口號都 count 一次發言,不過投票時有邊次未被趕架?

水晶宮

klm402 發表於 16-9-5 08:14
真心覺得好奇怪,佢係首參選,表現又差,點解票會多,真心感覺奇怪
因為有葉劉幫佢助選, 有新民党成個團隊背後支持佢, 投票唔單純睇個人, 仲可以睇成個團隊.

侯爵府

畀面勳章

vicky629 發表於 16-9-5 11:21
係囉 長毛毓民 竟然低票過容姐 游姐

長毛話自已其實想唔選。無嘜宣傳,想保陳入去。佢票源其實好stable.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

daisy17772 發表於 16-9-5 12:07
長毛其實本人好有料,佢只是做番佢代表既選民要做既野,忠於選展。唔似某D人,講既同做相反。
...

以前超討厭佢,不過宜家比佢更差既大有人在,比較之下佢順眼左少少,但我唔會對佢寄予厚望,所以唔會投佢

侯爵府

Pulmma 發表於 16-9-5 12:06
咁天然氣同羅37 都係冇從政, 分分鐘連工都冇打過, 咁都得, 容豬豬當選有幾奇呀

...

唔知你的從政2個字點樣DEFINE, 如果只係窄到係做過區議員或者立法局議員先叫做從政, 咁今年好多入選的人都係無從政經驗

我只係講容豬豬係連丁點"政治的觀念"都無, 其實我都有D 懷疑佢做大律師有無打過咩CASE, 因為佢連好城中熱話的法例都係零知識。

D 人話泛民係為反就反, 咁容豬豬咪就係為支持而支持, 不過佢豬到連支持的理據都無, 但又係人面前將自己個豬樣表露無遺

琥珀宮

畀面勳章

littlecar 發表於 16-9-5 11:29
其實佢做左咁多年,政治閱歷深,加上本身知選佢既人想佢點做SHOW,所以佢好知點玩!!!

...

根本香港立法會遊戲就係咁玩,只要選民 buy 你,唔去開會又得,瞓覺又得,掟野又得,有咩好質疑點解有人會投票俾佢地?鼓吹暴力既暴徒都咁多人投啦,投對家就突然要講道理既?

侯爵府

畀面勳章

choc_choc 發表於 16-9-5 11:54
城大law 友

thanks. 佢質素同做大奘差好處。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

littlesister 發表於 16-9-5 12:14
根本香港立法會遊戲就係咁玩,只要選民 buy 你,唔去開會又得,瞓覺又得,掟野又得,有咩好質疑點解有人會 ...

所以佢幾有料都唔駛深究,因為最終幫唔到D咩,容小姐可能口才各樣唔得,但有心為香港真係做野既,我又唔會介意,希望佢努力做好D啦!!!!

子爵府

freshrose 發表於 16-9-5 11:56
真係好驚奇啊, 一個完全無政治觀念, 又唔識法例, 問自己黨的政見都好似唔識既人都可以當選, 成日一開口叫 ...

你講游bb?我贊成。

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

SillyU 發表於 16-9-4 23:07
尋晚見到樓主標題,我都即刻叫晒一家廿幾口由葛珮帆轉投容海恩啦,容海恩應該多謝BK ...
Me 2

我和我先生投左法律界桂綸美,
阿女係首投族, 投左俾上善若水

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

伯爵府

freshrose 發表於 16-9-5 12:14
唔知你的從政2個字點樣DEFINE, 如果只係窄到係做過區議員或者立法局議員先叫做從政, 咁今年好多入選的人都 ...

原來係大律師

我一直以為佢係事務律師仔先無口材咋……佢其實點畢業架?
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

別墅

引用:Quote:freshrose+發表於+16-9-5+12:14+唔知

原帖由 Kuri 於 16-09-05 發表
原來係大律師

大把 大學畢業 爛仔啦

大學畢業群腳仔添呀 聽呀媽話 聽同學話

不過 容可以從咁多人之中 比葉劉睇中 可能有佢過人之處

咪放長雙眼 睇佢點廢/勁法囉

侯爵府

Kuri 發表於 16-9-5 13:11
原來係大律師

咁其實讀法律既又未必要口才, 不過做大律師無口才又真係唔駛搵食, 所以佢咪去選立法會喇, 起碼有十萬人工, 不過呢.........容豬豬咁豬都有選民選佢, 仲要3萬幾個 香港人真係好得意, 唔知容豬豬有咩咁吸引佢地會投下神聖的一票

珍珠宮

klm402 發表於 16-9-5 01:25
同陳志全嗰幕,容既對答真一pat屎噤,睇見佢隊友頭令令勁好笑

邊道有得睇?

珍珠宮

freshrose 發表於 16-9-5 13:26
咁其實讀法律既又未必要口才, 不過做大律師無口才又真係唔駛搵食, 所以佢咪去選立法會喇, 起碼有十萬人工, ...

因為葉劉!

whywhite22    發表於 16-9-5 13:32

首頁
34567...8

尾頁

跳至