跳至

首頁

尾頁

別墅

除了睇醫生食西藥, 保嬰丹猴棗末. 仲有冇其他方法?

大宅

原文章由 flam1975 於 08-11-13 10:55 發表

我個b 都試過, 我會幫佢搽曼秀雷敦喺個鼻度, 仲有肺部, 不過要先搽喺手度摩擦到熱先好搽落去, 咁佢呼吸都會舒服d, 希望幫到你啦

禁止發言

回覆 #2 flam1975 的文章

大宅

係呀, 如果有鼻涕就最好吸左先 再搽曼xx 先 work

原文章由 echo_seng 於 08-11-13 12:13 發表
我個老b都試過。我會幫佢通鼻,因塞住個鼻,根本飲唔到奶,吸完鼻,再加 nose spray,唔好用有藥性,如果唔係好傷個鼻!
另外用小兒曼秀雷敦腳底,“卒”興隻腳,再著對襪,通鼻塞有效,上次我係咁幫老b覺得舒服左d!用曼秀雷敦的方法,不是 ...

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

但我有個疑問, 曼秀x敦寫住只適用於兩歲以上的兒童喎!!!

因為有章腦成份. 對bb 個腦有影響的.

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 flam1975 於 08-11-13 10:55 發表

記得屋企要開多d 窗, 等空間流通d ! 如果bb 健康許可, 就同佢玩多d, 等佢做多d運動, 同埋帶佢去公園呼吸吓d新鮮空氣! 因為傷風感冒係d 靠自己好既! 最好比d 多有維仔命C 的野佢食or飲啦!
希望你bb 快d 好番啦!

大宅

依個方法係推拿老師教既,
係我身上 work,因為無藥性,
我相信都適用於 bb。

將脊骨既第一節骨頂搓熱,係頸同身既接位低兩至三節,其實只要成個範圍搓或敷熱一輪就得,重覆做,好快稍通鼻塞,快好d。

禁止發言

回覆 #3 cpwendy 的文章

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 echo_seng 於 08-11-13 22:05 發表
有小兒曼秀雷敦

就係小兒果款寫住適用於兩歲以上的小童

別墅

多謝大家的見議, 返去會試吓! 擒日食到7安幾! 瘦咗好多.

大宅

原文章由 Allyly 於 08-11-13 17:48 發表

記得屋企要開多d 窗, 等空間流通d ! 如果bb 健康許可, 就同佢玩多d, 等佢做多d運動, 同埋帶佢去公園呼吸吓d新鮮空氣! 因為傷風感冒係d 靠自己好既! 最好比d 多有維仔命C 的野佢食or飲啦!
希望你bb 快d 好番啦!:funn ...

冇錯, 開心d都會快d好, 希望大家既bb 都健健康康啦!我個傻豬豬今朝早留鼻水, 又打咳chit, 唉!先食保x丹幫幫佢睇吓點....

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

小兒果隻唔用得, 我去買俾大女, 果時咩住細 b, 店員以為我買俾 bb, 即刻話, 你唔可以俾佢用 (有樟腦). 叫我用另一隻叫 otrivin children 寫明 for infants.

首頁

尾頁

跳至