跳至

首頁

尾頁

複式洋房

係囉,都唔知點解咁乾!個濕度都係around 60~ 70到,
我個女D手仔腳仔,比D野“hi" 到都出現一D白色痕,而且乾到D皮膚有"龜”紋tim呀!
心痛死喇

呀B沖涼時我地都有落D baby oil 架,但有時佢成日呢度爬個度摸,所以我地又成日帶佢去洗手洗腳,可能係咁佢先乾成咁啩~

原文章由 <i>Jeco</i> 於 08-11-13 13:17 發表 </a><br />
我仔仔竟然咁快就爆擦啦! 連咀咀都爆埋, 已經揸埋cream都唔得, 咩真係咁乾咩?? 都未到冬天已經咁啦! 所以禽日已經用bb浴油同佢沖涼啦!
<br />

禁止訪問

複式洋房

初頭我都以為係,
見D廣告成日話 “好似BB D 皮膚咁靚”:;pppp:

原文章由 <i>Jeco</i> 於 08-11-13 13:42 發表
<br />
哦! 原來係咁, 我仲諗住bb啲皮膚應該好好先係架!
<br />

大宅

原文章由 mc_miu_miu 於 08-11-13 12:54 發表
瑞士宝宝 同 rosebud
可以係邊度買到呢?

瑞士宝宝我喺千色店買,不過我知道重有好多地方有得賣,至於rosebud salve我知道永安有,好似上網都有得賣,不過我未試過上網買

大宅

我女女用施巴, so far都ok! 都係人哋介紹嘅...

welcome to audreyMAmi BLOG

洋房

瑞士宝宝 cannot apply to face ? or it is not rich enough for face ? How much is rosebud salve ?

複式洋房

My doctor suggests to use a 豬油膏沖涼. Then their skin will not be too dry.

大宅

原文章由 angel2007 於 08-11-13 14:39 發表
瑞士宝宝 cannot apply to face ? or it is not rich enough for face ? How much is rosebud salve ?

瑞士宝宝都可以搽面嫁,不過如果天氣太乾會覺得佢搽面仔唔夠潤啫,rosebud salve我試過做promote最平$50買到,不過平均好似要70幾80蚊盒,有啲地方重貴啲tim

複式洋房

係咪藍白色 tin box, 粉紅色膏呀??

大宅

原文章由 mc_miu_miu 於 08-11-13 15:06 發表
係咪藍白色 tin box, 粉紅色膏呀??

yes yes!我阿仔依家最鍾意玩個盒tim

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

夏天既時候皮膚咪好d囉...一轉天氣..唉..
同佢揸cream, 佢走都走唔切..
仲要一日揸十次..都唔得..
個aqueous cream比我好似同佢膚mask 咁用..仲要係全身果隻.

audrey 媽,

有d位特別鞋果d會唔會係濕疹黎架..?
我個仔對腳有兩個位特別鞋..好似少少起鱗咁..
我問過醫生係濕疹黎..
不過濕疹主要成因都係皮膚乾就起..皮膚夠水份就冇事..

原文章由 mc_miu_miu 於 08-11-13 01:51 PM 發表
初頭我都以為係,
見D廣告成日話 “好似BB D 皮膚咁靚”:;pppp:

子爵府

劉明,

我都聽過豬油膏呢個名, 不過究竟係咩黎??

原文章由 劉明 於 08-11-13 02:46 PM 發表
My doctor suggests to use a 豬油膏沖涼. Then their skin will not be too dry.

子爵府

想問下o個隻"愛麗她"又work 5 work呢???
又可以for濕疹bb...

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

子爵府

原文章由 adakitty 於 08-11-13 16:36 發表
劉明,

我都聽過豬油膏呢個名, 不過究竟係咩黎??

我搭咀先,

adakitty, 我bb上個冬天都有用g油go,
一盒白色go, 同bb沖涼未落水前查少少係bb身上,
然後落水同平時沖涼一樣, 但要小心sin手.....
g油go會留係bb skin上

http://hk.myblog.yahoo.com/loveyi_ivy

複式洋房

D 豬油膏,係咪要醫生開架?!
似唔似Baby oil 咁嘅效果呢?

子爵府

我買過佢果隻沖涼既比bb..都冇咩用..

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-11-13 04:37 PM 發表
想問下o個隻"愛麗她"又work 5 work呢???
又可以for濕疹bb...

子爵府

咁塊面用唔用得..
同埋阿仔成日放野落口架喎..bb沖涼咪好多玩具一路玩一路沖既?
咁食左落肚會點??

原文章由 loveyi_ivy2008 於 08-11-13 04:41 PM 發表

我搭咀先,

adakitty, 我bb上個冬天都有用g油go,
一盒白色go, 同bb沖涼未落水前查少少係bb身上,
然後落水同平時沖涼一樣, 但要小心sin手.....
g油go會留係bb skin上 ...

子爵府

原文章由 mc_miu_miu 於 08-11-13 17:00 發表
D 豬油膏,係咪要醫生開架?!
似唔似Baby oil 咁嘅效果呢?

um...um...
都似babyoil效果....
唔洗e生開, 係藥房買...

我對babyoil敏感,
但用g油go就無問題...

子爵府

原文章由 adakitty 於 08-11-13 17:03 發表
咁塊面用唔用得..
同埋阿仔成日放野落口架喎..bb沖涼咪好多玩具一路玩一路沖既?
咁食左落肚會點??

我無諗過呢個問題ar.....
因為我bb今年未開始用g油go,
而且我bb沖涼唔洗玩具...

複式洋房

豬油膏 要幾多$$$?

首頁

尾頁

跳至