自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我張約來緊會係月頭完,諗住去停服務啦,點知話截數期係月尾,即係「我張約」完左後依然要比埋全個月費先!最尾個期冇得按日數去計番個月費!
用左呢個台多年,佢地的服務越來越差,根本就冇心留客架。呢次我轉硬台架啦

有冇人可以教我點做先可以最尾唔使full month?

侯爵府

回覆:數碼X停約

jm息怒
其實呢d月費服務真係按月收費的,不如你問清楚呢期幾時截,轉新台時確定冇過時啦

侯爵府

引用:jm息怒其實呢d月費服務真係按月收費的,不

原帖由 littlefatc9bk 於 16-09-07 發表
jm息怒
其實呢d月費服務真係按月收費的,不如你問清楚呢期幾時截,轉新台時確定冇過時啦
我都係薯╳通又係打算轉,月費係每月12號為一期,佢話要截係再上一個月11前搞手續,不是按8月呀9月咁,你係咪想cut時已過截數日?

珍珠宮

回覆樓主:

不嬲都係要預早一個月通知,並唔係得哩間係咁。

子爵府

我用左數馬通20年。每月月費比緊4xx;我都係對佢地嘅服務非常唔滿意,所以約滿會帶埋媽媽個號碼轉台,仲已經安排好左了。

我對佢地嘅不滿程度係:即使同一個plan, 其他台收得貴過佢我都唔會再考慮用數馬通;佢地唔明白電話費可以賺一世呢樣野我都無野好講。

wcpcelia    發表於 16-9-7 13:49

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

截數係月尾咁都無計喎!!!

子爵府

Sorry 我想補多一句:

數馬通真係垃圾,由佢地handle customer complaint 開始就係,不知所謂。

我好慶幸成班同事響office 都聽到我同佢地班職員嘅對話;等大家對數馬通嘅服務都心中有數!

大宅

JoanC 發表於 16-9-7 13:21
不嬲都係要預早一個月通知,並唔係得哩間係咁。

我而家都仲用緊,係下個月到期

大宅

itdididi 發表於 16-9-7 13:28

數馬通真係垃圾,由佢地handle customer complaint 開始就係,不知所謂。

同感!我係唔想再比錢佢賺!
有咩理由張約開始時有得pro rata計,到張約要完就唔可以喎,即係焗人在完約期至截數期內都要繼續用佢,呢個手法好有問題囉!

大宅

nalala 發表於 16-9-7 13:48

同感!我係唔想再比錢佢賺!

我7月轉走,佢都係要分開計,佢開始時另定一日計數就知佢有問題喇,不過大家開始都覺得冇問題姐!佢又貴,宜家好多地方月費都比佢平,所以早走早著,遲走瞓唔著!

子爵府

畀面勳章

我呢個月14日Last day,問清楚截數日,早24小時轉去電訊數碼,同呢間垃圾公司講拜拜

琥珀宮

引用:我張約來緊會係月頭完,諗住去停服務啦,點

原帖由 nalala 於 16-09-07 發表
我張約來緊會係月頭完,諗住去停服務啦,點知話截數期係月尾,即係「我張約」完左後依然要比埋全個月費先! ...
大部分電訊服務公司都係按月費計,其實一向合約期內都比開呢個價錢,咁用埋呢期既full month service,唔明點解要咁大反應?

珍珠宮

我用咗十幾年,一直冇問題喎,亦滿意服務,不過也轉走了,純為平D咋

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

佢個cs,真係滾
我老闆在大陸話用唔到一d功能,咁我打去問啦,好普通資訊啫。
問完試完又長途電話溝通又盛,攪唔掂。
如是者幾次,每次俾唔同方案我,老闆有d勞氣。
直到有一次老闆在香港自己verify左戶口資料(問另一d野)。個cs至提醒我,話係wor其實佢一卡兩號就做唔到咁咁咁。
我真係火都滾埋,之前問左咁多次你地唔講!佢答我:因為客人用咩服務佢地唔可以disclose wor!
你話係咪浪費我精神時間!我無叫你透露d咩丫!你見我問完又問試完又試,唔可以同我講:如果客人有用一卡兩號就點點點架咩

大宅

間間都係咁喎
佢續日計有機會好金

子爵府

冇邊間係好,都唔知可以轉邊

大宅

回覆樓主:

佢服務好唔好都其次…收得差先攞命,我office 响工商區,竟然收得好差…

男爵府

回覆樓主:

我仲有成一年約

子爵府

nalala 發表於 16-9-7 13:06
我張約來緊會係月頭完,諗住去停服務啦,點知話截數期係月尾,即係「我張約」完左後依然要比埋全個月費先! ...
呢間野真係超勁差兼黑店!!

我又係用左佢1x年, 月費貴但接收差.

我之前又係俾足1個月通知佢地轉走. 點知佢地話合約期同截數期唔同, 夾硬收多我大半個月錢!

我去消委會投訴佢, 消委會睇完case都受理. 仲幫我出信去呢間黑店. 但呢間野企硬唔肯俾返我. 消委會話如果我企硬追就唯有巡法律途徑追討~~咁即係以本傷人!!

最後唯有被迫放棄追討!!

子爵府

itdididi 發表於 16-9-7 13:28

同意佢個cs真係好差!

我身邊本來都有好多人用呢間, 現在都已經轉走晒!

首頁

尾頁

跳至