親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 BBChu 於 08-11-13 22:27 發表

小朋友一開始讀書, 大人都不能懶散!

係!!知道,我會比心機讀書架啦。
而家就温下d地球暖化問題先啦。

[ 本文章最後由 oldbean 於 08-11-13 22:32 編輯 ]

公爵府

岩岩回應果個係我

原文章由 oldbean 於 08-11-13 22:26 發表

既然係咁,粗粗地比住第一集先啦。
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/article?new=1&mid=1

公爵府

SumSumBB
你BOOK左機票未呀? 有好野記住單聲俾我, 我都想plan去歐洲

原文章由 SumSumBB 於 08-11-13 21:12 發表
KaHeiBaBa,

我上次去英國淨倫敦都玩左5日,你諗住total去幾多日呀?會唔會考慮租1兩日車自駕遊?
黎緊暑假我考慮坐法航機去英國,順便玩埋法國。

...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 21:50 發表

係 nursery,出年八月先入學。

十四個月已經考nursey ???? 我囝囝是細囝, 佢都係2歲in nursey咋喎 !

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 3b 於 08-11-13 22:48 發表

十四個月已經考nursey ???? 我囝囝是細囝, 佢都係2歲in nursey咋喎 !

9 歲都已經可以考大學,妳話有咩o野係唔得 ??

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-13 22:35 發表
SumSumBB
你BOOK左機票未呀? 有好野記住單聲俾我, 我都想plan去歐洲

o係 BK search 歐遊,真係冇邊幾個 topic,會冇 BBChu 王國長老 o既出現?? so,妳幫o下 博士 手就真 !!

最好就係請到兩位前輩,肯仗義出手幫o下我啦 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-13 22:32 發表
岩岩回應果個係我

佢俾我迫到今晚 11:59 p.m. 前要交功課,如果唔係我聽日會罰佢留堂 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 22:30 發表

係!!知道,我會比心機讀書架啦。
而家就温下d地球暖化問題先啦。

咁你溫完書,記得要揸少 D 車,夏天開少 D 冷氣咯喎 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-13 22:27 發表

小朋友一開始讀書, 大人都不能懶散!

小朋友未開始讀書,大人就已經唔可以懶散啦 !! (我唔係講餵奶、換片,湊小朋友)

如果將當年幫 KaHei 搵學校o既 試算表 (xls file) 俾你o地睇,我真係驚嚇親你o地 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 22:26 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]/article?new=1&mid=1

好心急呀,唔好俾佢停 !!

努力、加油 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-13 22:23 發表
證明個市完全對你無影響啦! 之前仲話要捱麵包, E家就去英國食米芝蓮

你諗住去幾多日呀?

邊有資格食好o野丫 ?? 連食車 tyre 都冇資格 !!

9-14 日;其實 方面真係未諗掂,不過得o個個零月時間,真係唔知點 plan (邊夠時間呀) ?? 唉 !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 21:53 發表

咁你而家好買定d外幣啦。英國我上次只係去左半日,重係係冇plan ( 冇 plane ) 之下去的。:;pppp:

我想買定 D 港紙就真,請問邊度有得買 ?? 有得"印"新銀紙就更加好,邊個肯借部 printer 俾我 ??

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 SumSumBB 於 08-11-13 21:12 發表
KaHeiBaBa,

我上次去英國淨倫敦都玩左5日,你諗住total去幾多日呀?會唔會考慮租1兩日車自駕遊?
黎緊暑假我考慮坐法航機去英國,順便玩埋法國。

...

9-14 日;如果可以的話,日子少 D 會比較好,因為可以慳 D !!

我都想租車,不過好多 comments 都話唔好租,除非 .......

妳暑假去歐洲,一樣都係一個 博士;而我去 英國,只係一個入讀 pre-nursery o既小朋友 !!

去過邊度玩、住過邊、租過咩車 ?? 俾個慨念我丫,唔該 !! 如果唔方便公開,pm 俾我可以嗎 ??

男爵府

好媽媽勳章

乖..... 努力加油!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 oldbean 於 08-11-13 20:31 發表

其實唔使答嘴都得,你想講咩都可以,如果講你d旅行經歷就更正啦。基本上,你有咩想分享,我地都會答傘。唔知我講得啱唔啱呢kaheibaba?

雖然基本上我都相當同意,不過點解又要拖埋我落水呀 ??

o拿o拿o拿,你應承o左 NovMaMa o架喇,如果有一日佢要分享 買衫、買手袋、買化粧品 ..... 你記得要第一時間出手接咯喎 !!

男爵府

好媽媽勳章

哈哈! 大家對大閘蟹似乎愛多過恨喎

icycream, sumsumbb, oldbean, bbchu
係咪真係有興趣呀? 想幾時? 不過場地真係有d考起喎! 點好呢?

其實搞個gathering見下面都不錯, 費事到時係街打起上o黎都唔知.... :;pppp:

大家有咩意見呢?

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 jaysonmama 於 08-11-14 00:14 發表

乖..... 努力加油!

我以為妳嚇到唔敢出o黎添 ??

記得要叫佢加餸先,如果唔係,就唔好俾佢去妳"寒舍" !!

子爵府

貢獻勳章 環保接龍勳章

原文章由 jaysonmama 於 08-11-14 00:24 發表
哈哈! 大家對大閘蟹似乎愛多過恨喎

icycream, sumsumbb, oldbean, bbchu
係咪真係有興趣呀? 想幾時? 不過場地真係有d考起喎! 點好呢?

其實搞個gathering見下面都不錯, 費事到時係街打起上o黎 ...

正所講:"不打不相識",有時打o下交都未必係一件壞事 !!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 BBChu 於 08-11-13 22:35 發表
SumSumBB

頭先同老公講, 堂家姐叫我地出年去加拿大, 點知佢話...............去加拿大不如去瑞士 , 我當然即刻"投其所好"啦:;pppp: , 加多句, 咁不如下年暑假去咯!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 KaHeiBaBa 於 08-11-14 00:25 發表

我以為妳嚇到唔敢出o黎添 ??

記得要叫佢加餸先,如果唔係,就唔好俾佢去妳"寒舍" !!

加d 5.07兩既蟹公.....

首頁

尾頁

跳至