懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我而家36週,而家先check到血壓由之前(36週前)的112/69 變成而家145/79,醫生話觀察兩日都係高的話,可能要急生.有無媽咪遇過好似我咁的情況呀?分享下~好擔心呀!

男爵府

冇事既~ 我都係36週....上星期五check左156/91~ 醫生叫左我入院住左一晚~跟住就回返正常咁出來~通常可能你平時唔夠訓~同埋食得太多喊野..都會有影響嫁~你休息多d啦~ 忍多4星期等bb出來見我地~^___^~

原文章由 yanTI 於 08-11-13 14:12 發表
我而家36週,而家先check到血壓由之前(36週前)的112/69 變成而家145/79,醫生話觀察兩日都係高的話,可能要急生.有無媽咪遇過好似我咁的情況呀?分享下~好擔心呀! ...

複式洋房

我之前都係有血壓高ge問題,次次覆診量血壓之後都要入院觀察,我平均都有13x/9x,最高16x/9x都試過,之後醫生建議我 38weeks時催生,朝早8點打催生針,夜晚9點半就生左喇,ar b而家14個月大lu,放心la,有醫生check住,無問題ga,不過如果有唔舒服就要即刻睇醫生喇!

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我佗阿仔時32w左右已經成日血壓高,
去親健康院check血壓時成日都唔合格,
驗尿無問題,
都要入院住1日, 入到院又無事俾人踢返出黎
都有3次係咁呀!
直到38w4d 見紅入院,
果日血壓又高, 驗尿又有1個+
先催生

執仔之手 與仔偕老

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我次次檢查都高 17x/9x
不過我有family history 所以都無理我
到21x/11x 入院, 都係bed rest
其實最緊要係你無蛋白尿, 血壓高係可以用藥架!
唔好咁緊張~ BB無事嘅! 你越緊張就血壓越高架喇!!!

大宅

2024年龍年勳章

原文章由 yanTI 於 08-11-13 14:12 發表
我而家36週,而家先check到血壓由之前(36週前)的112/69 變成而家145/79,醫生話觀察兩日都係高的話,可能要急生.有無媽咪遇過好似我咁的情況呀?分享下~好擔心呀! ...

唔好咁擔心, 我起37w4d個時去贊育檢查,check到我血壓高,醫生叫我即時入院,好在我個日係最後一日返工,跟著放產假,個晚就入左院,主診醫生本想留多我幾日睇情況預備催生,點知37w6d個晚就穿水,即刻生得,搞左8個鐘,就生左呀b出黎,依家都4個月啦,好健康同大件添,而我生完1個星期到,血壓會去返正常。記住千其唔好緊張呀,個人放鬆d,血壓會無咁高嫁,預祝你生個肥肥白白既bb!

複式洋房

好多謝你地的分享同鼓勵呀~因為今日check倒血壓高左的同時都有尿蛋白,開頭醫生話要收我入院且無改善口既話~會有機要急生,聽她咁講真係好擔心呀~漏尾醫生先話唔收我入院,不過明天要再去check多次同埋要揹24小時血壓機check血壓咁~希望明天check倒無事啦.我都祝你地生個肥肥白白的可愛BB & BB快高長大.

首頁

尾頁

跳至