跳至

首頁

尾頁

大宅

我而家 week 20, 由 26" 腰變咗 33 1/2", 仲重咗 5 磅, 唔知算多定少...

複式洋房

我係第二胎,已經見到肚啦,我本身無乜肥到,但就重咗好多,成11磅到,E生話係肥到個BB度,BB既SIZE大咗少少,仲叫我小心食野,我而家都有少少擔心.

別墅

我16WK咋,腰圍已經33吋半,肚圍36吋半,坐圍38吋半,好勁呀!!!
未有之前腰係27吋半,坐圍35吋半,重左7磅呀!!!
7w O.77cm
10w  3.5cm
12w  7.06cm

大宅

好媽媽勳章

第一胎個肚係咪唔會好大架?

別墅

原文章由 FunnyBean 於 08-11-20 13:17 發表
第一胎個肚係咪唔會好大架?

我係第一胎, 但個肚大得好快. 我3個半月o既時候我家姐話我個肚好似佢就嚟5個月果時咁大. 我阿媽都係咁講...
但個個都唔同o既. o尋日啱啱見到我個朋友, 佢預產期早我兩個星期, 雖然佢係第二胎, 但佢個肚就同我差唔多大囉!

大宅

好媽媽勳章

原文章由 wywlee 於 08-11-20 17:44 發表

我係第一胎, 但個肚大得好快. 我3個半月o既時候我家姐話我個肚好似佢就嚟5個月果時咁大. 我阿媽都係咁講...
但個個都唔同o既. o尋日啱啱見到我個朋友, 佢預產期早我兩個星期, 雖然佢係第二胎, 但佢個肚就 ...

我覺得我個肚大得唔算快, D人真係唔覺我似大肚!
可能本身我都肥肥地啦! 咁你個肚咪好聚囉?

別墅

原文章由 FunnyBean 於 08-11-21 09:08 發表

我覺得我個肚大得唔算快, D人真係唔覺我似大肚!
可能本身我都肥肥地啦! 咁你個肚咪好聚囉?

咁我又唔算係d好瘦o既人, 但係個肚都好"突", 成日覺得自已好似d"中年發福"o既男人咁... 個肚同佢地個肚腩差唔多.

個肚都有少少聚架喇... 但係可能d重量日日咁加... 咁就冇咁覺囉!

大宅

我今日19w6d,個肚已經係35.8"啦!

原文章由 wywlee 於 08-11-21 09:34 發表

咁我又唔算係d好瘦o既人, 但係個肚都好"突", 成日覺得自已好似d"中年發福"o既男人咁... 個肚同佢地個肚腩差唔多.

個肚都有少少聚架喇... 但係可能d重量日日咁加... 咁就冇咁覺囉! ...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 wywlee 於 08-11-21 09:34 發表

個肚都有少少聚架喇... 但係可能d重量日日咁加... 咁就冇咁覺囉! ...

如果太聚就用托腹帶會好d! 唔係條腰會好痛架!

別墅

我現在20week,嘩~~~34寸腰喇,仲要重左16磅喇

民房

我只重左5 磅!

我已經踏入21week 啦!但肚只有32.5吋 (原本:26吋) , 體重只得100磅(原本:95磅), 實在太令我擔心.

洋房

依家20wk, 肚圍32吋, 都係重左5lbs.
但如果bb的size ok. 醫生都話唔使咁担心的.

別墅

我20w個肚已經34寸腰喇 個肚臍已前好深架,現在好似越來越淺咁
係米所有孕婦個肚都會凸肚臍架 平時係街見到d大肚婆凸肚臍覺得幾肉酸咁.........原來自己就快都係咁樣 好驚呀

男爵府

我諗無人有我咁大個肚。。宜家22week,41吋啦。。個肚。。可能我不嬲都肥啦。。。

別墅

不用担心..因為我都係咁...我21週...肚皮以前係24吋..而家34吋..重量都係101咋....因為我前三個月無胃口瘦左7磅..但醫生話BB SIZE正常我又唔担心喎...因為聽幾個朋友講..佢地有D肥左50-60磅但個BB得5-6磅咋...反而我有個朋友重得25磅咋由頭到尾..但個BB有成7-8磅呀!所以唔駛担心....總之飲食正常便可以...

原文章由 fta7kch 於 08-12-6 16:41 發表
我已經踏入21week 啦!但肚只有32.5吋 (原本:26吋) , 體重只得100磅(原本:95磅), 實在太令我擔心.

別墅

我都係21週岩岩...上星期買褲佢幫我度..都係得34吋...但唔駛担心....有排肥呀...仲有幾個月...我唔信到時唔肥少少咯...但我買左孕婦奶粉飲...又開始煲花膠飲....始終肥返少少重少少個人好似精神D....

原文章由 fta7kch 於 08-12-6 16:41 發表

大宅

我就黎23w,個肚已經有91.5cm (大約36.4吋)…

原文章由 可愛小寶貝 於 08-12-9 15:50 發表
我都係21週岩岩...上星期買褲佢幫我度..都係得34吋...但唔駛担心....有排肥呀...仲有幾個月...我唔信到時唔肥少少咯...但我買左孕婦奶粉飲...又開始煲花膠飲....始終肥返少少重少少個人好似精神D....

...

別墅

我而家21wk, 個肚已經有36吋, 重左10lbs 到, 好彩尋日去健康院姑娘都話正常. 不過都會控制下飲食, 唔好太肥, 始終肥落寶寶度好些, 黎緊仲有4-5 個月時間, 都唔希望太重呢. 生b 就會辛苦了~

Born         3.185kg     5 Months  7 kg
1 Month    4.21kg       6 Months 7.87kg  
2 Months  5.24kg       12Months 9.4kg
4 Months  6.93kg       13Months 9.6kg

大宅

而家二十三週, 孖胎, 但個肚都係得36.5吋喳!
但除左個肚同個胸之外, 其他地方都無肥過呀!仲好輕型架!
雖然個肚唔算大, 但醫生話BB既SIZE都正常!

別墅

i also almost 3 month no weight increast la..

首頁

尾頁

跳至