婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說今日坐小巴返工 , 坐我後面是一個3歲多小男孩同佢嫲嫲 , 小巴去到中途塞車,之後....

嫲嫲 : 你曳曳啦 , 塞車啦 ! ( 當時我心冧, 塞車又關小朋友事 )
小朋友開始不內煩, 跟注叫佐幾聲"媽媽 " 之後,
嫲嫲大大聲 : 媽咩呀媽( 發火中) , 我湊你都唔叫我 ,你亞媽見到你都調頭走啦, 日日死去街 , 邊個湊你 呀 ! 邊個送你返學呀 !
小朋友開始哭, 但個亞嫲( 發瘋地) 就係要叫個小朋友叫佢.......叫亞嫲 ! 叫亞嫲 !叫亞嫲 !

唉 ! 真係好難頂 , 小朋友可憐 , 大人冇理 ! 雖然我唔知人地個亞媽點對自己小朋友, 但都唔應該對注小朋友講依D野 !

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

嫲嫲可能本身都唔想湊, 被個仔/心抱迫佢湊.
大人又慘細路又慘, 生之前真係要諗清楚小朋友之後既照顧安排, 唔係下下都話四大長老一定會幫手

Jolin_Yuen    發表於 16-9-13 12:42

公爵府

叫99湊B真系要想清楚呀 ? 話是話...果位嫲嫲 系小巴吵吵閉 ? 我會大聲叫佢立即收聲呀.咪影響司機駕駛呀 ? 系咪想撞車呀?

翡翠宮

咁樣做咪隻會令個小朋友更唔鐘意佢

男爵府

佢以為養狗呀!要佢忠心?變態!

珍珠宮

回覆:人地個嫲嫲.....小巴篇

如果戈個係我99,佢絕對係死搶去湊,跟住就人前表現到好委屈,好似我地逼佢湊咁。。

水晶宮

個嘛嘛好變態啊,小朋友越逼咪越衰

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

媽媽如果真係好似嫲嫲口中所形容的女人, 我覺得個媽媽好衰

大宅

回覆:mickey2013 的帖子

咁又唔唸,可能佢勁想湊,但個細佬勁痴阿媽,佢小氣乎?

侯爵府

mickey2013 發表於 16-9-9 10:35
嫲嫲可能本身都唔想湊, 被個仔/心抱迫佢湊.
大人又慘細路又慘, 生之前真係要諗清楚小朋友之後既照顧安排, ...

認同你說法

大宅

我都曾經係小晚聽過一個嫲嫲喺個小朋友面前 xyz 佢呀媽,個呀麻打電話比個心抱,問佢做緊咩,點解把聲咁攰咁,佢心抱應該係答佢唔舒服,所以係公司瞓一陣之類,收線後個呀麻就對個孫講 「你個x街老母都痴x線,正懶x,返工瞓覺都有」然後我見佢開口埋口叫自己個孫做 「死x街」,真心勁驚

大宅

引用:咁又唔唸,可能佢勁想湊,但個細佬勁痴阿媽

原帖由 honeyjerry 於 16-09-10 發表
咁又唔唸,可能佢勁想湊,但個細佬勁痴阿媽,佢小氣乎?
想凑的老人家只會放縱小朋

珍珠宮

回覆樓主:

可能嗰嫲被迫揍

子爵府

kamajenny 發表於 16-9-10 00:24
我都曾經係小晚聽過一個嫲嫲喺個小朋友面前 xyz 佢呀媽,個呀麻打電話比個心抱,問佢做緊咩,點解把聲咁攰 ...

如果我99係狂講粗口我一定唔俾個仔佢湊!

公爵府

人地個嫲嫲 ....如果你的兒子不是廢柴GE.可以養起成頭家GE.不用老婆出去拋頭露面的....咁你咪唔使湊孫咁慘LO?系咪?

首頁

尾頁

跳至