興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

喺天貓見到,肥仔約4歲,尋家。
肥仔絕育前係小霸王,絕育後開始有少少想接近人。

截止今朝 9:00am (12/09/2016) 仲未有人認頭。

好得意! [/smiley
[/smil

大宅

CML2006 發表於 16-9-9 12:54
喺天貓見到,肥仔約4歲,尋家。

好得意! [/smiley
天貓係邊到呀?

侯爵府

miuzuan 發表於 16-9-9 15:05
天貓係邊到呀?

面書揾 天下cat cat 一樣 cat
(自行翻譯中文)。
公開群組。

侯爵府

好靚仔呀.

象牙宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

肥仔

侯爵府

christmas6218 發表於 16-9-9 17:20
肥仔

hello Christmas, long time no see. [/s

象牙宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

CML2006 發表於 16-9-9 17:37
hello Christmas, long time no see. [/s
Hello, Lucy媽 (有冇記錯?), 你係咪有養貓呀? 我都養左隻, 現在2歲了.

侯爵府

christmas6218 發表於 16-9-9 18:01
Hello, Lucy媽 (有冇記錯?), 你係咪有養貓呀? 我都養左隻, 現在2歲了.

hello, 係呀,好記性!
我前後領養咗两隻貓,第二隻剛養咗幾日咋。

兩隻都係流浪貓。

象牙宮

CML2006 發表於 16-9-9 18:07
hello, 係呀,好記性!
我前後領養咗两隻貓,第二隻剛養咗幾日咋。
想請教你貓貓食咩糧呀? 我貓貓食緊Orijin溝Oven baked, 但好似唔係好中意食, 想同佢轉糧, 正在傷腦筋唔知轉邊隻好.

侯爵府

christmas6218 發表於 16-9-9 18:18
想請教你貓貓食咩糧呀? 我貓貓食緊Orijin溝Oven baked, 但好似唔係好中意食, 想同佢轉糧, 正在傷腦筋唔知轉 ...

我兩隻貓仲後生,一隻一歲,一隻6個月大。

食蒸雞胸肉 + Royal Canin 乾糧.

佢哋鍾意食雞肉多d。

象牙宮

CML2006 發表於 16-9-9 18:29
我兩隻貓仲後生,一隻一歲,一隻6個月大。

+ Royal Canin 乾糧.

我隻唔肯食蒸雞胸肉, 蒸過幾次都係要倒, 或者遲一輪再試吓.

侯爵府

christmas6218 發表於 16-9-9 18:42
我隻唔肯食蒸雞胸肉, 蒸過幾次都係要倒, 或者遲一輪再試吓.

有冇試過加少少水蒸?
我會撕到好細條 + 少少雞水撈埋一齊,等d雞肉冇咁乾。

象牙宮

CML2006 發表於 16-9-9 19:36
有冇試過加少少水蒸?
我會撕到好細條 + 少少雞水撈埋一齊,等d雞肉冇咁乾。
...
有呀, 有加水蒸, 佢只係飲左少少水就走佬

侯爵府

christmas6218 發表於 16-9-9 21:24
有呀, 有加水蒸, 佢只係飲左少少水就走佬

侯爵府

christmas6218 發表於 16-9-9 18:01

我新領養隻貓女成日啤住我,好不滿咁....

侯爵府

CML2006 發表於 16-9-9 21:51

..

象牙宮

CML2006 發表於 16-9-9 21:51
佢天生個嬲樣
我唔識放相上黎, 遲d叫個仔教我先,
我隻貓同呢個post既肥仔差唔多樣.

禁止訪問

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:肥仔好得意!

qq

侯爵府

christmas6218 發表於 16-9-9 22:19
佢天生個嬲樣
我唔識放相上黎, 遲d叫個仔教我先,
我隻貓同呢個post既肥仔差唔多樣.

你冇裝 bk 手機 apps?
用 apps upload 相好易。

首頁

尾頁

跳至